За или против затъмнените стопове?
Re: За или против затъмнените стопове?
Да ,аз съм с такива.
И колеги всяка кола има голям трети стоп,какво не виждате като спира колата.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Layer написа:Да ,аз съм с такива.
Направо да махнем останалите?
Ами мигачите?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако са направени кадърно какъв ви е проблема?
половината от вас мажат яко по стопове и фарове със спрей а после пишат "Против!"
шизофренията ви тресе яко
половината от вас мажат яко по стопове и фарове със спрей а после пишат "Против!"

- escrime
parno написа:... ако са направени кадърно какъв ви е проблема? ...
Какво значи "кадърно"?
Може ли някой на снимка в максимално светъл ден да покаже кадърно направени, че аз не се сещам...
В гаража ми има снимка от един от най-горещите и слънчеви дни през лятото на фабрично тъмни.

parno написа:половината от вас мажат яко по стопове и фарове със спрей а после пишат "Против!"![]()

от мен 2 бири имаш за правилните думи.

Последна промяна от Layer на Пет 29 апр 2011 13:01, променено общо 1 път.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Виждат се прекрасно е много разтегливо,локумено понятие
Сами знаете че мъжкото периферно зрение е силно развито и дефакто Ние се ориентираме по него-жена ми често ме пита защо не се оглеждам по преките
-жените това го нямат
Та....в този ред на мисли затъмнените стопове не са добър вариант пре лятото на силно слънце-тоест..ако се вгледаш казват-виждат се прекрасно...Но с периферното зрение не е така,а то е определящо поне при мен при този натоварващ трафик не може да гледаш на амнайсе страни ползваш периферното,колкото и да не си даваме сметка
Та...аз съм против...фабричните принципно не са толкова зле но па!
Има една определна максимална осветеност,над нея между другото вечер на сфетофар дразнят направо е в повече

Сами знаете че мъжкото периферно зрение е силно развито и дефакто Ние се ориентираме по него-жена ми често ме пита защо не се оглеждам по преките

Та....в този ред на мисли затъмнените стопове не са добър вариант пре лятото на силно слънце-тоест..ако се вгледаш казват-виждат се прекрасно...Но с периферното зрение не е така,а то е определящо поне при мен при този натоварващ трафик не може да гледаш на амнайсе страни ползваш периферното,колкото и да не си даваме сметка
Та...аз съм против...фабричните принципно не са толкова зле но па!

Има една определна максимална осветеност,над нея между другото вечер на сфетофар дразнят направо е в повече
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
еха,тук станало като темата за ксеноните 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
светлини затъмнени с трансперантно фолио НЕ променят пропускливостта си!
светлини потъмнени със спрей,боя за обувки,въглища или отработено масло НЕ стават!
карал съм и с едните и с другите но съм ЗА и за 2та варианта
колата си е моя ще я цапам с квото си искам!
който мисли че не светят достатъчно да пази повече дистанция и няма да удря колите отзад!
светлини потъмнени със спрей,боя за обувки,въглища или отработено масло НЕ стават!
който мисли че не светят достатъчно да пази повече дистанция и няма да удря колите отзад!
- escrime
parno написа:светлини затъмнени с трансперантно фолио НЕ променят пропускливостта си!
Добра логика, съгласих се.
Последна промяна от escrime на Пет 29 апр 2011 13:30, променено общо 1 път.
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Гласувах "Против".
С уточнение: има стопове, които са затъмнени доста и си се виждат ок, има такива, които дори и в мрачно време едва-едва нещо мъждука. Сигурно зависи и как са затъмнявани (нали има някакви транспарантни бой уж).
Аз моите стопове не съм си ги затъмнявал и съм на мнение, че се виждат достатъчно добре. Светлините са ми по-важни от външния вид на колата.
А към колегите, които искат много затъмнени стопове - поне си сложете и диоди, та поне нещо да се вижда.
Сега не ми се търси, ама съм сигурен, че тоя въпрос е уреден в ЗДвП и не може всеки да си "цапа колата" с каквото си иска. То по тая логига може да не те кефи да ти светят стоповете и да не си сменяш крушките като изгорят, те нали другите трябва да спазват дистанция...
Не се заяждам. Изказвам си мнението.
С уточнение: има стопове, които са затъмнени доста и си се виждат ок, има такива, които дори и в мрачно време едва-едва нещо мъждука. Сигурно зависи и как са затъмнявани (нали има някакви транспарантни бой уж).
Аз моите стопове не съм си ги затъмнявал и съм на мнение, че се виждат достатъчно добре. Светлините са ми по-важни от външния вид на колата.
А към колегите, които искат много затъмнени стопове - поне си сложете и диоди, та поне нещо да се вижда.
Сега не ми се търси, ама съм сигурен, че тоя въпрос е уреден в ЗДвП и не може всеки да си "цапа колата" с каквото си иска. То по тая логига може да не те кефи да ти светят стоповете и да не си сменяш крушките като изгорят, те нали другите трябва да спазват дистанция...
Не се заяждам. Изказвам си мнението.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
е тук при нас все още е така
По другите държави се минава Технотест заради това
По другите държави се минава Технотест заради това

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Така е. Във Вортекса един имаше интерес към някакви заводско затъмнени стопове и пита купувача от сорта "are they legal"... Което ме навежда на мисълта, че в някои щати не може да се кара с какви да е стопове, пък били те и заводски...
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм ЗА даже да стане задължително и да не те пускат на прегледа ако не са ти наклепани стоповете
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Аз съм ЗА даже да стане задължително и да не те пускат на прегледа ако не са ти наклепани стоповете

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”