Здравейте колеги,
Днес отново се шашнах при зареждане на газ на колата ( пасат б3 1.8 ми рп 89г. )
Случаят е следния. Последните 3-4 седмици стават някакви аномалии невероятни зареждания на автогаз. Зареждам всяка събота или неделя на една и съща бензиностация заради допълнителната отстъпка.
1-ва свдмица изминати 60км заредени 8,400л.
2-ра седмица изминати 70км заредени 7,900л.
3-та седмица изминати 105 км заредени 26,700л
4-та седмица изминати 115 км заредени 7,200л
И днес последно зареждане изминати 48 км заредени 18,100л
Зарежданията стават пълно пълно докато откаже пистолета. Маршарута е долу-горе един и същ.
Та въпроса ми е възможно ли е проблема да е в пасата или газовото. Или мизерната бензиностанция прави някакви " магий"
Да отбележа също че изпаритела и въз. Филтър са нови на 6-7 месеца. Свещи и кабели на 500-600 км

Зареждане на Автогаз (няма логика)
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Re: Зареждане на Автогаз (няма логика)
Колко ти събира бутилката по принцип , на табелката какво пише ?
- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
Ами бутилката ми е 40 л по мое засичане събира 36 л
На табелката пише съвмесност 40 dmАми бутилката ми е 40 л по мое засичане събира 36 л
На табелката пише съвмесност 40 dm
За изпускане силно се съмнявам понеже не мирише от никаде аа да ми дава разход 36 на 100 и да изпуска трябва да мирише много яко и да прави голяма струя.
На табелката пише съвмесност 40 dmАми бутилката ми е 40 л по мое засичане събира 36 л
На табелката пише съвмесност 40 dm
За изпускане силно се съмнявам понеже не мирише от никаде аа да ми дава разход 36 на 100 и да изпуска трябва да мирише много яко и да прави голяма струя.
-
- Двигател:
Сега да разбирам ли че караш една седмица и изминаваш 60 км и допълваш бутилката догоре и събира тия 7-8 литра ?
- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
red rider написа:Сега да разбирам ли че караш една седмица и изминаваш 60 км и допълваш бутилката догоре и събира тия 7-8 литра ?
Да точно така. Дневно изминавам средно около 10 км. Разтоянието е малко от работа до нас. А ако питаш защо допълвам след като имам още газ в бутилката. Просто се опитвам да я засека колко ми гори градско. Понеже върви в момента само на газ.
Просто не виждам смисал веднъж да ми дава 7 на 100 след това 26 на 100. Прекалено е голяма разликата поне за мен
-
- Двигател:
Така разхода ти се бърка , с допълването имам в предвид .Изразходваш си газта , и зареждаш 10 литра и когато свърши смяташ колко ти излиза .Ти за 4 седмици имаш 350 км изминати с 50.2 л газ . Това прави 14.300 среден разход . И моя се движи горе долу толкова не се безпокой 
А и още нещо ..аз си сменям филтъра на около 5000 км ... не е златен за 5 мин се сменя ама понякога успява да
мамата на разхода особенно зимата

А и още нещо ..аз си сменям филтъра на около 5000 км ... не е златен за 5 мин се сменя ама понякога успява да

- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
Аха само при мен малко не мога да го засека по този начин че ако я оставя са свърше газта и съм до там
понеже бензиновата помпа ми е прецакана
А относно засичането пълно- пълно аз така съм чувал че дава най точен разход и за това така я засичам. Ще пробвам и да сменя бензиностанцията де.
Все пак благодаря

А относно засичането пълно- пълно аз така съм чувал че дава най точен разход и за това така я засичам. Ще пробвам и да сменя бензиностанцията де.
Все пак благодаря

-
- Двигател:
Вярно ти си писал ,но кой да чете като хората
. Вместо да гониш Лукойла всяка събота и неделя заради двете стотинки / предполагам за тази верига ставаше дума / Вземи си карта на бензиностанции Еко ще имаш постоянно 5 ст на всички горива , в Шумен би трябвало да има в някой съфорумец повечко.И гледай да си оправиш бензиновата помпа , че аз съм закъсвал без бензин и газ . Добре че бях само на 20 км от града ...не ми се мислеше ако бях някъде надалече .
Ако не намериш карта драсни едно ЛС.
.Никога досега не бях писал толкова постове в една тема 

Ако не намериш карта драсни едно ЛС.

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Stefaka написа:Здравейте колеги,
Та въпроса ми е възможно ли е проблема да е в пасата или газовото. Или мизерната бензиностанция прави някакви " магий"
Какво означава " магий" нещо като стронций, берилий, магнезий ли е ? не съм чувал за такъв химичен елемент ?
Stefaka написа:А относно засичането пълно- пълно аз така съм чувал че дава най точен разход и за това така я засичам
То добре си го измислил, засичането, но не е правилно на всеки 40-50 км изчисляваш разхода. Както колегата ти е изчислил,за 350 км разхода е около 13, за 398 км - 14,6. Продължавай така да зареждаш и изчисли разхода след 1000 км, примерно. Колкото повече км., толкова по-точна е сметката, макар че с това каране 1000 км ще направиш през лятото и фактора "околна температура" ще окаже влияние.
А 13-14 л/100 км не е голям разход затози начин на градско каране.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Засичането "от пълно до пълно" е точен метод за нафтата и бензина,но не и за гориво,което се пълни с високо налягане!Това е абсолютно безсмилен метод за засичане на газ,защото налягането при пълнене и налягането при което изключват пистолетите често е различно!Газ се засича САМО от пълно до празно....
- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви на всички.
като оправя бензиновата помпа ще пробвам и по този начин

като оправя бензиновата помпа ще пробвам и по този начин

joker написа:Това е абсолютно безсмилен метод за засичане на газ,защото налягането при пълнене и налягането при което изключват пистолетите често е различно!Газ се засича САМО от пълно до празно....
Ако обаче зареждаш от една колонка, мисля няма проблем да засечеш разхода.
- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:joker написа:Това е абсолютно безсмилен метод за засичане на газ,защото налягането при пълнене и налягането при което изключват пистолетите често е различно!Газ се засича САМО от пълно до празно....
Ако обаче зареждаш от една колонка, мисля няма проблем да засечеш разхода.
Да винаги зареждам на една бензиностанция на една и съща колона и почти винаги удрям по едно око на часовничето което показва налягането винаги е на 8 атмосфери по едно време беше на 10 но после пак го върнаха на 8. Странно ми стана понеже в продължение на една година като си зареждах така с допълване ми даваше средно 14/15 на 100 а последния месец започна така неравномерно веднъж 13 на 100 веднъж 26 на 100 и така. Както и да е като оправя бензина ще си покаже

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Както и да зареждаш, може да те излъже поплавъка. Един път да ти спре по - рано, следващ по - късно и така те шашка неравнимерен разход. А системата за изключване на нивомера е доста несъвършена. Единствено вярно е да зареждаш само като свърши и да караш до изгасване. Неточности се получават заради това несъвършенство на нивомера, а не заради свиваемост на газта. Във втечнено състояние тя е като водата - несвиваема.
Върни се в “Автогазови уредби”