Проблем с нивомер на б3

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Проблем с нивомер на б3

Мнениеот valku » Вто 11 яну 2011 23:10

Здравейте колеги, карам ПАСАТ Б3 1990г. 1.8 МИ 90к.с. Та въпроса ми е следния колата е с фабрична газова уредба когато цъкна на бензин нивомера си мери колкото си е в резервоара, обаче когато цъкна на газ нивомера винаги отива нагоре малко над половината независимо има ли газ или няма понякога пада с 1 чертичка но е мн рядко. Какво според вас трябва да направя за да го оправя да отмерва вярно? Колата пали на бензин и прехвърля автоматично на газ и копчето няма никакви светодиоди. Изчетох сумати теми но не намерих отговори решаващи моя проблем.

П.С. Ако ви трябва още информация кажете може да съм пропуснал нещо, ако има такава тема и аз незнам за нея моля да ме извините.

Поздрави! :)

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Re: Проблем с нивомер на б3

Мнениеот berkant3008 » Чет 28 апр 2011 14:52

и моя проблем е същият но няма кой да отговори????????????????? scare

valku

Мнениеот valku » Пет 29 апр 2011 11:52

berkant3008 написа:и моя проблем е същият но няма кой да отговори????????????????? scare

За жалост... scare

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пет 29 апр 2011 11:56

При мен е: щом стрелката падне под първата БЯЛА ДЕБЕЛА чертичка, колата нито пали, нито работи на бензин :lol:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 29 апр 2011 11:58

Колега, какво имаш предид под "фабрична"? Може ли да качиш снимки, защото поне аз за пръв път чувам за подобна газова уредба... :beer

Едното решение е да потърсиш човек, който се занимава с това, в Плевен занм за такъв, който връзва и показва стрелката на газ, но за Габрово...Другото решение е да си видиш разхода и като си имаш пропорция примерно 10 лева/100 км да си нулираш и така, не е удобно, но за временно решение става. :да:

valku

Мнениеот valku » Пет 29 апр 2011 21:52

nokiangage написа:Колега, какво имаш предид под "фабрична"? Може ли да качиш снимки, защото поне аз за пръв път чувам за подобна газова уредба... :beer

Едното решение е да потърсиш човек, който се занимава с това, в Плевен занм за такъв, който връзва и показва стрелката на газ, но за Габрово...Другото решение е да си видиш разхода и като си имаш пропорция примерно 10 лева/100 км да си нулираш и така, не е удобно, но за временно решение става. :да:

Ами искам да кажа, че не е българска ами е холандска. И газаджията ми каза, че е фабрична аз за това ви казвам така. :) В Габрово знам за един но някои го хвалят други не и се чудя има ли смисъл да ходя при някой "разбирач" да ми каже "Остави я ще я погледна" и като отида да ми иска космическа сума и накрая да не е направил нищо. :)

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Съб 30 апр 2011 10:58

колега изкарай сензора за газ там има 1 магнит и той се върти.сложи го на платката и виж какво показва,после завърти малко и виж пак какво показва.ако всичко е наред значи проблема ти е в евросондата ако не е наред значи или сензора или копчето

Последна промяна от berkant3008 на Съб 30 апр 2011 20:49, променено общо 1 път.

valku

Мнениеот valku » Съб 30 апр 2011 16:48

berkant3008 написа:колега изкарай сензора за газ там има 1 магнит и той се върти.сложи го на платкатаи жиж какво показва,после завърти малко и виж пак какво показва.ако всичко е наред значи пеоблема ти е в евросондата ако не е наред значи или сензора или копчето

Добре, ще го пробвам но ще е утре ако е хубаво времето днес дооправях алармата. :) Благодаря! :)

Върни се в “Автогазови уредби”