Въпрос за елемент от системата на картерните газове

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Въпрос за елемент от системата на картерните газове

Мнениеот juve » Вто 15 авг 2006 11:08

А бе името на темата е някак си не на масто, но не знам как да я формулирам, На капака за клапаните има един елемент ( който някои във форума беше нарекъл "тройник" ) Свързан е с картера, с капака на клапаните и с една тръба около въздушния филтър. То е ясно , че е за вентилация но въпроса ми е следния : Това нещо консуматив ли е или резервна част, зашото се е сцепило леко към капака на клапаните и омаслява иначе чистият ми двигател. На него пише MANN еди си какво Съжалявам, че не ми работи ETKA та под линукс, а на http://www.elcats.ru/ някак си не можах да го намеря :oops: Двигателя е този от аватара 1,9тд AAZ...
mod edit: wili98
грешка в заглавието

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Вто 15 авг 2006 17:08

На стария ми голф 1.6Д се беше сцепило и ходих да го търся - никъде няма. В Юнитрейд ми искаха за него 72 лева с поръчка за 2 седмици ?!?
направих си сам от прави маркучета и тройник.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 16 авг 2006 13:29

Офф, как ги мислят тези цени бееее.... На мен проблема ми е, че не знам какво има вътре, защото ако е един обикновен тройник , за какво по дяволите немеца го е направил кръгъл... явно е някакъв клапан или нещо филтъроподобно ама 72 лева.... :shock

Върни се в “Дизелови агрегати”