какво е вашето мнение?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

какво е вашето мнение?

Мнениеот vesellin » Вто 22 авг 2006 0:58

От известно време насам виждам, че по българската преса започва все повече да се пише относно движение по пътищата, апел за внимание към водачите и участниците в движението по пътищата.
Та искам да ви попитам какво мислите по въпроса за повече снимков материал на ПТП-та в преса/медии, а защо не и по билбордове по главните пътни артерии на страната.
(То е вярно, че обръщаме повече внимание на рекламите по пътищата, отколкото на пътните знаци)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 22 авг 2006 1:06

Аз лично искам повече магистрали, а и повече ченгета извън храстите. Искам и истински прегледи, както е по света - даже за едно петно ръжда - спиране от движение. Искам и шофьорските книжки да не се продават...

Абе много неща искам и лошото е, че 99% от тях независят от водачите/хората :)

П.П. Пресата е гъзолизец, освен вестник "Капитал" :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 22 авг 2006 6:25

нещата ще се оправят след като полицаите спрат да взимат пари, има хора които като сложат в книжките 100 лв и си карат както си искат, няма светофари и знаци, няма предимство и т.н. за шофиране в пяно състояние директно вземане на книжката и затвор. нали на запад карат както трябва, да това е така заради високите глоби и прилагането на наказанията (скоро четох че в гърция ако караш пил 1500 евро е глобата). докарайте един германец в българия и след 6 месеца ще кара като типичен българин след като види че няма никакви наказания.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 22 авг 2006 6:34

абе на запад карат както трябва ама не днеска. аз карам както трябва....
е сега на връщане от работа ако мога ще заснема да видите как те карат.....ограничение 60 и ония перка с 80-90-100. И на червеничко минават чат пат....това което тук е по различно - кат дам мигач и се едно съм сам на пътя бе братче, пускат ме веднага! евала им за това поведение!

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 22 авг 2006 8:30

musura написа:Аз лично искам повече магистрали, а и повече ченгета извън храстите. Искам и истински прегледи, както е по света - даже за едно петно ръжда - спиране от движение. Искам и шофьорските книжки да не се продават...

Абе много неща искам и лошото е, че 99% от тях независят от водачите/хората :)

И аз съм за всичко това!!!!!

buFka написа:абе на запад карат както трябва ама не днеска. аз карам както трябва....
е сега на връщане от работа ако мога ще заснема да видите как те карат.....ограничение 60 и ония перка с 80-90-100. И на червеничко минават чат пат....това което тук е по различно - кат дам мигач и се едно съм сам на пътя бе братче, пускат ме веднага! евала им за това поведение!

Въпрос на лична култура и възпитание. Тук всеки си мисли, че правилата не са за него, че е сам на света и всички трябва да се съобразяват само с него. По нашите ширини няма понятие като права на другите - тук само аз имам права, другите - -задължения. Ей това ни е проблема, а за него рецепта няма. Както беше казал някой, това мислене ще се оправи чак като си заминат децата на сегашните идиоти. значи след 2 поколения.
Нито глоби ще помогнат, нито правила. И сега има правила, и сега има немалки глоби, ама няма кой да ги спазва а и да санкционира безпристрастно. И ТАМ има ХОРА, дето са извън закона, ама поне се преструват, че не е така и гледат да не бият наочи. Тук е обратното.

Абе малко песимистично съм настроен, дано не съм прав.
АААААА, хайде и ние да подкрепим инициативата на 24 часа - Карай умно, стигни ЖИВ.

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Вто 22 авг 2006 9:59

buFka написа:това което тук е по различно - кат дам мигач и се едно съм сам на пътя бе братче, пускат ме веднага! евала им за това поведение!

Това направи впечетление и на баща ми като ходи за кола в Германия. Аз направо не повярвах. Колко ще е хубаво и тук да е така.
Тук в Бургас (изобщо по българските пътища) като дам път в голямо задръстване на някого от малка пресеча( много често - почти винаги го правя) тези зад мен се спукват да свирят, макар че пред нас е червен сфетофара и няма къде да се ходи. Това започнах да го правя след като се върнах от първото ми ходене с кола в София и каране в пикови часове в жк. Младост
Манталитет.
Не казвам, че съм перфектния шофьор(и аз правя магарии понякога но в рамките на разумното)
И аз чакам стикерите от 24 часа.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 22 авг 2006 14:45

Много голяма част от проблема идва и от полицията. Според мен ако решат тая касапница по пътищата да я спрат ще стане точно за един месец обачеее ... то няма полиция и полицаи. Лично аз знам един участък от пътя Е-80 дето не остана и сантиметър от него без катастрофа и фатални случаи обаче никога, ама никога там дори не съм виждал полицейски патрул .... щото не е удобно местенцето за "работа". А за шофьорите в Бг ... няма да коментирам, че ще стане дълго писанието но да не забравяме че те са плод на държавата и особено на последните 15 години, като се почне от инструктори, купуване на книжки, безхаберие на полиция и т.н. и т.н.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”