Отдих и почивка в България - похвали и оплаквания

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Отдих и почивка в България - похвали и оплаквания

Мнениеот 7 speed DSG » Пон 09 май 2011 11:34

Здравейте колеги-съфорумци,

реших да пусна тази тема, за да може всеки да разкаже за местата, които е посетил през свободното си време (забележителности, хотели, хижи, къмпинги, ресторанти, заведения - общо взето всички интересни места из страната, до които пътуваме, когато имаме време и финансова възможност), да сподели впечаленията си за цени, обслужване, да каже от какво е останал доволен и от какво е бил разочарован.
Идеята ми е, предварително да бъдем подготвени, за множеството "подводните камъни", които ни дебнат на всеки километър!

ресторант "Водопада" под Бачковския манастир

През уикенда се вдигнахме с едно приятелско семейство и с две коли от София тръгнахме за Бачковския манастир. Времето беше чудесно за шофиране и разходка. Към обяд пристигнахме в подножието на манастира - паркингът беше претъпкан и едвам намерихме места, всяко по 3 лв. От там пеша нагоре, по калдаръмения път между безброй сергийки, предлагащи какво ли не на туристите, към манастира. Разбира се, навръщане решихме да обядваме в някое от безбройните заведения под манастира и избрахме едно от което не се чуваше чалга (алергичен съм), а именно "Водопада". На пръв поглед мястото изглежда приятно, избрахме си маса за 8 човека в градината, близо до истинко водопадче, намиращо се в единя край на ресторанта.
Всички сервитьори бяха на видима възраст над 50 г. и вероятно поради тази причина се разхождаха лежерно около масите. Донесоха ни менюта след 20 минути чакане, при положение, че заведението не беше пълно и на 50% ?! Сервитьоркара изфъфли нещо от сорта на: "Ами ... той ... никой не ми е казал да дойда", ние се спогледахме, но си замълчахме и почнахме да избираме нещо за хапване. Цените, даааааа, а цените бяха ИЗВЪНЗЕМНИ, чаша (рядък до безобразие) таратор 2,50лв. :roll: , боб чорба 2,50 лв., кюфте/кебапче 1,80, "Шуменско" 0,500 мл. 3,50 лв :shock , картофки със сирене 3,50 scare - майка плаче просто. Останахме все пак, поръчахме това - онова, почакахме 20 -25 мин. и сервитьоркта, точно преди да изпомрем от глад, започна да донася, с по една чиния в ръка поръчката - картофите бяха студени и слепени, сиренето смърдеше, скарата беше студена, слава Богу и бирата също. Накрая сметката ни беше и надписана с една порция картофи със сирене 3,50 лв.
В този "Водопад=Лайнопад", НИКОГА повече няма да ми стъпи крака там.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: Отдих и почивка в България - похвали и оплаквания

Мнениеот Vizor » Пон 09 май 2011 13:35

Мене пък въобще не ме харесват в това заведение mhihi Не се притеснявай не е за първи път така. Нашите сервитьори бяха на над 60 годишна възраст и се държаха по ужасен начин. Там явно ден година храни и не им пука дали ще се върнеш пак.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 10 май 2011 9:41

Mммм дааа на Бачковския манастир е така,дори и в празно заведение пак се чака половин час за две чорби едни пържени картофи и зеленчуков сач.А цените оооооооо цените само с виждаже става,плюс това цялата тази галимация и народ около манастира лично на мен не ми понася много добре.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 10 май 2011 11:42

Vizor написа:Мене пък въобще не ме харесват в това заведение ..

И теб ли :oops:

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Вто 10 май 2011 14:09

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 10 май 2011 15:32

В България,ако зависи толкоз от мен,на почивка няма да отида никъде.Жена ми,почва едно мрънкане от март месец за Албена,св.Константин и Елена на скапаните им АLL INCLUSIVE.Миналото лято бяхме в Италия,голям кеф.Хората различни,абе всичко е готино!Тази година ще е тук,на Албена,ама това ще е!Почти всяка седмица ходим някъде из БГ.В тази страна няма да се научат как се први туризъм.Спомням си миналата година ходихме на Чудните мостове.Бяхме на Чепеларе 3 дена.Докато стигна до тея мостове по нещо наречено път,що псувни отнесе който сваря.И най накрая един ми се появи и ми рече 1-2 ли беше паркинг.Луднах :Mr Green Fun Париии лии.Те така!Сега съм му намерил чалъма и си ходя до Гърция.За 2 или 3 дена,ама в БГ пари не ми се дават.Не,че ония са много хубави,ама по ме е яд на нашите.Не си спомням дето съм ходил в БГ и да искам да се върна там с удоволствие.Миналта седмица беше Копривщица.Може би трепна в мен нещо българско,но само за малко.А отдавна не беше трепкало...Наистина ми се иска да сме като нормалните хора.Там където съм ходил в чужбина,Чехия Унгария.Да не говорим за Германия,Холандия,Италия и др.Хората са различни.Имам чувстото,че живеем на различни планети.Ама не губя кураж.Все някога ще се усмихваме повече и най вече,ще се уважаваме.Истината е там някъде.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 10 май 2011 16:45

Аз ходя на почивка извън БГ вече от 5г. Ходя в Гърция на море за по 7-8 дни, на ALL INCLUSIVE. В БГ така и не се научиха как трябва да се отнасят към хората. Мислят само как да ти приберат парите и толкова. Сервитьорите и персонала са калпави, държат се все едно те ще ми плащат. Отделно е мръсно и строежите са навсякъде.

П.С. Забравих и цените... :horror:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 10 май 2011 23:04

ей ама само ревете:
тука много скъпо
тука много скъпо
тука много скъпо
а когато отидете в Гърция много хубаво и евтино
незнам ,ама тука ревете че шуменското 3,5 лв ,а там никой не казва че е 3.5 евро.
елате на Сл. бряг платете 6-7 лв за бира и 10 за картофи и да видим дали няма да ви обслужат качествено,а вие бързате за Джани и после викате ама то ......
не казвам че тука е перфектно ,но като искате евтино ще търпите скапано.
в бг също има хубаво, в гърция също има скапано.
ценете си малко държавата,вие хората сте тя.
каквито са ни хората ,такава ни е държавата.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 11 май 2011 8:09

Layer написа:...
каквито са ни хората ,такава ни е държавата...

:да:

Тук има невероятни местенца, хотели, хотелчета, хижи, къщи, ресторанти... има и кофти разбира се. Избора е огромен. Не може да се обобщава кардинално. Не видях в Гърция нищо по-хубаво от тук, даже напротив. Освен морето Гърция не може да предложи почти нищо, докато България с нейните невероятни планини и язовири предлага много по-голям избор. Вече има тенденция обслужващия персонал да следва правилната линия - иначе няма как, конкуренцията е жестока. Не бива да се забравя, че гърците имат много по-голям опит в предлагането на туристически услуги в частния сектор. Много бързо залитнахме към чуждите култури, дестинации и езици, а забравяме нашите и ги оплюваме. Факт е, че много чуждестранни туристи избират малката ни държава - това не е случайно.

Всеки има право на избор, но темата не е за кое е по-добро Австрия, Гърция или България. Темата е за това кой къде е бил тук и дали е бил доволен. Добра тема. Така ще си улесним избора взаимно. :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 11 май 2011 8:45

Аз съм любител на балкана.
Мелник - Там е страхотно, който не е отишъл, той е загубил. Мястото е хубаво, но важното е да хванеш момент с по-малко хора че иначе става като мравуняк от постоянно пъплещи групи на някъде си. По заведенията е добре. 40 годишен мъж ми сервира няколко пъти в собственото си кафене - прилежно облечен, спретнат, усмихнат и на драго сърце обясняваше на зададените от нас въпроси. Препоръча ни две механи, като едната беше в тази в която бяхме отседнали. Думите му бяха - "Ако искате голям купон+жива музика отивате в Стария чинар, ако искате приятна обстановка с перфектна кухня, отивате в Алексова къща, там се храня аз". Отидохме в Алексова къща - там ни посрещна приятна народна музика и приятна миризма и въпреки че се пушеше, не миришеше на цигари. Атмосферата беше като за старинна къща/механа - черги, одеала, каренца, декорация по стените. Нямаше ТВ което да разваля старинния вид на мястото. Обслужваше ни приятно момче на около 30, усмихнат, общителен, изключително вежлив, дори предложи да ни направи снимка за фаце-бука :shock . Обяснихме че са ни препоръчали кухнята, а той препоръча кой мезета са най-добри за консумация с Мелнишко червено вино. Плата, сачове, салати.....Не ни се тръгваше от там, беше чудесно. Цена - 70 лв за цяла вечер банкет на 4 човека.
Всичко хубаво си има край - не успяхме да закусваме там на другия ден, понеже отварят от 12 часа.
Седнахме в сеседно хотелче, възрастен мъж облечен в носия ни сервира топли супи с препечени филийки и приятно бъбреше с нас. Бързахме, но оценихме няколко неща като правехме разбора :
-мястото е хубаво и никой не съжаляваше че сме избрали да отидем там
-обслужваха ни много старателно, изглежда хората обичат да си имат доволни клиенти който да ходят пак там
-цените бяха повече от приятни /супа -2,50; кафе - под 1 лв; филийка хляб - май беше 0,2 лв; шопска салата - 3,5лв за 350 гр; овчарска - 4 лв за 350 гр. и такива неща/
Нощувката - ние бяхме с Стария чинар. Кърпи, кабелна, чисто, леглата застлани.Самите стаички бяха приятни, но мястото е забито понеже на 5 метра от вратата ми се издигане нов строеж на 4 етажа. Нямах видимост от прозореца поради тая причина, но никой не ме е молил да ида там, сам съм го избрал. Препоръчвам на евентуални мераклии да ходят там да наблегнат на къщите за гости със старинен вид или малките хотелчета. Всяка къща там поема гости, но не всяка може да се намери като координати в нета. Разговаряхме с няколко човека от различни къщи, те представяли в нета къщите си като хотели. Навсякъде нощувката беше за двойна стая около 40 лв.
Инфо - от преди 2 месеца.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 11 май 2011 16:53

Layer написа:незнам ,ама тука ревете че шуменското 3,5 лв ,а там никой не казва че е 3.5 евро.

Да, добре.
Layer написа:елате на Сл. бряг платете 6-7 лв за бира и 10 за картофи и да видим дали няма да ви обслужат качествено,а вие бързате за Джани и после викате ама то ......
не казвам че тука е перфектно ,но като искате евтино ще търпите скапано.
в бг също има хубаво, в гърция също има скапано.
каквито са ни хората ,такава ни е държавата.

Ходил съм по Златните и съм плащал и по 5лв вода, 10лв шезлонг, 10лв чадър и паркинг 20лв. Ходил съм навсякъде общо казано. И какво от това. Кой е казал, че търся евтино? Интересува ме като си давам парите да получавам адекватни условия и отношение. Сори, ама у нас това за мен не е възможно. Аз държавата си я ценя, но не и мърлячите у нея.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 11 май 2011 19:16

bnick написа:
Layer написа: quote]

Ходил съм по Златните и съм плащал и по 5лв вода, 10лв шезлонг, 10лв чадър и паркинг 20лв. Ходил съм навсякъде общо казано. И какво от това. Кой е казал, че търся евтино? Интересува ме като си давам парите да получавам адекватни условия и отношение. Сори, ама у нас това за мен не е възможно. Аз държавата си я ценя, но не и мърлячите у нея.
[/quote]
Ей за това става въпрос :applause: Баси,колко е просто :beer

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 12 май 2011 8:51

Това казвам и аз, има мърлячи.
Но има и начини да се стегнат тея мърлячи,а не да хукнеш за Гърция и да казваш че тук е пъле леш и няма да стъпиш повече.
За това не си прав,защото има много качествено обслужване и в БГ.
И на мен ми харесва в чужбина, всяка година ходя в Гърция за месец(при рода) и Турция за няколко дни ,но и в България - задължително.Тая зима ходих на Пампорово,предварително ми беше платено.
Отивам да вечерям и викам малеее тука кой знае кога ще ми обърнат внимание.
Е няма такова обслужване,без да плащам изкарах и оставих някой лев на масата-бакшиш.
А това че живея в Сл. бряг не го броя за целогодишна почивка. mhihi
Така че търсене и пробване му е майката,защото хич да не туризма има голяма роля за нашия живот, в случая моя живот е на 100 %
Как да плюя на обслужването и да ходя само в чужбина.
После маляките да са добре ,а аз да викам баси мърлявата държава имаме.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 12 май 2011 8:52

Просто я,ама азщо не го правят оди ги разбери :screwy

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 15 май 2011 13:32

Не е само до обслужването... аз като отида на почивка не искам да се чувствам като на строеж. Също така искам природа.. а не бетонни кубчета навсякъде.
Да не забравяме че и плажовете имат капацитет... не става един плаж с площ Х да го пълниш с хора докато още се вижда пясък, а "курорта" да продължава да расте с всеки ден.
Както отбелязах и в другата тема, тук идва най-ниската прослойка и пенсионерите на европата. Не може да се очаква от тези хора кой зане какво поведение, което води и до следващия проблем - мърсотията. Как може за 10 дена почивка един фас да не видя на плажа в Гърция??? Там човек може и да си остави нещата на плажа за през нощта и на следващия ден никой няма да му ги е и пипнал.

Както и да е, и гърците имат трески за дялане, но поне си пазят природата.

Върни се в “Пътеводител”