Голф 4 проблем с маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
igreka
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 проблем с маслото

Мнениеот igreka » Чет 14 юли 2011 22:10

здравейте колеги, карам голф 4 1.4 16
след като измина известно разстояние лампата на маслото ми светва, изключвам двигателя и я оставам да изстине малко след което като запаля лампата не свети - проверих маслото при студен двигател - над максимума.. маслото е 10В-40
Причината поради която маслото е над максимума е, че първият път, когато се случи това бях извън града и долях масло за да се прибера. Тогава пак светна лампата и реших, че маслото е свършило(като проверих нямаше и грам масло)
моля за съвети как да се справя с проблема

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 проблем с маслото

Мнениеот red.devilll » Чет 14 юли 2011 23:02

Мери налягането на маслото на студен и загрят мотор.
Датчик за маслото, табло. Започваш да илиминираш едно по едно докато стигнеш до проблема

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 14 юли 2011 23:07

:търсачкаа

igreka
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 светва лампата маслото

Мнениеот igreka » Пет 15 юли 2011 17:00

разгледах доста теми,но има доста линкове, които вече не работят (пример http://www.vwclub.bg/articles.php?id=1 )

Това, което искам да добавя е, че проблемът се появява в "тихите обороти" - като карам около 2000. Поради смяна на сегменти преди 200км ме съветваха да не вдигам повече от 3000 оборота първите 1000км.
Следователно има вероятност налягането на маслото да е много ниско. В една тема от форума един колега препоръчва да се форсира колата, когато светне лампата и така ще се повиши налягането (безопасен за колата ли е този начин)
Също така смяната на сегментите може ли да е повлияла на пораждането на този проблем

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Пет 15 юли 2011 17:16

Проблема ти е пределно ясен.Както вече ти казаха-налягането на студен и топъл двигател!При голяма разлика-Шлайфане на колянов вал и смяна на плъзгащите му лагери.Това е доста скъпа процедура,но иначе след 1/2 година мотора свършва.Казвам го от личен опит ,така че сам прецени как да действаш.

Потребителски аватар
icoooico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icoooico » Пет 15 юли 2011 19:56

Колега, имам същият голф, и преди няколко месеца и същия проблем ми се появи, след като загрее колата и на ниски обороти до около 2000 оборота на мен ми светваше лампата, карах го с масло IGAT купено от ЕВРО 07 и филтърът също беше от там, не мислех че може да е от маслото но реших да го сменя, и му сложих JACCO 10W40 и за сега вече 3000 км не ми е светвала лампата. Между другото и аз сменях сегменти, и още какво ли не но това е друга тема. Та мисълта ми е че ако не ти е читаво маслото или филтъра също може да ти прави този проблем, а може и от датчика да е.

vesko_master
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_master » Съб 16 юли 2011 10:44

здравейте колеги
и аз имам същия проблем
свети ми лампата на маслото когато загрее колата
смених маслото ERDECA 10W 40 както е по каталога и го дават за Голф 4 бензин
по едно време когато загря колата пак си светна за малко , много е гадно защото е вързано към зумера и така бучи , че направото те стресира
казах на майстора и той казва реле , ок купих и смених релето
тръгнах , загря колата и пак си светна, поне сега светна и пищи само веднъж и по бързо загасна
ходих при майстора и в серивиза ми казаха че проблема е в маслото и ако е по рядко , когато загреела колата, датчика получава информация, че маслото започва да кипи и подава инфрмация , че е рядко и затова алармира и самия зумер. Така че трябва да се кара с хубаво и скъпо масло , което да има нужните характеристики
да ама аз сега смених маслото и е едва на 500 км.
някои може ли да ми каже дали да му сложа някаква добавка за да изкарам поне 7-8 км и тогава да го сменя, за да може да му се повише самия вискозитет, за да не отчита грешка самия датичк , когато се повиши самата температура.
да ви кажа честно почвам да се разочаровам от тези Голфове. много проблеми ми съзадават и е доста скъпо да ги ремонтираш

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 16 юли 2011 12:45

защо се мъчите с тия четворки 1.4 ? :screwy в смисъл следния,нищо лошо че са 1.4 просто са много проблемни....

igreka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот igreka » Съб 16 юли 2011 15:36

vesko_master написа:здравейте колеги
и аз имам същия проблем
свети ми лампата на маслото когато загрее колата
смених маслото ERDECA 10W 40 както е по каталога и го дават за Голф 4 бензин
по едно време когато загря колата пак си светна за малко , много е гадно защото е вързано към зумера и така бучи , че направото те стресира
казах на майстора и той казва реле , ок купих и смених релето
тръгнах , загря колата и пак си светна, поне сега светна и пищи само веднъж и по бързо загасна
ходих при майстора и в серивиза ми казаха че проблема е в маслото и ако е по рядко , когато загреела колата, датчика получава информация, че маслото започва да кипи и подава инфрмация , че е рядко и затова алармира и самия зумер. Така че трябва да се кара с хубаво и скъпо масло , което да има нужните характеристики
да ама аз сега смених маслото и е едва на 500 км.
някои може ли да ми каже дали да му сложа някаква добавка за да изкарам поне 7-8 км и тогава да го сменя, за да може да му се повише самия вискозитет, за да не отчита грешка самия датичк , когато се повиши самата температура.
да ви кажа честно почвам да се разочаровам от тези Голфове. много проблеми ми съзадават и е доста скъпо да ги ремонтираш

колега доста са ни сходни проблемите, аз карам с Кастрол 10в-40, но майстора ме посъветва, че е време да слагам 15в-40 вече
съветвам те да напишеш в търсачката "масло лампа" или " масло налягане" има доста изписано по темата. Виж и това
viewtopic.php?f=17&t=19179&hilit=+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”