Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?
В цяла България вси4ки се предупреждават за полицай,само в Силистра никой на никого не светка,егати колегите дето ги имаме..... 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
aylin78 написа:В цяла България вси4ки се предупреждават за полицай,само в Силистра никой на никого не светка,егати колегите дето ги имаме.....
Или пък много рядко.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си мисля, че в цяла България има такава тенденция. Примерно от колона с 10 автомобила само един-двама мигат... А до преди 5-6 години всички си мигаха масово. Но, докато има катаджии по пътищата, ние трябва да се пазим един друг и да си помагаме!
Иначе най-ефективната форма на контрол си е камерата - нито ти можеш да я подкупиш, нито тя може да те изнудва. Просто те снима ако караш над ограничението.
Иначе най-ефективната форма на контрол си е камерата - нито ти можеш да я подкупиш, нито тя може да те изнудва. Просто те снима ако караш над ограничението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
icefire написа:Аз си мисля, че в цяла България има такава тенденция. Примерно от колона с 10 автомобила само един-двама мигат... А до преди 5-6 години всички си мигаха масово. Но, докато има катаджии по пътищата, ние трябва да се пазим един друг и да си помагаме!
Преди време наистина мигаха много повече ... но все пак трябва да се пазим взаимно
177 души са загинали при катастрофи от началото на годината.
Това показва статистиката на МВР за броя на жертвите по пътищата за 2011 г.
Само за 4 месеца в страната са регистрирани 1612 тежки катастрофи.
Ранените при ПТП-та са 1978 души.
Като основна причина за касапницата по пътищата от вътрешното министерство посочват несъобразената скорост на шофьорите, употребата на алкохол и неспазването на правилата за движение.
Святкайки предпазваме най вече от глоби за превишена скорост, а високата скорост е от тези нарушения които взимат най много човешки животи!
Замислете се!
Святкайки, някой от нас може може би е предпазил убийците на тези жертви!
Аз не предупреждавам, това е моето мнение, много пъти съм го казвал, за мен да предупредя някой нарушаваш какъвто и да било закон, още по малко ЗДП, не е никаква колегиалност!
Спазващите закона не се нуждаят от предупреждаване!!!
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
icefire написа:Аз си мисля, че в цяла България има такава тенденция. Примерно от колона с 10 автомобила само един-двама мигат... А до преди 5-6 години всички си мигаха масово. Но, докато има катаджии по пътищата, ние трябва да се пазим един друг и да си помагаме!.
да. за жалост е така.даже ми се е случвало никой да не ми пресветне. незнам. сигурно ги е яд че са ги спрели и затова. не мога да намеря логично обяснение. нали утре като се засечем и аз ще му пресветна че има патрул и той ще си има едно наум че има нещо. баси
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Според мен и с това присветване може и животи да се спасят,точно заради това,че той ще намали или ще си сложи "забравения" колан 

Ще намали заради патрула, и след него.....пак газ до ламарината. А ако го изшият една солидна глоба, или в най лошия случай му вземат малко рушвет дали ще настъпи пак газта?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
горе долу да, предимно като някакъв навик, от който ще се отуча
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
ivo_555 написа:Ще намали заради патрула, и след него.....пак газ до ламарината. А ако го изшият една солидна глоба, или в най лошия случай му вземат малко рушвет дали ще настъпи пак газта?
Да, само че с тази разлика, че в единия случай катаджията се е облажил => с присветването ощетяваме катаджиите, което е екстра. Тези, които не присветват реално ощетяват другите водачи и помагат на катаджиите.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
"Спазващите закона не се нуждаят от предупреждаване!!!"
Не,писнало ми е от "джигити" - Предпочитам да си седят кадето им е кеф, все пак ако спазвам правилата няма за кво да ме спрат или ще е просто проверка..
От друга страна до сега не са ме спирали без причина, просто ей така...Следователно има смисъл.

Не,писнало ми е от "джигити" - Предпочитам да си седят кадето им е кеф, все пак ако спазвам правилата няма за кво да ме спрат или ще е просто проверка..
От друга страна до сега не са ме спирали без причина, просто ей така...Следователно има смисъл.

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
на колеги присветвам.... на баровци които не спазват закона не
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И да светим и да не светим - ако полицая ни спре и реши да се заяде сме в торбата и това си е. Мен са ме спирали полицаи за извършено нарушение - изпреварване на непрекъсната линия. И ми казаха "Видяхме те, че изпревари, така ли беше?" Аз им казах "Да", при което последва въпрос признавам ли си вината и аз се разкаях пред тях. Пуснаха ме по живо по здраво и ме посъветваха така да не изпреварвам вече 

- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
stefan4o написа: Пуснаха ме по живо по здраво и ме посъветваха така да не изпреварвам вече
ехх. да бяха повечето полицаи така
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Повечето полицейски засади са на места с безсмислени ограничения, които никой не спазва. Те затова са там, щото знаят,че всеки втори е над лимита. Та що да не предупредиш колегата? Защо да изгори затова, че някой е сложил на прав равен път знак 50 или 60? Още ли седи онова безумно ограничение, 40 ли беше, на баира преди Луковит, като идваш от София? Колко нещастници са изгорели там, на това широко и с видимост шосе...
Тези, дето карат с 200, няма да ги коментирам.
Тези, дето карат с 200, няма да ги коментирам.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”