Идея за стоп светлини стил порше къп?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Идея за стоп светлини стил порше къп?
ако не се лъжа и при пежо 307 има такава екстра при рязко спиране 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
BLADE8209 написа:Ами това с мигането може някой да не го кефи ама екстрата когато ти се задейства ABS-а да светнат авариините три пъти е супер като екстра да знаят другите участници в движението че ти спираш аварийно, ако продължава да се задейства ABS-а да продължава да светят аварийните. Само нязнам какъв сигнал и откаде трябва да се вземе от ABS-а. Ето над това ако някой се замисли няма да е зле.
Доколкото знам ( само съм чел, без да съм го виждал и пробвал) при задействане на ABS светва индикатор на таблото. От този индикатор може да се вземе + и да включва реле, което да пуска аварийните светлини докато свети индикатора. Ако греша - извинявайте!

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
vasilb написа:BLADE8209 написа:Ами това с мигането може някой да не го кефи ама екстрата когато ти се задейства ABS-а да светнат авариините три пъти е супер като екстра да знаят другите участници в движението че ти спираш аварийно, ако продължава да се задейства ABS-а да продължава да светят аварийните. Само нязнам какъв сигнал и откаде трябва да се вземе от ABS-а. Ето над това ако някой се замисли няма да е зле.
Доколкото знам ( само съм чел, без да съм го виждал и пробвал) при задействане на ABS светва индикатор на таблото. От този индикатор може да се вземе + и да включва реле, което да пуска аварийните светлини докато свети индикатора. Ако греша - извинявайте!
Тц...индикатора на таблото светва когато има проблем с ABS-а
- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
При ESP-то присвятва когато забоксува колата или подняся 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
3 модела за 10-15лв с доставката .. имаше колега в Платени който предлагаше доставка от USA...
- george12
- Автомобил: Passat b5 1.8T
- Двигател: AEB 98
- Контакти:
Предлагам ти това - вече работи на пасатора
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а кой ше го слепи тва животно
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ми като няма кой си поръчай от линковете които пуснах в предния пост, и цената е супер (10лв).
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Блиц ефекта се продава готов,остава да се монтира и свърже.
Elimex Kit Blitz Effect
http://www.youtube.com/watch?v=a5QjNlKp4Zg
Elimex Kit Dual Chanel Power LED Blitz -Тук може да се избира межу няколо режима.
http://www.youtube.com/watch?v=TTbNlp43r6E
Elimex Kit Blitz Effect
http://www.youtube.com/watch?v=a5QjNlKp4Zg
Elimex Kit Dual Chanel Power LED Blitz -Тук може да се избира межу няколо режима.
http://www.youtube.com/watch?v=TTbNlp43r6E
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги,до колкото знам всички по нови и скъпи автомобили са снабдени с тази екстра! Стоповете започват да мигат само при рязко и екстремно спиране,както е показано на клипчето с Мерцедеса!
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Добре колеги някой има ли идея как да се реализира точно този ефект: само при рязко натискане на спирачката(екстремно спиране) да се получава ефекта като при мерцедеса http://www.youtube.com/watch?v=rYCk897k ... r_embedded . И след като има готови елементи правещи този Блиц ефект остава да се измисли(вероятно има, но аз не съм запознат) какъв елемент ще разпознава рязкото спиране(би трябвало да се сложен някъде до стоп машинката) и след като има рязко натискане на педала да подава сигнал към някакво реле за време и то от своя страна да задейства този блиц ефект на стоповете за няколко секунди.
- vesko_sr
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: ADZ 1995
RANOPILE написа:Добре колеги някой има ли идея как да се реализира точно този ефект: само при рязко натискане на спирачката(екстремно спиране) да се получава ефекта като при мерцедеса http://www.youtube.com/watch?v=rYCk897k ... r_embedded . И след като има готови елементи правещи този Блиц ефект остава да се измисли(вероятно има, но аз не съм запознат) какъв елемент ще разпознава рязкото спиране(би трябвало да се сложен някъде до стоп машинката) и след като има рязко натискане на педала да подава сигнал към някакво реле за време и то от своя страна да задейства този блиц ефект на стоповете за няколко секунди.
Това мисля, че ще може да се направи с една схема с микроконтролер и датчик за ускорение. Даже един познат ако не се лъжа в момента прави точно такива платки с универсално предназначение. Трябва да го питам дали с тях ще стане това и колко ще излиза като пари.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновен мултивибратор с електронна връзка на тригера към газта. Чак от пик контролери няма смисъл.