Добавки

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Добавки

Мнениеот mishu » Нед 20 авг 2006 20:13

Споделете кой какви добавки е ползвал (марка, цена, от къде) и какво му е мнението. За почистване, за вдигане на октана, за маслото и тн. Има ли смисъл или са само стрити керемеди :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 20 авг 2006 20:16

аз съм ползвал на валволин и ликимоли и съм доволен. Слагам за почистване на инжекциона на 5-6 хил.км по една, а за кеф слагам на ликимоли за подобряване на ускорението - добра е, но струва 15 кинта и доста вдига общата цена на горивото :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 20 авг 2006 20:20

аз съм използвал добавка за маслото на лики моли, с молибден е и се слага при всяка смяна на маслото (ако искаш де) купувах я от OMV за около 10 лв. за ефекта... какво да ти кажа двигателя заработи по равномерно и малко по тихо, иначе за икономия неможах да я хвана. сега на колата която карам не слагам никаква добавка.

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Пон 21 авг 2006 14:04

Добавките за масло няколко вида ли са или е един,универсален?

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Пон 21 авг 2006 14:31

Принципно съм против добавките за почистване на горивна система.
Ако колата е на 15-20години и никога не е сипвано такова чудо може да се получи обратен ефект. Всичката утайка от дъното на резервоара се размива и запушва в наи-добрия случай само филтъра, но историята познава много запушени дюзи и жигльори Ђпо моторите.
Ако сте сигурни че това няма да се случи или знаете 100% състоянието на резервоара отвътре определено може да се ползва дори само с профилактична цел на 10000км.

РАСО

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Вто 22 авг 2006 7:30

paco написа:Принципно съм против добавките за почистване на горивна система.
Ако колата е на 15-20години и никога не е сипвано такова чудо може да се получи обратен ефект. Всичката утайка от дъното на резервоара се размива и запушва в наи-добрия случай само филтъра, но историята познава много запушени дюзи и жигльори Ђпо моторите.
Ако сте сигурни че това няма да се случи или знаете 100% състоянието на резервоара отвътре определено може да се ползва дори само с профилактична цел на 10000км.

РАСО

При мен пък се получи точно обратното сложих добавка след като ми се напълни карба с всякви боклуци добавката беше SNAP ефекта се забави дойде някъде след 350-400 км ама много добре сработи

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Сря 23 авг 2006 3:28

redex за инцекциона на бившата ми единичка и xado сега
( http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... light=xado)
и съм доволна от резултата, най-вече се отрази перфектно на GTI.
но добавките не са витамини за всеки ден :!: ако слагаш добавки -чети внимателно какво пише на опаковките и това съответства ли на твоя автомобил.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 23 авг 2006 10:07

Мене ме вълнува добавките за инжекцион стават ли за моноинжекции или са само за пълни инжекции и какъв е ефекта от този Redex дето го гледам на всяка бензиностанция.
Иначе си сложих Лики Моли с молибдена при последната смяна на маслото и съм доволен. Гори ми по-малко масълце и мисля, че двигателят работи по-добре. Предния път бях сложил Лемфъорер, сега Лики Моли с молибдена и ще продължа май такова да слагам. Доволен съм от него и ме радва че е в туба по 5л. Двигателя ми събира около 4л и 1л остава за доливане, което ме устройва. :wink:
Според мен да се слага само молибденовата добавка няма смисъл, защото всички нормални марки масла -5л са около 35 лв да кажем. Като си купиш и добавката за 10-12лв и то ти се вързва колкото 5л лики моли с молибдена та даже и по-скъпо.
Доливал съм и специално универсално масло за доливане на кастрол, ама не забелязах някаква разлика с него. :roll:

Потребителски аватар
div_ane
Автомобил:
Двигател:

Лики Моли с молибден

Мнениеот div_ane » Сря 23 авг 2006 10:35

alien1 написа:Предния път бях сложил Лемфъорер, сега Лики Моли с молибдена и ще продължа май такова да слагам

Здравейте момчета. Отдавна не съм писал но редовно чета форума.
Та искам да ви питам - някой слагал ли е на AAZ двигател (ТД) това масло на ЛикиМоли с молибдена? Един майстор страшно ми го оплю (човека много се интересува и чете в интернет за масла) и каза че молибдена ще се отложи по турбина и ще я прецака. Аз много се изкушавам да си го купя понеже го гледам в ХИТ на много добра цена (около 40лв 4+1 литра). И въобще той ми разправя че всякакви добавки за маслото прецаквали турбото! Та въпроса ми е някой кара ли ТД(И) с добавки в маслото и има ли поражения от тях :)

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 23 авг 2006 14:40

На това Лики Моли с молибдена пише че става и за бензинови и дизелови двигатели. Един познат с Голф 2 1,6 дизел го убедих да си сложи такова и не се е уплакал да ти кажа досега. За абсолютно всичко ще намериш хора дето ще го оплюят, и други дето ще го похвалят. Така че всеки сам си решава , ама ако наистина те притеснява сложи друга марка или същото Лики Моли ама без добавката и за дизели има специално масло.

veliko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veliko » Сря 23 авг 2006 14:56

4увал сам, 4е за стар двигател е добре , но на двигатели в добро састояние или нови , само матеряли за по4истване , било то дизел или бенц

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 23 авг 2006 19:31

Та искам да ви питам - някой слагал ли е на AAZ двигател (ТД) това масло на ЛикиМоли с молибдена?

аз съм с такова чудо :) Даже я "бухнах" в castrol-a и след няколко минути двигателя си промени звука осезателно и то към по добро.... засега е на 5400 км турбото ми не се чуваше, не се чува и сега, но си тегли ;) повече не мога да кажа.....

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 24 авг 2006 16:24

Колеги,случайно някой да знае дали работи търсачката? :wink: :предавам се :lock:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”