От няколко дни при включен климатик се изключва сам и след време се включва пак...и така постоянно.
Има ли някой представа от какво е?
Забравих...
Голф 1.8 90кс,климатика е Диавиа(слаган е допълнително)
Проблем с климатика-включва/изключва сам - РЕШЕН !!
- jurri
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с климатика-включва/изключва сам - РЕШЕН !!
Последна промяна от jurri на Пет 25 авг 2006 10:13, променено общо 1 път.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
същия проблем имах до вчера.
или ти е малко или е много фреона.
отивай някъде да го допълнят.
аз отидох в импас - останах доволен. 20 кинта проверка, после фреон колкото трябва.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=25463
п.с. може да е от още 2-3 неща но те ще ти кажат...
п.с.2. провери дали перката работи като пуснеш климатика.
или ти е малко или е много фреона.
отивай някъде да го допълнят.
аз отидох в импас - останах доволен. 20 кинта проверка, после фреон колкото трябва.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=25463
п.с. може да е от още 2-3 неща но те ще ти кажат...
п.с.2. провери дали перката работи като пуснеш климатика.
- jurri
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Перката работи,фреона ми го допълваха преди два месеца...
Имам приятел,който се занимава с хладилна и климатична техника,той ми каза,че било някаква защита,която не позволявала на компресора да се натоварва повече от допустимото и затова в голимите жеги изключва.
Все пак ще отида да я погледнат майсторите.
Имам приятел,който се занимава с хладилна и климатична техника,той ми каза,че било някаква защита,която не позволявала на компресора да се натоварва повече от допустимото и затова в голимите жеги изключва.
Все пак ще отида да я погледнат майсторите.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- jurri
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ходих при майстор - беше изгорял един датчик за ниските обороти на перката(не знам дали се казва точно така) и когато включа климатика,перката не тръгва и климатика не включва.Когато мотора загрее и се включи перката,да го охлажда-тръгва и климатика.
Пак малкият дявол-10лв датчик втора ръка и 10лв майстор.

Пак малкият дявол-10лв датчик втора ръка и 10лв майстор.
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Re: Проблем с климатика-включва/изключва сам - РЕШЕН !!
Може ли и аз да питам нещо. Да не отварям нова тема...
Имам подобен проблем със същия климатик DIAVIA("ДЯВОЛИЯ").Голфа е 1.6 ABU. При мен,обаче се включа сам. От вчера заблязах това. Както си карам и ЦЪК - Копчето светва, тръгва първа степен на вентилатора. И така около десетина секунди. После, ЦЪК и изключва. И през определен интервал светва копчето, че е включен климатика за десетина секунди и гасне.
Като се включи не мога да го изключа. Натискам копчето и нищо - свети и неще да гасне.
Мога само да вкл. и изкл. клапата за рециркулация на въздуха(ВЪН/ВЪТРЕ).
Съмнявам се проблема да не е в самото копче. Фреон - нинайси. Спука се шунцера на питата и нямах време да го оправя, но не правеше такива мизерии.
Имам подобен проблем със същия климатик DIAVIA("ДЯВОЛИЯ").Голфа е 1.6 ABU. При мен,обаче се включа сам. От вчера заблязах това. Както си карам и ЦЪК - Копчето светва, тръгва първа степен на вентилатора. И така около десетина секунди. После, ЦЪК и изключва. И през определен интервал светва копчето, че е включен климатика за десетина секунди и гасне.
Като се включи не мога да го изключа. Натискам копчето и нищо - свети и неще да гасне.
Мога само да вкл. и изкл. клапата за рециркулация на въздуха(ВЪН/ВЪТРЕ).
Съмнявам се проблема да не е в самото копче. Фреон - нинайси. Спука се шунцера на питата и нямах време да го оправя, но не правеше такива мизерии.
-
jordanik
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с климатика-включва/изключва сам - РЕШЕН !!
В схемата на климатика имаш един диод,който е сложен да предотврати нежеланото му пускане при задействане на вентилатора на радиатора ти на първа скорост от температурния датчик на водния ти радиатор.Точно този диод при теб явно е пробил и сега климатика ти се задейства самоволно от температурния датчик на водния радиатор.Или накратко,сега климатика ти ще тръгва винаги,когато колата ти загрее до температура,при която се включва предния ти вентилатор и ще спира,когато ти спира вентилатора. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”