пасат Б4 ABS 1.8mi 94г. нов клеморед проблем

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

пасат Б4 ABS 1.8mi 94г. нов клеморед проблем

Мнениеот rosen75 » Вто 28 юни 2011 9:49

здравейте колеги,наложи ми се да сменя клемореда (в сервиз) с нов защото стария се счупи :bishop но сега имам друг проблем.Като бях със стария като извадя ключа и ми изгасваше сд-то и нямаше опасност да го забравя включено с този не е така,а и зумера за забравени светлини спря да работи,като преди смяната нямаше проблем.Възможно ли е да е от него,или не са си свършили работата както трябва? И друг въпрос имам,има ли определен модел на тези клемореди или са стандартни за този автомобил? :oops: пасат Б4 ABS 1.8mi 94г. ми е мпс-то. Благодаря предварително на отзовалите се.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Re: нов клеморед проблем

Мнениеот golfmk1 » Вто 28 юни 2011 10:07

Номера на клемореда ти трябва да е 6N0 905 865.Ако е това номера на новия има вероятност да си си взел някакво куче :idea: Колко си го купи ако не е тайна :roll:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 28 юни 2011 10:21

Сигурно в сервиза са му сложили какъвто са имали и оттам идват проблемите.

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Вто 28 юни 2011 10:54

Сложили са ти клеморед от по-стар модел с един пин по-малко от твоя.Ако сега ти работи СД-то значи и него са пипали.Както е писал колегата сложили са ти каквото имат.Ходи и се разправяй със сервиза.

Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen75 » Вто 28 юни 2011 15:24

golfmk1 написа:Номера на клемореда ти трябва да е 6N0 905 865.Ако е това номера на новия има вероятност да си си взел някакво куче :idea: Колко си го купи ако не е тайна :roll:

Да,това му е номера колега,52лв.ми струваше от Ауто+ .А това че зумера ми отказа дали е свързано с него или е съвпадение и другаде да търся проблема?
Но може да са сложили и някакъв техен в нашите сервизи за съжаление всичко е възможно :beat_butt2 а нямам изобщо време и нерви да ходя да се разправям,все ще измислят някакво оправдание :screwy

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Вто 28 юни 2011 15:48

Според мен не са ти сложили клемореда който си им занесъл.За тези пари са ти дали оригинален клеморед в магазина.Вероятноста да е дефектен е 100 към 1 :idea:

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Вто 28 юни 2011 20:51

Проблема със зумера ти е от клемореда, имах абсолютно същия проблем като твоя(Б4 95г), смениха ми клемореда с нов, и след известно време зумера спря да работи. Купих два втора употреба работещи и не свирна. Пробата е много лесна, откачаш буксата от клемореда на отворена врата и пуснати фарове, и зумера ще ти свирне. На клемореда като вкараш ключа , се натиска една пластинка която подава + на зумера. Като го изкараш трябва да се прекъсне този +, но той остава и съответно зумера не свири, защото отиват 2 +са. :beer

Ако не забравя утре ще напиша номера на клемореда, вторият който взех от Ауто плюс за 28 лева. За да го сменя, ми трябва един ключ 27 за да сваля втулката на волана. Имаше някъде тема със снимки за смяната.

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Вто 28 юни 2011 22:46

Номера е един и същи поради простата причина, че не се предлага друг за модела :idea: Просто има алтернативни и оригинални.Това е определящия фактор за различните цени :wink:

Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen75 » Сря 29 юни 2011 9:30

[quote="ZEDYCUS"]Проблема със зумера ти е от клемореда...
Благодаря колега :) ще го пробвам това да видя дали ще има ефект и при мен.

** didopoli**//Сложили са ти клеморед от по-стар модел с един пин по-малко от твоя.Ако сега ти работи СД-то значи и него са пипали.Както е писал колегата сложили са ти каквото имат.Ходи и се разправяй със сервиза.//
А какво са ми пипали сд-то че да не гасне като извадя ключа :shock и защо изобщо ще го пипат??

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 29 юни 2011 9:45

Вързали са му плюса от клемореда към постоянен плюс за да работи. Иначе не работи като няма ключ ( + от клемореда) така че ходи и се разправяй.

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Сря 29 юни 2011 9:46

Вързали са му мост от главния +.ЦД-то се храни с 2 + единият е дебел и е силов,който е постоянен и ти държи паметта на станциите на радиото,вторият е по-тънко кабелче пак червено идващо от клемореда от същия пин,на който е вързан и зумера за фаровете.Това е оригинално направено по куплунзите на ЦД-то(поне при мен беше така).Сега за да ти работи ЦД-то на махнат ключ значи са Вързали заедно тънкия и дебелия кабел на куплунга.(и аз така си го направих ,защото мразя да слагам ключове,че да ми работи музиката).

Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen75 » Сря 12 окт 2011 10:04

Благодаря за отговорите колеги :bowdown .Ще се ходи до сервиза пак,да видим какво ще кажат. :dummy:

П.П. СД-то реших да си го оставя така 8) а за Зумера е в мен проблема май :oops: , май иска настройка защото като го пипна и се усеща че трепти(четох такава тема из форума и ще я потърся пак :deal )Благодаря още веднъж на всички.

Здравейте колеги.Съжалявам че повдигам темата отново,но излезе още един проблем.
Сега като се застуди,реших да проверя подгрева на задното стъкло и огледалата.Реотаните на стъклото работят но на огледалата не искат :banghead: Копчето би трябвало да е здраво щом нагрява отзад,бушона е здрав,клемите също са здрави и проверени но не нагряват пущините :(
Въпроса ми е,възможно ли е да е от прословутия клеморед,или другаде да търся проблема (някакво реле ако има :oops: ).
Благодаря предварително на отзовалите се! :обичам ви

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Съб 15 окт 2011 21:57

rosen75 написа:Благодаря за отговорите колеги :bowdown .Ще се ходи до сервиза пак,да видим какво ще кажат. :dummy:

П.П. СД-то реших да си го оставя така 8) а за Зумера е в мен проблема май :oops: , май иска настройка защото като го пипна и се усеща че трепти(четох такава тема из форума и ще я потърся пак :deal )Благодаря още веднъж на всички.

Здравейте колеги.Съжалявам че повдигам темата отново,но излезе още един проблем.
Сега като се застуди,реших да проверя подгрева на задното стъкло и огледалата.Реотаните на стъклото работят но на огледалата не искат :banghead: Копчето би трябвало да е здраво щом нагрява отзад,бушона е здрав,клемите също са здрави и проверени но не нагряват пущините :(
Въпроса ми е,възможно ли е да е от прословутия клеморед,или другаде да търся проблема (някакво реле ако има :oops: ).
Благодаря предварително на отзовалите се! :обичам ви

Здравей. Аз мисля, че няма връзка в този случай. Огледалата са с подгрев, ако са ти електрически - това е първия признак, че би трябвало да греят. Ако са такива и не греят, трябва да свалиш стъклата и да замериш дали има напрежение на клемите при включено отопление на задното стъкло. Ако имаш напрежение, мериш съпротивлението на реотаните на самото стъкло - то трябва да е между 10 - 13 ома, ако не ме лъже паметта :oops: . Много често има прекъсване на някоя от пистите /реотаните/ на самото стъкло и трябва да се смени с ново или да си го правиш с кантал - имаше такава тема. И за да налея масло в огъня mhihi , ще ти кажа, че това е една незаменима екстра - имаш винаги чисти и даже сухи огледала. Така, че действай! :да:

Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат Б4 ABS 1.8mi 94г. нов клеморед проблем

Мнениеот rosen75 » Нед 16 окт 2011 10:07

Благодаря за отговора "vpetrovbg",това за клемореда ме интересуваше.Щом няма връзка ще ги сваля пак да ги замеря,но съм почти сигурен че лявото(шофьорското)е здраво,защото наскоро ми го откраднаха :beat_butt2 и го смених цялото.Ще потърся с търсачката,имаше доста теми за огледалата.
Още веднъж благодаря :beer
П.П. Проверих ги,стига ток до тях но не стоплят,явно са заминали реотаните :banghead: ще ги сменям. death

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат Б4 ABS 1.8mi 94г. нов клеморед проблем

Мнениеот vpetrovbg » Нед 16 окт 2011 18:00

И аз за това си смених стъклата само заедно с пластмасовата основа се продават. За лявото доста търсих за да намеря с т.нар. "мъртва зона" и си взех такова втора употреба, а дясното е ново - 20-тина лева го взех, като там също гледах да е асферично /т.е. "изпъкнало"/, защото масово се предлагат "прави" :banghead: .

Върни се в “Passat”