Максимална скорост на Пасат 4 1Z ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Максимална скорост на Пасат 4 1Z ?

Мнениеот stefan4o » Сря 01 юни 2011 21:27

Идеята на тези, които чупят рекорди и тези, които пишат автомобилните каталози и реклами е съвсем различна. Мисля правилно ме разбираш (щом си медицинско лице предполагам ти сече пипето) :beer Не знам за кой път ще го кажа. Според мен цифрите в каталозите се базират основно на теоритични изчисления, което не означава, че колите не се тестват на ускорение и топ-спийд. Но тестовете, които се прилагат при новите автомобили, за да станат реалност минават през чертожната дъска и през доста изчисления на доста по-умни от нас хора. След това в практичната част се вижда дали изчисленията съответно са верни и така. :beer Общо взето по-начетените хора правят повече изчисления преди да направят практически нещо, докато по-незапознатите са на принципа проба-грешка и на тях им трябва малко повече време да разберат неща, които могат да бъдат изведени с няколко формули.

Последна промяна от stefan4o на Сря 01 юни 2011 21:31, променено общо 1 път.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Сря 01 юни 2011 21:30

stefan4o написа:Идеята на тези, които чупят рекорди и тези, които пишат автомобилните каталози и реклами е съвсем различна. Мисля правилно ме разбираш (щом си медицинско лице предполагам ти сече пипето) :beer

С този пример просто исках да кажа, че реалното тестване на автомобила е много по-прецизно и меродавно. Ясно е, че има разлика между комерсиалните автомобили и онези по езерата, пък били те и сухи. :)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 01 юни 2011 22:19

the_tupan написа:......Няма производител,който да има интерес от обявяването на по-ниска макс. скорост и ускорение от 0-100. .....

В грешка си колега , има такива производители разбира се . Основните причини се наричат запас по мощност , по спирачен път , сигурност и т.н. . Ако ти произвеждаш нещо и си отговорен производител(даваш гаранция , особенно ако има общо с човешкия живот) никога няма да обявиш някакви максимални постижения като допустими и нормални .

the_tupan написа:.....
П.С. Правил съм лабораторни упражнения. Знаеш...ако не вземеш практиката не те пускат на теория. :wink:

Не зная :) , защото никога не съм имал проблем с практиката (както и с теорията) :idea: .

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 01 юни 2011 22:22

milmar написа:
the_tupan написа:......Няма производител,който да има интерес от обявяването на по-ниска макс. скорост и ускорение от 0-100. .....

В грешка си колега , има такива производители разбира се . Основните причини се наричат запас по мощност , по спирачен път , сигурност и т.н. . Ако ти произвеждаш нещо и си отговорен производител(даваш гаранция , особенно ако има общо с човешкия живот) никога няма да обявиш някакви максимални постижения като допустими и нормални .

Радвам се, че един поне ме разбра :beer :beer :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 02 юни 2011 0:16

По тази логика,в книжкат ами пише,че моя модел вдига 186 макс (не знам дали е със 67 килограмов водач,празен или с 200 кг багаж) аз лично съм вдигал 205 и можеше и 10 да вдигне.Да не кажа и 15,но това вече отива в сферата малко на гадаенето,защото не смятам да го правя.

Доста хора се отпускат да правят тест за максимална скорост,докато достигнат момента в който не може да ускорява повече.Е,ами тяхна работа си е,стига да не засегнат нечий живот друг.Когато някой иска да си мери кабела,да си вземе Вейрон,М6 или RS6,тогава не вярвам да има особен спор дали вдига 350 или 355.Тука с нашите каляски дето 200 са им в необозримия сектор и мисия невъзможна,изписахме 6 страници с теоретично развитие на случки.Колата ми колко вдига-130/90/50.Ако искате да бъдем европейци,трябва да започнем да мислим като бели хора,а не да си останем едни тъмни балкански субекти.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 02 юни 2011 7:37

milmar написа:......Няма производител,който да има интерес от обявяването на по-ниска макс. скорост и ускорение от 0-100. ....

В грешка си колега , има такива производители разбира се . Основните причини се наричат запас по мощност , по спирачен път , сигурност и т.н. . Ако ти произвеждаш нещо и си отговорен производител(даваш гаранция , особенно ако има общо с човешкия живот) никога няма да обявиш някакви максимални постижения като допустими и нормални

За колата от гаража ти производителя дава като ускорение от 0 до 100 малко над 14 секунди. Очен се съмнявам да успееш да подобриш тази стойност заради "запас от мощност". :D Моя Голф при положение, че е 110 коня и със 200 килограма по-слабичък от Пасата повече от 200 по километраж не може да вдигне (193 по книга). Сега сигурно ще има хора, които ще почнат да ме убеждават, че нещо не му е наред на Голфчето понеже техните коли правели по 20-30 километра горница на официално обявените.
П.С. Правил съм лабораторни упражнения. Знаеш...ако не вземеш практиката не те пускат на теория. :wink:

Не зная :) .

А би трябвало...просто още един стимул да не се отнасяме несериозно към мартЯла. :D

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Чет 02 юни 2011 8:09

Тя тая тема на човека бая се разводни!!! Никой нищо по темата. Ами кажете незнам дали пасата може да вдигне 190 или може, или не може. К'во намесихте производители, формули, сложни изчисления и тн. Да дойде някой на село да сметне на дедо трактора колко вдига. Ще му дам лист и молив!
А това, че никой не го чопли факта колко ще му вдигне таралясника си е въпрос на личен избор все пак!!!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 02 юни 2011 8:15

А това, че колата ти двига 200 (при еди си какви фактори и по километраж) променя ли с нещо факта, че караш 20-годишен дарак на половин милион километра върнати на 110 000 от джамбаза ? В смисъл нещо ви успокоява ли това нещо хората, дето го твърдите? Кефите се на живота ли що ли? :screwy :063: Ако я засилиш от някой баир може и 220 да вдигне и кво? mhihi А ако я засилиш в някое дере от по-високо може и 300 да хване :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 02 юни 2011 8:27

Пасат 4
90кс 178 км/ч седан и 173 км/ч комби
110кс 193 км/ч седан и 188 км/ч комби
максималната скорост зависи от много фактори но най-вече ако скоростна кутия ако колата е "подобрена" с кутия от бензин няма да може да вдигне максимума

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 02 юни 2011 8:31

Ами в оня линк пишеше, че макс.скорост се отнася за подхоцяща СК. Те затова хората ги смятат и слагат заводски определен тип скорости. Т.е. когато е правилната кутия макс.скоростта е почти константна величина. Тук не цитираме, когато някой сложи бензинова кутия на дизелов мотор и обратно.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 02 юни 2011 8:42

stefan4o написа:А това, че колата ти двига 200 (при еди си какви фактори и по километраж) променя ли с нещо факта, че караш 20-годишен дарак на половин милион километра върнати на 110 000 от джамбаза ? В смисъл нещо ви успокоява ли това нещо хората, дето го твърдите? Кефите се на живота ли що ли? :screwy :063: Ако я засилиш от някой баир може и 220 да вдигне и кво? mhihi А ако я засилиш в някое дере от по-високо може и 300 да хване :Mr Green Fun

Туше! Както написа колегата по -горе темата се разводни, макар че в спора се ражда истината..., но от друга страна понякога е безсмислено да се спори. :wink:
П.С. Дали щях да провокирам по-горните писания ако бях написал, че вдига 220 на равно и да потвърдя теориите, че "20-годишен дарак на половин милион километра върнати на 110 000 от джамбаза" може да вдигне по-голяма скорост от тази, която е определена от производителя понеже той (производителя)дава занижени стойности за да не подведе потребителя и спокойно си ускорява още заради "запас от мощност"? :beer

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 02 юни 2011 10:08

the_tupan написа:
milmar написа:......Няма производител,който да има интерес от обявяването на по-ниска макс. скорост и ускорение от 0-100. ....

В грешка си колега , има такива производители разбира се . Основните причини се наричат запас по мощност , по спирачен път , сигурност и т.н. . Ако ти произвеждаш нещо и си отговорен производител(даваш гаранция , особенно ако има общо с човешкия живот) никога няма да обявиш някакви максимални постижения като допустими и нормални

За колата от гаража ти производителя дава като ускорение от 0 до 100 малко над 14 секунди. Очен се съмнявам да успееш да подобриш тази стойност заради "запас от мощност". :D Моя Голф при положение, че е 110 коня и със 200 килограма по-слабичък от Пасата повече от 200 по километраж не може да вдигне (193 по книга). Сега сигурно ще има хора, които ще почнат да ме убеждават, че нещо не му е наред на Голфчето понеже техните коли правели по 20-30 километра горница на официално обявените.

Не зная :) .

А би трябвало...просто още един стимул да не се отнасяме несериозно към мартЯла. :D

Съжалявам изобщо , че писах в темата . Последния цитат няма нищо общо с контекста :D , но няма значение , някои хора и без това никога не дочитат докрай написаното , практици :idea: ...
Аз имам изделия , произведени в хиляден тираж и знам как се обявяват гаранционни параметри , затова вметнах мои си разсъждения , както и да е , по темата - до тук ! :да: ....

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 03 юни 2011 11:29

Ех тази максимална скорост, какво по-хубаво от това 20 годишната ти кола да се тресе по магисралата с 200 км/ч. Базикам се естествено, всеки ги е правил тези неща. Искам само да вметна нещо. максималната скорост е доста трудно да се определи точно с формули, понеже се вземат много приближени стойноти, най-вече на коефицента на челно въздушно съпротивление. изобщо много от нещата които влизат в тази фомула се вземат от таблици и са плиблизителни. единствение точен параметър е кривата на въртещия момент която точно за този двигател. и тъй като се засече кривата на теглителната сила на автомобила на най-голямата превката с тази на въздушното съпротивление, е те точно тази точка е макс скороста.
тъй де, според мен колата се тества за максимална скорост на полигона, незнам дали някой стои на дясната седалка с хронометър в ръка, но се прави такова нещо

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 03 юни 2011 15:26

Е сега е времето да се изфукам.....
Изображение

Като зазяпах километража на снимката е на 11000км след основен ремонт.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 03 юни 2011 20:51

ако си с кутия CTN или CHU, каквато по принцип слагат на пасат тди, ще останеш леееко разочарован от показанието на скоростомера и реалната скорост. (при кутии с тия кодове, с правилния размер гуми 4000об/мин са 185км/ч, а доколкото виждам си на около 3900 или към 180, което си е много добре впрочем)
Ако и гумите ти са с по-малък от оригиналния външен диаметър, тогава става още по-зле и това би те доближило до параметрите давани от прозиводителя.

Понеже си спестил леко необходима информация, това разбира се са само догатки може и да не е така.. А това в какви условия е снимано- като вятър и наклон е съвсем друга тема.

Върни се в “Дизелови агрегати”