GOLF 3 1.8 AAM РАЗХОД - ПОМАГАЙТЕ!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lbr
Автомобил:
Двигател:

GOLF 3 1.8 AAM РАЗХОД - ПОМАГАЙТЕ!!

Мнениеот lbr » Чет 24 авг 2006 11:29

Здравейте!
От около 1 месец карам тази кола и още незнам кое е нормално и кое не.
Два пъти засякох / без да искам но ми свърши бензина на два пъти / разхода на голфа. Първият път се оказа че в града ми гори 12, а вторият път 14 след една седмица. За мен това не е нормално но вие си кажете мнението при вас как е и какво трябва да направя.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Чет 24 авг 2006 11:36

Ами некви диагностики евентуално ... :roll:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 24 авг 2006 12:26

Много е относително, зависи от карането, града(задръствания), и най-вече от бензиностанцията. Пробвай на дълъг път. Засичане се прави с пълен резервоар и допълване след сто или двеста км.
Не бих те съветвал да го държиш с по-малко от десетина литра гориво, еле пък да ти свършва, щото цената на помпата е малко неприятна... 8)

Мико
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мико » Чет 24 авг 2006 13:14

аз по принцип карам доста кротко и при мен разхода е в рамките на 7 - 7,5, но по принцип излизам и се прибирам в рехавите часове и рядко попадам в задръствания....

lbr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lbr » Чет 24 авг 2006 13:30

Аз не искам да го оставам без бензин но този разход ме изненада и така се получи. Аз живея в малък град и задръствания, сфетофари -какво е това :) . Като се върнах от Варна изминах около 300 км. извън градско и без да съм го засичал по груби сметки разхода беше около 7.5 л. След като смених ремък и ролка колата като чели във високите обороти независимо на каква скорост съм забива. Нямам оборотомер и затова не мога да ви дам по-подробна информащия. Може ли това да се дължи на неправилно сложен ремък и чрез някаква диагностика компютъра ще отчете ли някакво разминаване.

Потребителски аватар
protoberans
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот protoberans » Чет 24 авг 2006 13:34

madmen написа:Много е относително, зависи от карането, града(задръствания), и най-вече от бензиностанцията. Пробвай на дълъг път. Засичане се прави с пълен резервоар и допълване след сто или двеста км.
Не бих те съветвал да го държиш с по-малко от десетина литра гориво, еле пък да ти свършва, щото цената на помпата е малко неприятна... 8)

допълването на резервоара е много относително според нем, като натискаш клапата за обезвъздушаване сабира до 5 литра повече много зависи колко е бил пълен преди това резервоара. Най-точно е от празен до празен резервоар но наистина бензиновата помпа на сухо много лошо. Аз моя си го засичам на 1000-2000 км. пробег тогава сам сигурен че каквато и грешка да има тя е минимална.

иначе 12-14л. на 100 е мнооого

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Чет 24 авг 2006 14:02

Брат, тва 75 коня нали. И аз съм с тоя мотор и ми даваше 10-11 градско. ама при теб верно е много. Ходи на диагностика

martins
Автомобил: Vw Vento
Двигател: 1.8 ABS 1992

Мнениеот martins » Чет 24 авг 2006 14:13

На Венто-то 1,8 ABS мотора ми дава: В момента газ 10-12 /100 км., извън града без много натискане до 130 около 8/100 газ. Отпушил съм газта да си бяга колата, не съм я карал на диагностика /регулировка на изпарителя/. Заводски и дават градско 10/100 бензин в града и 6/100 извън града. Зимата ми е стигало до 14/100 газ градско. Много зависи от тва как караш ако я пържиш с 80 на 2-ра ша гори 15 в града.
Но при нормално каране бензин би трябвало да не гори повече от 10/100 в града.

http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12331.html

lbr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lbr » Чет 24 авг 2006 15:16

Не не съм привържаник на душманското каране / въпреки това се е случвало /. Мисълта ми е това може ли да се дължи на неправилно сложен ремък и при диагностика ще го отчете ли. Не съм и правил диагностика и затова незнам какъв вид грешки / кодове / връща компютъра. И аз смятам че този разход е твърде голям. И плюс това мотора не може да се изфорсира. На която и да е предавка без газта да е натисната до дупка стига едни обороти и започва да глъхне.

martins
Автомобил: Vw Vento
Двигател: 1.8 ABS 1992

Мнениеот martins » Чет 24 авг 2006 15:53

Значи определено си са някаква центровка. Предполагам си сменял въздушния филтър. Отиди в някой сервиз да ти направят диагностика на двигателя, запалването, те ще ти кажат кво му има.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 24 авг 2006 15:57

Хайде пак:
За да имаш добро и правилно изгаряне трябва да са ти наред:
1. разпределителна капачка
2. палец
3. свещи
4. горивен филтър
5. въздушен филтър
6. ламбда сонда
7. да не ти е запушен катализатора

и чак тогава като си сигурен в тези неща да отидеш да ти направят центровка на запалването.
Пък и ако това не помогне, можеш да смениш бензиностанцията, понякога проблема е във "вашия телевизор", ако ме разбираш какво искам да кажа :wink:

lbr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lbr » Чет 24 авг 2006 16:25

Ok. Ще трябва да му се направи диагностика. Но трябва ли да бъдат сменени тези неща предварително или диагностиката ще покаже. Компютъра грешки само от датчици ли връща или и не.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 24 авг 2006 21:48

lbr написа:Ok. Ще трябва да му се направи диагностика. Но трябва ли да бъдат сменени тези неща предварително или диагностиката ще покаже. Компютъра грешки само от датчици ли връща или и не.

Компютърната диагностика не може да ти покаже дали капачката, палеца или свещите са ти износени или пък дали въздушния и горивния филтър са зацапани/запушени. Въпрос на подръжка на колата е да се знае кога са сменяни и навременното им подменяне с нови такива. Компютърната диагностика на този модел кола с този двигател също няма да ти покаже дали ангренажния ремък ти е зацепен неправилно.
Тази диагностика показва само грешките от датчиците, които подават сигнали към ЕКУ-то.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 24 авг 2006 22:05

Аз мисля че има неправилно зацепен ремък.Така си мисля понеже колегата казва че не върви като хората и гори повече и най вече това че е станало така след смяна на ангренажен ремък.Според мен всичко е ясно ПРЕСКОЧЕН ЗЪБ :wink:

Потребителски аватар
AUDI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AUDI » Чет 24 авг 2006 22:45

AAM-а има подгряване на инжекцията, възможно е проблема да е от там, когато се скапе качва разхода. Иначе AAM-чето(вече с блок от RP) ми харчи градско 9, зимата 9.5-10.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”