Търсих в търсачката но не можах да се ориентирам нещо.
Искам да взема на жена ми Голф 4 1.9ТДИ. Понеже не ми се дават по 140лв за данък съм решил да е 90 коня.
Интересува ме кой от всичките 90-конни мотори може да се чипне. До колкото знам са доста модели:
ALH
AGR
ALE
AHU
1Z
Та се чудя на какво да се спра !
Благодаря ви предварително.

1.9 TDI 90hp и чип ?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: 1.9 TDI 90hp и чип ?
всичко що е ТДИ се чипва обаче 1Z и AHU на Голф 4 купе няма да свариш 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Няма такъв от тези , дето да не може
.
По-модерните мотори имат и по-модерни и скъпи капризи обаче , коментирано е - маховик например
.
ПП Ехе-й , в една секунада сме писали трима , единия ме е изпреварил

По-модерните мотори имат и по-модерни и скъпи капризи обаче , коментирано е - маховик например

ПП Ехе-й , в една секунада сме писали трима , единия ме е изпреварил

Последна промяна от milmar на Вто 12 юли 2011 21:30, променено общо 1 път.
Ами то всичките могат. Аз бих те посъветвал да търсиш такъв с турбина с променлива геометрия. Мисля, но не съм сигурен, че ALH е с такава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
sam_boha написа:Ами то всичките могат. Аз бих те посъветвал да търсиш такъв с турбина с променлива геометрия. Мисля, но не съм сигурен, че ALH е с такава.
Да наистина е с такава ALH, обаче ако ще се кара предимно в града няма смисъл, геометрията ще се зацапва често. Ако ще се кара извън града смисъла, е че с подмяната само на едни дюзи или разпръсквачи с по-големи и съответен чип за такива могат да се извадят над 140 коня от тоя мотор. Дори има вариянт и без чип с дюзи 0.205, но с добри настройки, които не всеки с Ваг-ком може да направи добре да върви като 110 коня стоков.
Вижте.... Не съм карал до сега ТДИ 90 коня. Колата ще се кара и извън града. Интересъваме най вече как се държат тези мотори с включен климатик? Да не стане като включа климатика и да се превърне в 1.6 без турбина? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
mimojef написа:Вижте.... Не съм карал до сега ТДИ 90 коня. Колата ще се кара и извън града. Интересъваме най вече как се държат тези мотори с включен климатик? Да не стане като включа климатика и да се превърне в 1.6 без турбина?
Глупости, почти не се усеща климатика дали е пуснат, но разхода естествено се вдига малко с около 0.5 литра на 100 км.
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
ALH е твоят мотор , след това може да се трансформира до AHF,ASV(110к.с)за около 500 кинта.
С една дума това е базата на тия мотори - ALH.
Тук в форума има доста напомпани ALH мотори.
С една дума това е базата на тия мотори - ALH.
Тук в форума има доста напомпани ALH мотори.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз карам 90 кс AGR при ограничения 90км/ч или 130кч/ч конете са ми напълно достатъчни но не съм състезател пък и една по-мощна кола би се отразила пагубно на точките които са останали в талона миmimojef написа:Вижте.... Не съм карал до сега ТДИ 90 коня. Колата ще се кара и извън града. Интересъваме най вече как се държат тези мотори с включен климатик? Да не стане като включа климатика и да се превърне в 1.6 без турбина?

- WOB
- Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
- Двигател: JR 1984
mimojef написа:Вижте.... Не съм карал до сега ТДИ 90 коня. Колата ще се кара и извън града. Интересъваме най вече как се държат тези мотори с включен климатик? Да не стане като включа климатика и да се превърне в 1.6 без турбина?
Няма страшно 202нютона не са малко

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма страшно 202нютона не са малко 
ALH е с 210, а след малко манипулации по помпата и с Ваг-ком, могат да се увеличат още!

ALH е с 210, а след малко манипулации по помпата и с Ваг-ком, могат да се увеличат още!
- goshy
- Автомобил: 2009 VW Tiguan
- Двигател: 2.0 TDI
Извинявам се за офф-топика.
Искам да попитам - когато колата е 90 к.с. и се сложи чип и стане над 100 к.с., променя ли се данъка или си остава същия т.е. все едно е 90 к.с.?
Искам да попитам - когато колата е 90 к.с. и се сложи чип и стане над 100 к.с., променя ли се данъка или си остава същия т.е. все едно е 90 к.с.?
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
goshy написа:Извинявам се за офф-топика.
Не се променя, остава си същия
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
goshy написа:Извинявам се за офф-топика.
ами ако сам не се похвалиш в кат ,че си вдигнал конете , няма да ти се вдигне данъка
achodemo написа:goshy написа:Извинявам се за офф-топика.
ами ако сам не се похвалиш в кат ,че си вдигнал конете , няма да ти се вдигне данъка

ОФФ: Сори, ама не се сдържах!
Върни се в “Дизелови агрегати”