Мнениеот lilibg66 » Нед 01 май 2011 8:15
Г-н naydenov23,
Вероятно в ежедневието си комуникирате с хора, с различен маниер на изказване от мен. Точно заради това, Ви прави впечатление моя стил и вероятно толкова много ви дразни.
Личната култура си личи не само в средата, в която работим и живеем, но и тук, във виртуалното общество (не случайно наречено именно общество), където по няколко минути или часове (без значение) общуваме с такива като нас. И всички ние, като нормални хора сме със своите недостатъци, независимо от образованието, а още по-малко значение има професията. И това, че се криете зад страхливо подбрани никове, не Ви дава правото да хулите. А лично аз смятам, че нападателното Ви и агресивно поведение е с компенсаторен характер и е израз на езикова и литературна астения (безсилие, слабост), както и на остър дефицит от знания, съчетани с дефектен по отношение на взаимоотношенията мироглед.
Не съм учителка по литература, а любителка на литературата. Вероятно оттук идва и разликата между Вас и мен в изразяване на мислите. Специално заради Вас се порових в тълковния речник за думата „подмазване”, което явно Вие не сте направили. Подмазване – угоднича пред някого с цел да получа облаги. Определено не мога да схвана, каква точно облага мога да очаквам от Вас или от някой друг тук?