Добавки
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добавки
Споделете кой какви добавки е ползвал (марка, цена, от къде) и какво му е мнението. За почистване, за вдигане на октана, за маслото и тн. Има ли смисъл или са само стрити керемеди 

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
аз съм използвал добавка за маслото на лики моли, с молибден е и се слага при всяка смяна на маслото (ако искаш де) купувах я от OMV за около 10 лв. за ефекта... какво да ти кажа двигателя заработи по равномерно и малко по тихо, иначе за икономия неможах да я хвана. сега на колата която карам не слагам никаква добавка.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Принципно съм против добавките за почистване на горивна система.
Ако колата е на 15-20години и никога не е сипвано такова чудо може да се получи обратен ефект. Всичката утайка от дъното на резервоара се размива и запушва в наи-добрия случай само филтъра, но историята познава много запушени дюзи и жигльори Ђпо моторите.
Ако сте сигурни че това няма да се случи или знаете 100% състоянието на резервоара отвътре определено може да се ползва дори само с профилактична цел на 10000км.
РАСО
Ако колата е на 15-20години и никога не е сипвано такова чудо може да се получи обратен ефект. Всичката утайка от дъното на резервоара се размива и запушва в наи-добрия случай само филтъра, но историята познава много запушени дюзи и жигльори Ђпо моторите.
Ако сте сигурни че това няма да се случи или знаете 100% състоянието на резервоара отвътре определено може да се ползва дори само с профилактична цел на 10000км.
РАСО
- teo_ss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
paco написа:Принципно съм против добавките за почистване на горивна система.
РАСО
При мен пък се получи точно обратното сложих добавка след като ми се напълни карба с всякви боклуци добавката беше SNAP ефекта се забави дойде някъде след 350-400 км ама много добре сработи
- joser
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
redex за инцекциона на бившата ми единичка и xado сега
( http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... light=xado)
и съм доволна от резултата, най-вече се отрази перфектно на GTI.
но добавките не са витамини за всеки ден
ако слагаш добавки -чети внимателно какво пише на опаковките и това съответства ли на твоя автомобил.
( http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... light=xado)
и съм доволна от резултата, най-вече се отрази перфектно на GTI.
но добавките не са витамини за всеки ден

- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мене ме вълнува добавките за инжекцион стават ли за моноинжекции или са само за пълни инжекции и какъв е ефекта от този Redex дето го гледам на всяка бензиностанция.
Иначе си сложих Лики Моли с молибдена при последната смяна на маслото и съм доволен. Гори ми по-малко масълце и мисля, че двигателят работи по-добре. Предния път бях сложил Лемфъорер, сега Лики Моли с молибдена и ще продължа май такова да слагам. Доволен съм от него и ме радва че е в туба по 5л. Двигателя ми събира около 4л и 1л остава за доливане, което ме устройва.
Според мен да се слага само молибденовата добавка няма смисъл, защото всички нормални марки масла -5л са около 35 лв да кажем. Като си купиш и добавката за 10-12лв и то ти се вързва колкото 5л лики моли с молибдена та даже и по-скъпо.
Доливал съм и специално универсално масло за доливане на кастрол, ама не забелязах някаква разлика с него.
Иначе си сложих Лики Моли с молибдена при последната смяна на маслото и съм доволен. Гори ми по-малко масълце и мисля, че двигателят работи по-добре. Предния път бях сложил Лемфъорер, сега Лики Моли с молибдена и ще продължа май такова да слагам. Доволен съм от него и ме радва че е в туба по 5л. Двигателя ми събира около 4л и 1л остава за доливане, което ме устройва.

Според мен да се слага само молибденовата добавка няма смисъл, защото всички нормални марки масла -5л са около 35 лв да кажем. Като си купиш и добавката за 10-12лв и то ти се вързва колкото 5л лики моли с молибдена та даже и по-скъпо.
Доливал съм и специално универсално масло за доливане на кастрол, ама не забелязах някаква разлика с него.

Лики Моли с молибден
alien1 написа:Предния път бях сложил Лемфъорер, сега Лики Моли с молибдена и ще продължа май такова да слагам
Здравейте момчета. Отдавна не съм писал но редовно чета форума.
Та искам да ви питам - някой слагал ли е на AAZ двигател (ТД) това масло на ЛикиМоли с молибдена? Един майстор страшно ми го оплю (човека много се интересува и чете в интернет за масла) и каза че молибдена ще се отложи по турбина и ще я прецака. Аз много се изкушавам да си го купя понеже го гледам в ХИТ на много добра цена (около 40лв 4+1 литра). И въобще той ми разправя че всякакви добавки за маслото прецаквали турбото! Та въпроса ми е някой кара ли ТД(И) с добавки в маслото и има ли поражения от тях

- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На това Лики Моли с молибдена пише че става и за бензинови и дизелови двигатели. Един познат с Голф 2 1,6 дизел го убедих да си сложи такова и не се е уплакал да ти кажа досега. За абсолютно всичко ще намериш хора дето ще го оплюят, и други дето ще го похвалят. Така че всеки сам си решава , ама ако наистина те притеснява сложи друга марка или същото Лики Моли ама без добавката и за дизели има специално масло.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Та искам да ви питам - някой слагал ли е на AAZ двигател (ТД) това масло на ЛикиМоли с молибдена?
аз съм с такова чудо

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”