xalerrelax написа:Има голям смисъл , когато цял ден си на пътя , а имаш само 39 точки(идеален вариант).

xalerrelax написа:Има голям смисъл , когато цял ден си на пътя , а имаш само 39 точки(идеален вариант).
tisho_psg написа:...Предупреждението с премигване е един вид обединение на водачите с/у общия противник КАТ. И да-докато се крият в храстите ще ги приемам за противници!...
Каспър написа:tisho_psg написа:...Предупреждението с премигване е един вид обединение на водачите с/у общия противник КАТ. И да-докато се крият в храстите ще ги приемам за противници!...
Би ли обяснил защо КАТ е общ противники защо докато са в храстите са противници, а когато ги виждаш не са
Аз си мислех, че са някакъв орган за контрол, макар и корумпиран. Но да не забравяме, че докато има кой да дава, ще има и кой да взима![]()
Думата предупреждение аз тълкувам като да предпазиш някого от предстояща опасност. Каква опасност са КАТ (дори и скрити в храстите), че да предупреждавам някого за тяхВ този ред на мисли без значение какво и как кара човека отсреща, защо аз трябва да го предпазя от орган, който с действията си може да го накаже ако е нарушил правилата или да му загуби две минути ако е изряден шофьор.
Преди един час ме спряха за проверка. Аз спокоен, защото всичко си ми е ОК си отбивам лекинко и спирам. Полицая се представя, гледа гражданската и прегледа и казва: "виждам че сте изряден, ще ви помоля за свидетелството", подавам го аз, поглежда го, пожелава ми лек път и всичко приключва за две минути. Та каква заплаха беше за мен този полицай, че някой да ме предупреждава не разбрах![]()
Ако обаче на този срещу мен му примигна и той свие пряката преди стоянката на патрулката, защото няма преглед или гражданска и утре същия пич ме нацепи, аз ще гризна дръвцето и ето това вече е кофти. И ще е кофти защото вчера полицията не го е хванала заради мен (и днес ме е шибнал без гражданска) защото аз съм много колегиален. И тогава какво се получава: ти си мислиш, че помагаш на някого с колегиалността си, а утре същия човек ти се отблагодарява за жеста ти с: "абе извинявай, че те смачках, обаче нямам пари за гражданска и ще трябва сам да си покриеш щетите". Тогава дали няма да си зададеш въпроса: "абе няма ли КАТ в тая държава, че да ги контролира такива хубавци"? Ти можеш да спазваш ограниченията и да мизеруваш за да си платиш гражданска, преглед и да си поддържаш колата изрядна, той не може защото трябва да си вземе 18ки джанти за по-добра фацаТа да видим след подобна или аналогична случка дали утре пак ще присветнеш на някого
Само пример, но не разбирам идеята на предупреждението срещу обществения враг
ivo_555 написа:Каспър го каза много точно. Евала!
На колегата след него за зеления светофар, дето го хванали скрити, нима ако патрулката стоеше м/у мантинелите нямаше да те спрат? или може би ти нямаше да минеш на зелено-оранжево, щото щеше да ги видиш, пък на другия светофар като ги няма, и айде пак през просото!
Всичко си ми е изрядно, не карам пил, глобявали са ме за дреболии, но не и за превишена скорост, НИКОГА!
Ваше си мнение, но аз не мигам, даже много хубаво ми става като като ме изпревари някой със 200 да го видя спрян след 2 км., жалко че КАТ са корумпирани, и след още 2 км. този същия ме изпреварва пак с 200, дали щеше да го прави ако му бяха взели 500 кинта и 20 точки примерно?
Никой НЕ може да ме убеди че изряден водач и каращ по правилата има нужда от подобна "колегиалност" срещу общия "враг"!
СКЪПИ КОЛЕГИ, НА ПЪТЯ НЕ СЕ ВОДИ ВОЙНА, И ТАМ НЯМА ВРАГОВЕ!
ivo_555 написа:На колегата след него за зеления светофар, дето го хванали скрити, нима ако патрулката стоеше м/у мантинелите нямаше да те спрат? или може би ти нямаше да минеш на зелено-оранжево, щото щеше да ги видиш, пък на другия светофар като ги няма, и айде пак през просото!
ivo_555 написа:Колега, точно това щях да го дописвам отдолу, че нямам нищо лично, примера е образен, и не визирам точно теб, разбира се че не те познавам и с нищо не съм искал да те обидя.
ivo_555 написа:ОФФ: Аз за това мразя общуването в интернет, няма интонация, няма емоция, няма насоченост в дадено изказване, не може да погледнеш някой в очите, и ей така става нещо неразбрано и може някой да се обиди, пък хич не бива да е така. сори,
Да, в София не карам често, и може и да си прав!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 67 госта