Проблем със турбо
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със турбо
Здравейте колеги!Оказа се че в топлата част на турбината има цепка около 3см.Не е на самото легло на клапъна, както става обикновено а напречно на него.Някой заварявал ли е такава цепка или трябва да търся здрав корпус.Турбината е Т3 от 1.6тд.Според мен не е добре да карам така, понеже явно част от газоовете бягат през пукнатината.Губя налягане в ниските обороти и се увеличава лага.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със турбо
Може да се залепи,но тази цепнатина има някаква дълбочина,затова си мисля че след много кратко време пак ще се спука,та май най-добрия вариант за теб ще е,да търсиш идентичен чугунен охлюв.Друг е въпроса,че трябва да търсиш турбо с проблем,иначе да се разглоби здраво е малко вероятно да се навие някой,а и ако намериш такова със счупена ос,хубаво е да огледаш за вътрешни наранявания на самата топла част 

-
- Автомобил:
- Двигател:
И да намериш кой да го завари не се знае колко ще издържи.За ремонт ще дадеш повече пари (за баланс) отколкото да намериш читаво от форума от някой колега.Поздрави.

- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Турбото си е читаво защото е отремонтирано.Точно и това е причината да търся решение на проблема.Въпреки пукнатината турбината си прави прилично налягане просто надува късничко.И между другото когато се махат корпусите не се налага баланс.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Това,че присъства думата "турбина" не означава,че темата е за раздел Силов тунинг. 
По темата....Вземете да ги чакате минутка две тези коли преди да ги изгасите.

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Ludiq написа:Това,че присъства думата "турбина" не означава,че темата е за раздел Силов тунинг.
Не вярвам проблема да се е появил от неизчакване да се охлади турбото,по-скоро се е получило от много горещи изгорели газове.
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Емо да не започнеш да вярваш в тезата ми за изгорелите газове.Понеже тук си абсолютно прав.А относно раздела мисля че само тука има хора които са се сблъскавали с подобни проблеми.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
don hose написа:Емо да не започнеш да вярваш в тезата ми за изгорелите газове.Понеже тук си абсолютно прав.А относно раздела мисля че само тука има хора които са се сблъскавали с подобни проблеми.

Понеже с теб все сме на различни мнения,ще е хубаво да споделиш какви силови промени си правил по мотора,за да може да се разсъждава,как се е стигнало до спукването и как да се избегне в бъдеще подобен проблем

- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е 1.6тд монтиран е челен кулър 6л. турбината се регулира от механичен контролер и държи стабилни 1.2bar изпускателна с-ма без гърнета и резонатори на 63мм включително даунпайпа,помпа с премахнат прекъсвач и разни други благини.Относно въпроса дали да е Т3 или К24 няма почти никъква разлика турбините са идентични.Моята е в перфектно здраве но просто има цепка в топлия корпус.Днес обиколих по моргите и не намерих нищо, събота ще сглобя колата така.Ще карам така, докато ми изникне някоя друга идея, или дай боже мотор.Колата дори със цепка си върви доволно но понеже се наложи да разглобя видях проблема.
Имам термосонда но е сложена непосредствено след турбината, където всъщност нетрябва да бъде.Сега ше я преместя на изходящия колектор за да чете коректно.Допустимите топлинни натоварвания на тея двигатели са около 800C. и то за много кратко време.Говоря за изходящите газове.
Имам термосонда но е сложена непосредствено след турбината, където всъщност нетрябва да бъде.Сега ше я преместя на изходящия колектор за да чете коректно.Допустимите топлинни натоварвания на тея двигатели са около 800C. и то за много кратко време.Говоря за изходящите газове.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
don hose написа:Колата е 1.6тд монтиран е челен кулър 6л. турбината се регулира от механичен контролер и държи стабилни 1.2bar изпускателна с-ма без гърнета и резонатори на 63мм включително даунпайпа,помпа с премахнат прекъсвач и разни други благини.Относно въпроса дали да е Т3 или К24 няма почти никъква разлика турбините са идентични.Моята е в перфектно здраве но просто има цепка в топлия корпус.Днес обиколих по моргите и не намерих нищо, събота ще сглобя колата така.Ще карам така, докато ми изникне някоя друга идея, или дай боже мотор.Колата дори със цепка си върви доволно но понеже се наложи да разглобя видях проблема.
И в крайна сметка как е пушилката,много или малко,щото налягането ти е добро,но ме интересува нафтата колко се хаби?
- Kolqnov_Kalnik
- Автомобил:
- Двигател:
ако не си си намерил желязо , оставям ти тел може да ми звънеш ще ти подаря 2/3 да имаш да си караш и без това желязото няма цена
дали ще взема 2 лв или ще ти го подаря поне да ти свърша услуга 0879 24 31 71

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Ето човека ти преглага да си имаш турбини за няколко месеца напреде и да си пукаш колкото си искаш 

- Kolqnov_Kalnik
- Автомобил:
- Двигател:
хахахаха ми те тея турбини от палестинската воина
ко да ги правиш