Nokia Ovi Maps
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Nokia Ovi Maps
До скоро ползвах GarminXT за симбиан апарати и бях сравнително доволен, но отнемаше време да се свърже със сателит, отскоро си обнових Ovi Maps-a и съм доста доволен! Казанлък->Бургас->Варна в тези градове бях и картите са доста подробни и самата навигация работи добре. Всички ограничения бяха опоменати и като си свържа CD player-a  с телефона за да ми говори каката през тонколоните, беше изключително лесно да се оправя в градове които не ми бяха познати... Та сега ми идва и въпроса: Има ли някой който по-продължително да е използвал Ovi Maps и да ми каже да се доверявам ли изцяло на тази навигация или просто съм извадил късмет? Просто много хора ми казват че Ovi-то е за между другото да имаш няква навигация...

- labarone
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Nokia Ovi Maps
Аз ползвах Garmin на 5800, но ovi maps-а ми остана фаворита. Обиколих цяла германия с нея и мога да кажа, че никъде нямаше грешка. Затова и сега трябва ли ми, ползвам нея 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Колеги...имам инсталиран гармин хт на нокия С6-01 , но срещам малко трудности с работата му така че ще помоля за малко помощ....и тя е:
1. Не мога да изтрия съдържанието на папката Recent Finds. Как става този номер?
2. Прочетох в един форум как се пуска симулацията на маршрут....да но при мен не тръгва...задавам всичко както си е, изключвам Gps-a и давам Go.....да но при мен неще количката на картата си стои на едно място.
 количката на картата си стои на едно място. 
Ще удари ли някой едно рамо да помогне да се сборя с тия мой грижи

1. Не мога да изтрия съдържанието на папката Recent Finds. Как става този номер?
2. Прочетох в един форум как се пуска симулацията на маршрут....да но при мен не тръгва...задавам всичко както си е, изключвам Gps-a и давам Go.....да но при мен неще
 количката на картата си стои на едно място.
 количката на картата си стои на едно място. Ще удари ли някой едно рамо да помогне да се сборя с тия мой грижи

Макар че картите на Ови са сравнително по добре от преди, не ти препоръчвам да и се доверяваш напълно, поне не и за навигация в по малките градове! За извън БГ и аз съм чувал прекрасни мнения, по добре си ползвай Гармин, макар че ако се появи колегата Лило, ще бъде на друго мнение  , да има и по добри от Гармин, но пък Гармин определено е по добре от Ови, поне за сега. Иначе като интерфейс и на мен ми допада повече Ови, но за една навигация най важното нещо е картата,  а поне за сега от Нокиа имат какво още да направят.
 , да има и по добри от Гармин, но пък Гармин определено е по добре от Ови, поне за сега. Иначе като интерфейс и на мен ми допада повече Ови, но за една навигация най важното нещо е картата,  а поне за сега от Нокиа имат какво още да направят.
п.п. за колегата който питаше за симулацията при Гармин, след изк. на сателита, и Гоу, отиваш в настройки, и натискаш Simulate route.

, да има и по добри от Гармин, но пък Гармин определено е по добре от Ови, поне за сега. Иначе като интерфейс и на мен ми допада повече Ови, но за една навигация най важното нещо е картата,  а поне за сега от Нокиа имат какво още да направят.
 , да има и по добри от Гармин, но пък Гармин определено е по добре от Ови, поне за сега. Иначе като интерфейс и на мен ми допада повече Ови, но за една навигация най важното нещо е картата,  а поне за сега от Нокиа имат какво още да направят.п.п. за колегата който питаше за симулацията при Гармин, след изк. на сателита, и Гоу, отиваш в настройки, и натискаш Simulate route.

- drago_tr
симулацията тръгна  

А колегата лило как да го намеря да сподели малко опит?

drago_tr написа:симулацията тръгна
Пробвай на лични, разбира ги нещата
 , ма нещо се изгуби напоследък!
 , ма нещо се изгуби напоследък!- drago_tr
мерси колега за инфото 

- drago_tr
А може ли някой да ми подскаже къде мога да проверя коя версия ми е какртата за БГ?  

Не ги разбирам много тия работи и сега се ограмотявам

drago_tr написа:А може ли някой да ми подскаже къде мога да проверя коя версия ми е какртата за БГ?
Manage my data - map sets - detailed maps - и там ще видиш коя версия е!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:А може ли някой да ми подскаже къде мога да проверя коя версия ми е какртата за БГ?
Главно меню->гаечен клю->settings->manage my data->map sets->detailed map->тук може да цъкнеш и на бутона долу Mapsource за повече подробности!
Колегата Лило,чете.Небойте се

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Така беше за OVI-то, преди беше прекалено слаба, но от скоро време се повзеха в ръце(след като купиха NAVTEQ) и живот и здраве ще ни я обновяват по-честичко... Бях с 5800 и бях сравнително доволен, но след като обнових последната версия можеше да си дърпаш карти през самия телефон - което е супер като функция...Тръгваш за някъде - дърпаш съответната карта без да трябва PC! Сега съм с N8-00 и положението е още по-добре  . Единственото гадно е, че Garmin-а ми броеше километрите без да ме води по даден маршрут, а май OVI не може. Махнах си Garmin-а и съм си на мнение, че по-хубаво от оригиналното няма, и като интерфейс и като функции!
 . Единственото гадно е, че Garmin-а ми броеше километрите без да ме води по даден маршрут, а май OVI не може. Махнах си Garmin-а и съм си на мнение, че по-хубаво от оригиналното няма, и като интерфейс и като функции!  

. Единственото гадно е, че Garmin-а ми броеше километрите без да ме води по даден маршрут, а май OVI не може. Махнах си Garmin-а и съм си на мнение, че по-хубаво от оригиналното няма, и като интерфейс и като функции!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:(след като купиха NAVTEQ)

малей,кога ли е станало това
 Говореше се по едно време за такова нещо и сума от 8.1 милиарда,но не е потвърдено
 Говореше се по едно време за такова нещо и сума от 8.1 милиарда,но не е потвърдено  
 я попрочети ТЕ ТУК
Ако те чуят от навтек,доживотно ще ти забранят ползването на картите им

Нокиа си поръчва карти на навтек,понеже софта им е различен от другите стандарти.
За игото например,защо изкачат карти на по 3-6-9 месеца

п.п. че забравих
навтек работят заедно с други картосващи компании,както и те с тях.Всеки си избира ,какво точно да пусне.Всеки си има местен картосвач.
 Затова се пускат и карти за определени държави.Специално за тях,както за игото ,за България е ММЦ.За гармина е ОФРМ-евлата на Събин,и дай боже,скоро с новите нишки да картоса нашата страна на 300%
 Затова се пускат и карти за определени държави.Специално за тях,както за игото ,за България е ММЦ.За гармина е ОФРМ-евлата на Събин,и дай боже,скоро с новите нишки да картоса нашата страна на 300%- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Това, което си споделил е донякъде така...  

Не знам колега, това, което съм чел ме навежда на други мисли за останалата част...
От линк-а, който си дал нищо съществено не излиза, освен, че е регистрирана като офшорка
базирана в Чикаго и дето се вика terms and conditions:
Една малка статийка от 03 Окт 2007:
И подкрепена от информация от Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Navteq

Не знам колега, това, което съм чел ме навежда на други мисли за останалата част...
От линк-а, който си дал нищо съществено не излиза, освен, че е регистрирана като офшорка
базирана в Чикаго и дето се вика terms and conditions:
NAVTEQ North America, LLC
425 West Randolph Street
Chicago, IL 60657
Една малка статийка от 03 Окт 2007:
Nokia купи NAVTEQ
Финландската компания Nokia купи NAVTEQ. По официални данни, най-големият производител на мобилни телефони ще плати по $78 за всяка акция на NAVTEQ.
Преди да оценим тази стъпка на Nokia, нека отбележим с какво точно се занимава NAVTEQ. Тази голяма компания е един от главните доставчици на цифрови топографски карти и съпътстваща информация за автомобилните навигационни системи, мобилни телефони, специализирани Интернет услуги, правителствени и частни организации. С покупката на NAVTEQ Nokia получава на разположение екип добри специалисти, огромно количество клиенти и най-съвременни технологии.
И подкрепена от информация от Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Navteq
Nokia subsidiary
On October 1, 2007, it was announced that Nokia would acquire Navteq in a deal valued at an estimated $8.1 billion (€5.7 billion). Navteq shareholders approved the deal in December 2007. The European Commission in July 2008 ruled the deal did not violate anti-trust rules clearing the way for closing the deal.[8][9]

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
хаха,мани зарежи
Дружеството е притежание(собственост) на навтек,ама дъщерно на нокиа 

е попиках се
Как ли нокиа няма да има претенции да и се сложи името на сайта на навтек при положение,че са ги купили
  при положение,че са ги купили 
И с колко "малки" суми се разминават информациите
п.п.
Ето я статията ,където ясно става,че Да,има такова споразумение,но навтек си остава водещ навтек!
Ама прочети цялата стая.
и ТУК леко "лирично" отклонение,на казаното от мен по-нагоре
Чудно,как ,хем гармин,хем пък овимапс.Огледай датите на статиите

Дружеството е притежание(собственост) на навтек,ама дъщерно на нокиа

е попиках се

Как ли нокиа няма да има претенции да и се сложи името на сайта на навтек
И с колко "малки" суми се разминават информациите

п.п.
Ето я статията ,където ясно става,че Да,има такова споразумение,но навтек си остава водещ навтек!
Ама прочети цялата стая.

NAVTEQ is a leading provider of comprehensive digital map information for automotive navigation systems, mobile navigation devices, Internet-based mapping applications, and government and business solutions. NAVTEQ also owns Traffic.com, a web and interactive service that provides traffic information and content to consumers
и ТУК леко "лирично" отклонение,на казаното от мен по-нагоре

Чудно,как ,хем гармин,хем пък овимапс.Огледай датите на статиите

- drago_tr
Значи за картата пише:
OFRM Contrours v1.02; OFРМ Geotrade TOPO V5.20 lat
OFRM GEOTRADE TOPO25T 5.20 LAT
Добра ли е тази и има ли по нова за моята апаратурка?

OFRM Contrours v1.02; OFРМ Geotrade TOPO V5.20 lat
OFRM GEOTRADE TOPO25T 5.20 LAT
Добра ли е тази и има ли по нова за моята апаратурка?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”