като заредя и се заслушам в пълначката чувам как изпуска газ
- bachostunta
- Автомобил:
- Двигател:
като заредя и се заслушам в пълначката чувам как изпуска газ
Значи като заредя и се заслушам в пълначката чувам как изпуска газ после карам около 20км и шума е намалял и след около 10 мин. спира да напълно.. 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: като заредя и се заслушам в пълначката чувам как изпуска газ
Новата пълначка струва около 10-12лв. и сам ще я смениш за около 15 мин.
В зависимост от мястото където е монтирана.
В зависимост от мястото където е монтирана.
- bachostunta
- Автомобил:
- Двигател:
Но дали е от нея проблема
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Пълначката има съчма или плоско клапанче, което уж пречи на газта от тръбата до сондата да изтече. Сондата също има клапан, доста по - надежден. Като заредиш, натисни с нещо дървено - бамбуково шишче, например- и изпусни налягането от пълначката до бутилката. После провери с пяна дали изпуска газ. Ако има мехури, значи и сондата изпуска. Сменяш в този случай и нея, и зарядното.
Ако само зарядното изпуска, карай и си свиркай. Изтича само газта в тръбата.
Ако само зарядното изпуска, карай и си свиркай. Изтича само газта в тръбата.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз още като си сложих газовата след няколко зареждания видях един О пръстен на бронята.Зачудих се откъде е.Видях едно място на капачката и го сложих.После забелязах,че след като заредя се чува изпускане на газ.Отидох до газаджийте и им показах какво намерих и какъв е проблема.Той хвана една пинсета,навря вътре О пръстена и от тогава няма проблем 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Както е казал и колегата, не пипай с метално съчмата да не я нараниш и си пази очите и ръцете като я натискаш.
С времето се разваля, аз я смених миналата година. Уж е една съчма и пружина, да се чудиш от какво става.
Това пръстенче за което пишат не виждам каква връзка има с изпускането. Седи или на капачката или на самата пълначка отвън където се щрака пистолета
С времето се разваля, аз я смених миналата година. Уж е една съчма и пружина, да се чудиш от какво става.
Това пръстенче за което пишат не виждам каква връзка има с изпускането. Седи или на капачката или на самата пълначка отвън където се щрака пистолета
- bachostunta
- Автомобил:
- Двигател:
Немисля че е от сондата защото неизпуска постоянно а след като заредя изпуска около 20 мин и то много леко, трябва дасе заслушаш и после спира напално според мен изпуска тва каде е по трабичките 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Гергин написа:Както е казал и колегата, не пипай с метално съчмата да не я нараниш и си пази очите и ръцете като я натискаш.
Еми явно нещо запълва.Когато го навряха пак вътре проблеми няма.А докато беше паднал проблеми имаше...
в 90% от случайте съчмата изпуска ако ръждяса, нищо, че е никелирана ли каква е, достатъчно е само петънце и не уплътнява добре. Изпробвано се лекува като се изпусне газта от тръбата и се капне масло, каквото и да е. Като се замисля на всичките ми коли се е случвало това и все така са се оправяли, не съм сменял никога пълначка. И си слагайте капачките
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Съчмата уплътнява с помоща на едно гумено О-пръстенче, то като остарее и се напуква. И изобщо не е желателно там да се смазва, защото смазката ще прецака гумата, въпреки краткотрайния уплътняващ ефект. Аз веднъж сменях ръждясала съчма, оригиналната беше 9,5мм, а аз сложих 10мм, но и тя пасна и пълначката спря да изпуска. Съчмата е много твърда и няма опасност да се надраска с отверка.
Значи като заредя
При пълнене "до горе" или при всяко зареждане?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Съчмата уплътнява с помоща на едно гумено О-пръстенче, то като остарее и се напуква. И изобщо не е желателно там да се смазва, защото смазката ще прецака гумата, въпреки краткотрайния уплътняващ ефект. Аз веднъж сменях ръждясала съчма, оригиналната беше 9,5мм, а аз сложих 10мм, но и тя пасна и пълначката спря да изпуска. Съчмата е много твърда и няма опасност да се надраска с отверка.
Използване на отвертка не се препоръчва заради евнтуална искра. При работа в газоопасна среда се ползват дебело помеднени инструменти.
Върни се в “Автогазови уредби”