Маркуч на отдушника
Маркуч на отдушника
Колеги знаете ли как се маха или сменя маркуча за парите от маслото, който влиза във въздушния филтър, защото моя е много разложен и пълен със жълта смес и искам да го сменя. Отдолу кадето влиза забелязах че има някакви щипки и пластмаса за която е щампован май, но немога да ги откопчея, даже се счупи едната, но не мърда маркуча? Полото е 1,4 1999 6N
Re: Маркуч на отдушника
Колега прочетох я, но моя двигател е съвсем друг APQ, и там е различно, мисля че няма буренца и други джаджи, защото маркуча излиза направо от блока на двигателя мисля че.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Отиваш в Фв поръчваш нов маркуч -36лв по другите магазини го няма дори на поръчка а за махането първо махаш кутията на въздушния филтър а щипките които си изпочупил са за маркучите на бенза захранващи бензиновата реика и единия да придържа маркуча на отдушника режеш стария и слагаш новия но долу наистина има буренце с цедка почистия преди да сложиш новия отдушник-скоро така смених на на АЕЕ двигател по същата причина
Последна промяна от anonimko на Чет 02 юни 2011 7:32, променено общо 1 път.
Да де ама нали има някакъв фланец пластмасов отдолу той как се маха ме интересува?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
там вече е по-сложно тои върви заедно с колекторите-всичко на земята и миене с обезмаслител на колекторите от-до
Не не този фланец е хванат за маркуча или щампован направо така и после в блока, обаче има две щипки отгори и отдолу но немога да ги откопчея, дори и да купя нов такъв маркуч няма да мога да го сложа преди да махна стария и затова питам де.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
снимаи едната за да я видя и кажа как да я откопчаеш на моита имаше само една като полумесец която придържаше маркуча към пръчката на маслото ,ако скобите са подобни като на каретата там посредата има малък процеп с права отверка разтваряш я леко и откопчаваш ако е като на водните съединения стискаш с клещите стърчащите уши и издърпваш надолу ако е под филтъра а отдолу където идва от двигателя вдигаш нагоре
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Аз съм го свалял.
Маха се кутията на възд. филтър. И тая пластмасовата кутийка със странна форма има два болта които са мисля 6-ца шестограм, развиваш и издърпваш назад. Измиваш с гореща вода и обезмаслител и пак монтираш... Те тава е , никак не е сложно.
Ако се затрудняваш, аз съм в Дървеница, бих съдействал със свалянето, за миенето съм резервиран и не мия, но ще ти го сваля...
Маха се кутията на възд. филтър. И тая пластмасовата кутийка със странна форма има два болта които са мисля 6-ца шестограм, развиваш и издърпваш назад. Измиваш с гореща вода и обезмаслител и пак монтираш... Те тава е , никак не е сложно.
Ако се затрудняваш, аз съм в Дървеница, бих съдействал със свалянето, за миенето съм резервиран и не мия, но ще ти го сваля...
Ще ги видя каде са тези болчета щото не ги видях преди, а щипките за какво са?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
riis написа:Ще ги видя каде са тези болчета щото не ги видях преди, а щипките за какво са?
Аз лично нямам представа за кои щипки иде реч.
Има щипки крепителни които придържат маркуча... други незнам.
Значи за да отстраня този маркуч за картерните газове от двигателя го откачам от въздушния филтър и развивам от другата му страна две болчета, така ли? двигателя е APQ
Този маркуч би трябвало да има само една щипка в средата която да го държи.Иначе в долния край няма щипки.Така ти се е сторило както и на мен преди няколко дена.Маркуча си се вади от тази пластмаса но явно е толкова спекло че изглеждат като едно цяло.
А маркуча е тук http://emk-33.com/shop/product_info.php ... s_id=52066
А маркуча е тук http://emk-33.com/shop/product_info.php ... s_id=52066
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”