Блокирал компютър на VW Passat B5
-
bulgarien
- Автомобил:
- Двигател:
Блокирал компютър на VW Passat B5
Здравейте на всички във форума.Проблема ми е следния от един месец ми е блокирал компютъра на автомобила .Като дам на контакт и запаля, свети лампичка на таблото *автомобил с ключе* и гасне веднага.Разбрах,че е повреда в компютъра.Случвало се е и преди ,но във България/проблема беше разрешен на мига.В момента живея в Германия/немска кола е,а нямат програма за да отстранят грешката която дава системата в компютъра.Няколко майстори я гледаха и нищо.Мисля си да пробвам да изключа алармата от самата система или като се прибирам във България да взема ключът с мен .Там да ми направят същия с чип и пак да пробвам *ключът ми не е оригинален* ако това играе някаква роля.Ще съм, ви благодарен за идеи и съвети...
-
Гергин
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: Блокирал компютър на VW Passta 4
Имаш в предвид мобилайзера ли ?
Какъв мотор е колата и коя година?
Какъв мотор е колата и коя година?
-
bulgarien
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Блокирал компютър на VW Passta 4
Нямам си представа.Всеки прави някакви глупости и нищо.Сега майсторът ми иска някакъв код/аз нямам нищо такова и му казах да си търси с програмите през лаптопа.Автомобилът е бензин,1781 обем двигател,1998 година на производство.
-
kundak
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Блокирал компютър на VW Passat B5
колега ташо 3.1 е твоят спасител за оправяне на това
-
bulgarien
- Автомобил:
- Двигател:
Да намерихме проблемът.Спомних си че съм шофирал без бензин.От там бензиновата помпа е дала грешка и не знам как да я изтрия.Тук да ви кажа няма никакви майстори/1 го мързи да гледа,а 2 си няма на идея как да я изтрие.Разбрах за една машина*нямам идея как се казва* която струва 50 евро .Намира грешките и ги трие.Но никъде не мога да я открия.Ако някой има информация ще ми е от полза.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
bulgarien написа:Да намерихме проблемът.Спомних си че съм шофирал без бензин.От там бензиновата помпа е дала грешка и не знам как да я изтрия.Тук да ви кажа няма никакви майстори/1 го мързи да гледа,а 2 си няма на идея как да я изтрие.Разбрах за една машина*нямам идея как се казва* която струва 50 евро .Намира грешките и ги трие.Но никъде не мога да я открия.Ако някой има информация ще ми е от полза.
Интересно как ли ги произвеждат германците тези коли, след като нямат майстори ??????
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
ами тия келеши ги помързва повечко от необходимото ,пример:изгоряла е крушката и никъде не са написали как става=>се вика майстор.и на "майстора" не пу е показано как става(или си е бъркал в носа докато са презентирали и демонстрирали програмата) операцията и той не си затормозява пробитата тиква ,а казва "ми неможе".
към автора:
Пробвай да се рзходиш до някоя авто-къща с балкански собственици, може да те изненздат с познания и възможности.
Ако и така удариш на камък си поръчай един кабел от и-бей и си оправи проблема сам.
а и проблема май не ти е от помпата ами по скоро май имаш проблем с имобилайзера, по някаква причина си е забравил кода ключа или има проблем с комуникацията.
към автора:
Пробвай да се рзходиш до някоя авто-къща с балкански собственици, може да те изненздат с познания и възможности.
Ако и така удариш на камък си поръчай един кабел от и-бей и си оправи проблема сам.
а и проблема май не ти е от помпата ами по скоро май имаш проблем с имобилайзера, по някаква причина си е забравил кода ключа или има проблем с комуникацията.
изключи акумулатора за една нощ и виж че запалила!може но не на 100%!проблемът е в имобилайзера ,но трябва с програма да премахнеш записаната неизправност("грешка")и ще запали! после презаписваш ключа със същата програма и ги сейфваш! твоя ключ е презаписан но не е запомнен и идва мига на ......неприятностите!
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странна работа, аз ли не съм вред или незнам
Защо ми се струва че тези записани грешки за които казвате, нямат нищо общо или по точно нямат способноста да пречат на работата на колата.
В даден момент от работата на колата става даден сакатлък, компютъра го отчита и го записва в паметта си, като приемаме че проблема е бил моментен и вече не съществува-няма го. Ми идеята е когато се закачи колата на VAG да може да се види какви сакатлъци е засякъл компютъра ( според базата от грешки която се съхранява в паметта му) и да се поогледа къде какво става по колата, и евентуално да се отстранят задаващите се бъдещи проблеми.
Ако проблема който е довел до индицирането на грешка, не е бил моментен а продължава и сега примерно, то с изтриването на грешката, нищо няма да постигнете
Според мен триенето на грешките не би трябвало да оказва никакво влияние в работата на колата, а трябва да се запретнат ръкави и да се провери с ръцете и очите, каква реално е била причината за грешката и ако е потенциално сериозна или повтаряща се, да се отстрани с ремонта а не триене на грешката:)
Защо ми се струва че тези записани грешки за които казвате, нямат нищо общо или по точно нямат способноста да пречат на работата на колата.В даден момент от работата на колата става даден сакатлък, компютъра го отчита и го записва в паметта си, като приемаме че проблема е бил моментен и вече не съществува-няма го. Ми идеята е когато се закачи колата на VAG да може да се види какви сакатлъци е засякъл компютъра ( според базата от грешки която се съхранява в паметта му) и да се поогледа къде какво става по колата, и евентуално да се отстранят задаващите се бъдещи проблеми.
Ако проблема който е довел до индицирането на грешка, не е бил моментен а продължава и сега примерно, то с изтриването на грешката, нищо няма да постигнете
Според мен триенето на грешките не би трябвало да оказва никакво влияние в работата на колата, а трябва да се запретнат ръкави и да се провери с ръцете и очите, каква реално е била причината за грешката и ако е потенциално сериозна или повтаряща се, да се отстрани с ремонта а не триене на грешката:)