Гасне на газ защо??? моля помогнете

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zazolin4o
Автомобил: Golf 3
Двигател: AAM 1993

Гасне на газ защо??? моля помогнете

Мнениеот zazolin4o » Съб 16 апр 2011 7:29

Здравейте колеги :) моето голфче един малкък но много изнервеящ проблем :banghead: : Когато го карам на бензин сичко си е ОК обаче като префърля на газ и от време на време сиди на място и гасне друг път като исклю от скорост гасне него прави винаги но е често и нали се сещате като ми угасне на по остър завой какво следва .Възможноли е да е от ламбдна сондата че не е спряна или въздуха не и стига . Ходил сам поне 10 пъти да я регулират е няма и няма :twisted: . И ако сложа газов инжекцион ще се оправи ли . Голфчето е 1 и 8 моно инжекция 75 магаренца . Моля някои колега ако е по запознат с газовите оредби да помогне . Благодаря предварително :) :)

Потребителски аватар
speed_kmg
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне на газ защо??? моля помогнете

Мнениеот speed_kmg » Съб 16 апр 2011 9:28

Смени си мембраните на изпарителя и ще се оправи :)може да има и други причини,като филтер на гаста , но след като си ходил на Газаджия - те би трябвало да са ги сменяли.

ПС: няма как да сложиш газов инжекцион на Моно Инжекцион :)

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Съб 16 апр 2011 10:15

Е незнаех че неможе грешката е моя само ако може да ми кажеш ако знаеш де каде е този филтър на газта ? Даго сменя и него щот неща в някой завои да ме пишат по весниците :lol:

Потребителски аватар
Svetlin_SP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlin_SP » Съб 16 апр 2011 10:26

Имах и аз същия проблем,ходих по сервизи ,профилактики, истории дълги и пак така.
При мен освен гасненето , като бонус получавах от време на време и някой друг гърмеж като мина 3000 оборота.
оправията при мен стана като развъртях с четвърт оборот кранчето на газта , което се намира на един дебел черен маркуч(оказа се че от там се регулирал притока на газ а в моя случай явно е бил малък притока понеже се оправи след това и вече няма гърмежи няма гаснене и учудващо разхода си е същия или поне с минимална разлика).
Иначе и аз много пъти съм се озовавал в движение с угаснала кола при това на кръстовища а там тръпката е на макс-спирачки,управление...йок.
Дано съм помогнал :да:

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Съб 16 апр 2011 10:33

кранчето както каза ти за приток нагаз същност е въздуха за газта подал си малко повече въздух при мен нестаа тоя номер врът насам натам същата работа таз моита кола никой маистор неможе да я оправи и почвам да си мисля че или няма майстори в БГ или просто колата си иска бензина а не газта

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Чет 21 апр 2011 20:49

аз имам същия проблем и на мен ми казаха,че трябва да си сменя платната и мебраните защото тои вече е е на 4 години и 80 хиляди километра ... та друго чух че нямало ефект трябвало е направо нов ... та кое е по добре и струва ли си да си вземам нов със смяна на мебрани дали ще се се подобри ... извинявам се че пиша в темата на колегата ама имам същия проблем

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 21 апр 2011 20:59

Този проблем с гасненето при движение се появява и от обедняване на сместа.Това става понеже оригинално колата е измислена за бензин и там въздуха се "налива" в мотора принудително(струя въздух влиза в филтърната кутия и към моното.Ако обаче откачиш маркуча ,който е отдолу на филтърната кутия откъдето филтъра смуче въздух проблема най-вероятно ще изчезне,ако всичко друго ти е наред.

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Съб 23 апр 2011 12:10

ами аз сложих спортен филтар малко по добре е ама пак мн гасне на може би ако имам дебитомер несам мн сигурен дали имам може би тряя тои да се настроива нещо . иммам предвид че въздуха може би си е достатъчно нз мн кофти ... :( :( :( :(

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 23 апр 2011 14:23

При каране на газ (обикновена газова) нито дебитомера,нито ламбда сондата играят някаква роля.Всмисъл такъв,че те не определят каква ще е сместа.

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Нед 24 апр 2011 9:58

ами ако ми е затлачена плочката или газовия клапан вазможно ли е да прави пак така ??? Чудя се да отварям клапана да го чистя . :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 24 апр 2011 10:06

В клапана има филтър.Може да го смениш.И все пак пробвай това за въздуха...ако си махнал цялата кутия и си сложил спортен филтър 99% сместа ще е станала много бедна,понеже пропуска много въздух.

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Нед 24 апр 2011 10:09

значи савета ти е да махам спортния филтар и да си слагам заводския , ама пък разлика във вървежа и при двата случея е един и същ явно има значение обедняването на сместа а този филтар със сигурнст ще го сменя

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пон 25 апр 2011 8:10

на мен ми гасне на място

Върни се в “Автогазови уредби”