Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Да,колегиално е
354
83%
Не,писнало ми е от "джигити"
53
12%
Все ми е тая
21
5%

Общо гласове: 428
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Мнениеот nokiangage » Пет 22 юли 2011 12:47

dido.sofiq написа:Аз съм категорично ЗА ! Трябва да се предупреждаваме взаимно! Аре Молявисе ! В Италия по магистралата ограниченията са до 150 тука е 120 . Коя кола не може да направи 150 ? Вече почти всички без соцвозилата развиват такава скорост ... да караш по магистралата сас 120 е скучно ... 140 е много добра скорост.

А защо колега сравняваш ограниченията тук с тези жабарите? То на аутобана ограничение няма в Германия, това значи ли, че и тук трябва да е така? Имат си хората пътна инфраструктура и са преценили така - хубаво, в Англия пък намалиха максималната скорост преди време, тук с ограничение при 120 ще се изтрепем, пък ако я вдигнат :shock ...Въпроса май не е дали всички може да развием 150 км/ч... Не знам дали си виждал катастрофирали коли със скучната скорост от 120 км/ч и заклещени в ламарините пътници, не ти го пожелавам!!! А с по-висока е още по-нескучно, вярвай ми!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 22 юли 2011 14:00

Преди години предупреждавах винаги за полицаи по пътищата.
От две, три години вече не предупреждавам никой.
При наличието на толкова много убийци качили се в коли и мислещи се за безсмъртни, смятам че всеки трябва да понесе отговорността за своите действия.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 22 юли 2011 14:48

dido.sofiq написа:Аз съм категорично ЗА ! Трябва да се предупреждаваме взаимно! Аре Молявисе ! В Италия по магистралата ограниченията са до 150 тука е 120 . Коя кола не може да направи 150 ? Вече почти всички без соцвозилата развиват такава скорост ... да караш по магистралата сас 120 е скучно ... 140 е много добра скорост.

Пич, научи първо правилника за движение и после разсъждаваи на тема магистрали и тн.
Това тук не са магистрали, а ниви (изключвам Струма и Люлин)
В България ограничението на магистрала е 130км/ч, както е в повечето европейски страни.
Странно, но по спомен и в Италия е 130км/ч или се лъжа
Да оправят магистралите, пък после да вдигаме ограничението.
Отностно темата, зависи, ако е някой, който ми изкача от завой и тн, не го предупреждавам, а даже му отправям пожелание, да се черпят с фуражките mhihi
Мисля, че трябва да се предупреждаваме, докато се крият зад камъни и храсти

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пет 22 юли 2011 15:17

Личното ми мнение е ,че където и да се крият,та дори и от земните недра да изкачат,след като водача си спазва ЗДвП и автомобила му е редовен,няма никакво законово основание водача да бъде санкциониран.А за криенето - ами знаете ли защо се крият - точно заради тези присвяткания между водачите.Нали се сещате,че ако стоят на видимо място,много е малка вероятността да хванат в крачка някой нарушител,защото той вече е "предупреден" от някого.Много са ми интересни някои водачи,които карат бързо или не както трябва и видят ли КАТ-аджии набиват едни спирачки,та дори почват да се влачат с 30-40км/ч дори когато няма никакъв знак,ограничаващ скоросста или нещо подобно!Тъй като смея да твърдя,че карам почти винаги според ограниченията никога не ми се налага да правя някакви изпълнения ,забележа ли патрул.Крайно време е всеки от нас да започне да спазва ЗДвП и да носи отговорност за дейстията си.Промяната трябва да започне от нас самите,а не всеки ден някой да се оплаква че го спрели и т.н. :012:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 22 юли 2011 15:30

Незнам, аз пък винаги предупреждавам. :да:

В БГ почти всички карат с превишена скорост все някога, кво се правите на светини..., въпрос на колегиалност е.
Аз даже си спомням, че едно време когато масово се караше без колани и колите бяха по 60-70 к.с. повечето, премигването за полицаите означаваше - "сложи си колана", а не "намали скоростта". :Mr Green Fun

Искам да кажа, че даже присвяткането го ползвам превантивно, някой като се е залетял там където според мен не е за спорт святкам нарочно да се стресне, че има кукс и да намали.... mhihi
Смятам, че така може и да съм опазил някой случай "Максим Стависки" :да:

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Пет 22 юли 2011 15:42

radotom написа:Според зависи!
Не присветкам, ако насрещния S-клас се е засвяткал с 200!
Предупреждавам винаги, ако срещу мен идва друга мишка като мен, дет' ша изгори за 10км отгоре по случайно ненадупчения пътен участък.

+1 :да:

JoJoooo
Автомобил: Volkswagen Passat
Двигател: AJM

Мнениеот JoJoooo » Пет 22 юли 2011 15:50

Както каза radotom - ако насрещния С-клас се е захвъркал с 200км/ч не сигнализирам но иначе винаги :)

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пет 22 юли 2011 16:14

То някой ако лети с 200+ км/час не се притеснявайте за него, полицейския радар ТР4 засича скорост само до 200, така че, такъв човек няма да има проблеми с полицията. Още повече, че едва ли ще успеят да му реагират... :shock

Винаги предупреждавам! - такава е системата на законите, наказанията и полицията затова го правя

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 22 юли 2011 16:19

Сигнализирам само на хора които карат леко над ограничението, на тези с много над естествено че не. На изпреварващи неправилно също не. Предупреждавам за възникнали проблеми зад мен, катастрофа, аварирал автомобил и други, човека срещу мен да има едно наум

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пет 22 юли 2011 16:27

Абсолютно колегиално е и винаги святкам, макар в последно време да се наблюдава тенденция за намаляване на предупрежденията. Както много хора казаха, докато полицайте се крият на всеки храст и дърво - ще святкам до дупка.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 22 юли 2011 17:19

НЕ святкам, и не ми пука дали мен ще ме предупредят или не! Гледам да спазвам правилника, а и всеки си глава, да си мисли!

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 22 юли 2011 17:40

Предупреждаването на останалите шофьори за патрул на КАТ, най-добрия начин за борба с корупцията!
:mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Пет 22 юли 2011 18:01

red rider написа:Предупреждаването на останалите шофьори за патрул на КАТ, най-добрия начин за борба с корупцията!
:mrgreen: :mrgreen:

:да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 22 юли 2011 18:22

ivo_555 написа:НЕ святкам, и не ми пука дали мен ще ме предупредят или не! Гледам да спазвам правилника, а и всеки си глава, да си мисли!

bull shit ! представи си че карате в колона ти и брат ти / баща ти / твой приятел, някой на който държиш. Ти си 3 км пред него и виждаш патрулката с радар скрита в храстите. Ще звъннеш ли на близкия си да го предупредиш ? Или :
ivo_555 написа: Гледам да спазвам правилника, а и всеки си глава, да си мисли!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 22 юли 2011 18:58

Ludia написа:
ivo_555 написа:НЕ святкам, и не ми пука дали мен ще ме предупредят или не! Гледам да спазвам правилника, а и всеки си глава, да си мисли!

bull shit ! представи си че карате в колона ти и брат ти / баща ти / твой приятел, някой на който държиш. Ти си 3 км пред него и виждаш патрулката с радар скрита в храстите. Ще звъннеш ли на близкия си да го предупредиш ?

Представи си пък ти следната ситуация. Тази която я разказваш, само че и останалите си карат мирно и тихо. За какво да се обажда? mhihi Странно е нали, има и хора спазващи правилата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”