Голф3 1.4 ABD Заминала ли е скоростната кутия??
Голф3 1.4 ABD Заминала ли е скоростната кутия??
Току що както си карах най-спокойно и се получи проблем със скоростната кутия.Първа и втора въобще не влизат и се наложи да тръгвам на трета.Задната и тя се изгуби и вместо нея включва втора ли,първа ли и аз не знам.Едвам се прибрах.При трета и четвърта няма проблем.Скоростния лост дори при включена скорост има абсолютно свободен ход навсякъде.Искам да попитам хората,които са имали подобен проблем дали според тях ми е заминала цялата скоростна кутия,или е нещо по дребно.Имам съмнение,че цялата хава може да се е получила от маслото - взел съм колата преди година и въобще не съм го поглеждал,а и преди първа и задна си влизаха трудно.Двигателя е 1.4 ABD .....
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Заминала ли е скоростната кутия??
Тази кутия е като Форд , Фиат и Цингане - умират внезапно
Претенции има към липса на масло или старо такова , аз така се разделих с 5-тата . Провери си лостовия механизъм - може привода да се е скапал и разместил , или някое съединение . Ако тези неща са наред - кутията си е заминала .

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Има едно пластмасово топче на избирача на скоростите виж да не се е счупило имал съм такъв случай. Като погледнеш отгоре зад мотора се пада на тръбата която идва от скоростният лост 
Продава се ново само оригинал и струва около 50лв по спомен. Сменя се за 5 мин на канал със ключе 10

Продава се ново само оригинал и струва около 50лв по спомен. Сменя се за 5 мин на канал със ключе 10

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET

Позиция 2 и 13 го погледни при тебе дали са здрави.
От тях се получава тоя проблем.
Лостов механизам е огледаи го внимателно и виж с някои приятел да мърда а ти да гледаш .Наи често е топчето с лагерчето точно преди за завърши лостовия мех към кутията.То пак си го има но остава една тънка пластмаса а външната част я няма.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Аз залагам на позиция 25 

znainainai написа:Аз залагам на позиция 25
И аз така мисля, ей това оранжевото топче е от 25
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Аз съм имал същия проблем от изхлузен тампон N 2, но останалите 2 варианта са напълно възможни.
Тъй че колега залягай отдолу
Тъй че колега залягай отдолу
-
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: ABU 1993
колеги малко да възродя темата , значи карам ГоУф 3 1.6 75 кс абу. имам надлъжен и напречен луфт от рода на 2-3 см , както и въртене на лоста(малко). луфта не е проблем , но е дразнещ. изчетох доста теми , но всичко описано е за двигателите 1,8 и т.н , които са с друг тип лостова система. вчера повисях под колата и с помоща на втори човек установих ,че има луфт около топчето (25) от снимката. някакви идеи как се сменя и евентуално от къде да го намеря , защото където питах за ремонтен комплект ми даваха от другия тип. идеи по въпроса с въртенето на лоста около оста ?! благодаря ви предварително.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”