Здравейте колеги. Автомобилът е Г4 1,6, 100 коня, 98г., двигател АКЛ.Проблемът е следния - почти винаги при запалване и много често при изключване от скорост оборотите остават на 1200-1300-дори понякога 1400.Както предполагам много от вас ще кажат - дроселова клапа.Така каза и елконаджията.Действително на компютъра отчете грешка с празния ход, но за съжаление не мога да кажа в детайли какво пишеше.По негов съвет взех дроселова клапа от морга, сложия я,адаптира я и заспа. Два дена перфектно работи колата, но след двата дена започна да прави същите неща.Съвета му беше намери още една дроселова клапа.Стигнах до тук да пиша,тъй като ми се струва,че има друг проблем при положение че на две различни клапи прави един и същ проблем, пък били те и втора употреба. При елконаджията ситуацията беше следната - изтрива въпросната грешка, адаптира клапата, колата започва да работи наистина добре и при някакво натоварване на двигателя /вътрене на волана например/ започваше с описаните високи обороти. Елконаджията обясни, че двигателя влизал в някакъв авариен режим едва ли не и затова държал оборотите толкова високи...и неравномерни.
Търсих доста по темите из форума, но за съжаление не намерих нещо сходно, така че ако някой може да даде адекватен съвет ще съм му благодарен.
Високи обороти на свободен ход Г4 1,6 - РАЗРЕШЕН
-
dido_peichev
- Автомобил:
- Двигател:
Високи обороти на свободен ход Г4 1,6 - РАЗРЕШЕН
Последна промяна от dido_peichev на Пет 17 юни 2011 15:24, променено общо 1 път.
- ira_ivan77
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Високи обороти на свободен ход Г4 1,6
здр колега
при мен същото Г4 АКL 2000 г. когато я взех преди 2 години същото. След диагностика проблема се реши така: датчик за сервото на волана + труд = 100,00 лв.и съм 6.
Дано да съм те насочил към нещо което не си гледал. Успех
при мен същото Г4 АКL 2000 г. когато я взех преди 2 години същото. След диагностика проблема се реши така: датчик за сервото на волана + труд = 100,00 лв.и съм 6.
Със същия проблем съм и аз и още не съм го решил.Нещото от което ми казаха че може да е е дебитомера и смятам да намеря един втора ръка и да пробвам как ще са нещата.Нищо не пречи да опиташ и ти.Пиши ако реши проблема.Успех 

-
dido_peichev
- Автомобил:
- Двигател:
колега това което си писал по моя проблем с оборотите ме зачопли бая. проблем ли ще е ако кажеш малко повече какво точно правеше твоя автомобил и как точно се стигна до този датчик за сервото. благодаря ти предварително
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
ira_ivan77 написа:здр колега
и аз го имах тоя проблем с оборотите, след смяна на въпросния датчик нещата се оправиха. пробвай когато спреш някъде на място да завъртиш волана и виж дали ще се променят оборотите
-
dido_peichev
- Автомобил:
- Двигател:
точно това става колега - когато завъртя волана докато колата е на място оборотите падат веднага на 800. явно трябва да видя тоя датчик... щото ми писна да чувам само дроселова клапа,дроселова клапа...
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
симптомите са същите както бяха при мен, като завъртя волана и оборотите се нормализираха. колата държеше всеки път различни обороти , както тя си реши. след смяната му нещата заспаха. датчика се намира на хидравличната помпа
- ira_ivan77
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги
към автора на темата: когато колата беше на свободна оборотите ми ту се качваха, ту падаха примерно от 800-1400. след вадене на буксата на акумулатора проблема изчезваше за около 10 минути и след това пак същата песен. при първоначален разговор в оторизиран сервиз на VW и мен ме наплашиха за дросел , но при закачане на компа и диагностика се оказа именно този татчик. по думите на приемчика в сервиза датчика подава инфо на бордовия компютър кога си завъртял волана за да се вдигнат оборотите на колата и да не се товари двигателя , а при спичането му този тадчик подава грешно инфо и колата сама се форсира. при нормални обстоятелства при завъртане трябва да се вдигнат леко оборотите и след застопоряване на волана те сами да си паднат до нормата.
това беше при мен дано не съм дотегнал с обясненията си. успех за решава не на проблема.
към автора на темата: когато колата беше на свободна оборотите ми ту се качваха, ту падаха примерно от 800-1400. след вадене на буксата на акумулатора проблема изчезваше за около 10 минути и след това пак същата песен. при първоначален разговор в оторизиран сервиз на VW и мен ме наплашиха за дросел , но при закачане на компа и диагностика се оказа именно този татчик. по думите на приемчика в сервиза датчика подава инфо на бордовия компютър кога си завъртял волана за да се вдигнат оборотите на колата и да не се товари двигателя , а при спичането му този тадчик подава грешно инфо и колата сама се форсира. при нормални обстоятелства при завъртане трябва да се вдигнат леко оборотите и след застопоряване на волана те сами да си паднат до нормата.
това беше при мен дано не съм дотегнал с обясненията си. успех за решава не на проблема.
-
dido_peichev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Високи обороти на свободен ход Г4 1,6 - РАЗРЕШЕН
Колеги, проблема както и на другите двама авера писали в тази тема, се оказа датчика на хидравличната рейка. За съжаление това се "установи" чак след посещение в Автотрейд, а няколкото майсторчета който посетих преди това не бяха на ниво..хич даже. Надявам се темата да помогне и на други.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”