проблем с алармата на маслото на пасат B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
marin_mvr_1977
Автомобил:
Двигател:

проблем с алармата на маслото на пасат B3

Мнениеот marin_mvr_1977 » Нед 24 юли 2011 14:09

здравейте,колеги!!! :applause: имам голям проблем с алармата на маслото.и тук започва моята одисея. ходих на майстор и ми казаха да си сменя датчика на маслото,резултат никакъв.казаха ми че били турски и не струват.и съответно пак ги смених с оригинални ,немски,но ефекта беше нулев.оттам ми смениха масленната помпа-ефект нулев.казаха ,че проблема бил в биелните лагери,ако не било оттам ,щяло да е от основните.и ако от там не е се качваме нагоре. рекох си шом е така ще сменя двигатела.речено-сторено.купих двигател направих му ремонт.обслужих го и го качих на колата.ефект-нулев.смехях масла,датчици,филтри,майстори и ефекта пак е нулев.казаха ми че в таблото нещо изгаряло и трябвало да се ремонтира.смених таблото-пак нулев ефект.закарах пасата със старото табло уж да го ремонтират,и "МАЙСТОРА" го оправи да не пищи(изрязал ми е зумера :banghead: )направо полудях.викам му поне и лампата да беше отрязъл. остана само компа да сменя и така.а м/у другото маистора който ми сменяше двигателя счупи едната скоростна кутия,спука ми радиатора за антифриз,изхаби 1 литър масло за скоростната кутия и като набиваше предният лагер който виеше,така го набута че след 300-400 км. започна пак да вие. :063: та сега направо ми се реве.моля се :bishop ако някой от вас може да помогне мн ще се радвам и ще почерпя. :beer те такава е моята история,която за съжаление все още няма "HAPPY END".ако имате някакви идеи моля пишете.предварително благодаря. :bowdown

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с алармата на маслото на пасат B3

Мнениеот ARusev » Нед 24 юли 2011 15:38

Какво масло им слагаш на твоите двигатели? Сподели, че може и ние да си пуснем "музика".

Потребителски аватар
marin_mvr_1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin_mvr_1977 » Нед 24 юли 2011 15:58

слагал съм YACCO 10/40,приста 15/40,OMV 15/40 и други.сега съм с едно забравих как се казва ама мн ми го хвалиха също немско и е 15/40.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 25 юли 2011 9:48

Ти си луд богаташ! :lol: Щом си сменил двигателя и таблото, освен инсталацията не виждам друго от кое ще е. Когато пищи и свети датчикът, а имаш два - за ниско и високо налягане (зависи от двигателя - или са над филтъра и двата или единият е на филтъра, а другият отстрани на главата), той дава маса на лампичката и зумера. Провери дали самият датчик дава маса. Ако не дава маса - тя идва от прекъснат кабел и от там проверка на инсталацията и таблото. Ако идва от датчика - проверява се налягането на маслото и ако е в норми - нов датчик, а ако е извън нормите ... търси се проблема що е така, като най-вероятно е от скапано масло.
И аз имах доста злополучни срещи с "майстори", които са ме докарвали почти до ПТП, и затова започнах сериозно да чета по форуми и доста неща си ги правя сам, въпреки че изобщо не ми е това работата, но неволята това прави.
Успех! :wink:

Потребителски аватар
marin_mvr_1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin_mvr_1977 » Пон 25 юли 2011 13:29

абе да ти кажа честно не ми е идвало наум за това.и в интерес на истината има логика,само че това го прави само когато мн се натовари и е мн горещо в обороти м/у 2000 и 3000.ако е от инсталацията би трябвало да го прави постоянно.затова си мисля че компа нещо се шашка на моменти.а какъв е начинът да разбера дали дава маса??? :(

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 25 юли 2011 14:18

Налягането на маслото мерено ли е с уред? Егати проблемация деа, да смениш двигател заради зумер и пак да пищи. Може да е в маслото проблема, щом един и същи проблем на различни двигатели и на различни табла прави.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 25 юли 2011 15:31

marin_mvr_1977 написа:абе да ти кажа честно не ми е идвало наум за това.и в интерес на истината има логика,само че това го прави само когато мн се натовари и е мн горещо в обороти м/у 2000 и 3000.ако е от инсталацията би трябвало да го прави постоянно.затова си мисля че компа нещо се шашка на моменти.а какъв е начинът да разбера дали дава маса??? :(

Компютъра няма нищо общо! Тук е една проста верига с ключ, който дава маса (датчикът) и светва лампата и зумера. При горещо време маслото става много течливо, повече от необходимото, и не може да направи налягане. Премери налягането на маслото и мисля 99% е от него. Смени го с някое хубаво, а не наливно менте! Тук във форума има хора, които продават вносни масла и поне аз съм много доволен! :wink:

Потребителски аватар
marin_mvr_1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin_mvr_1977 » Пон 25 юли 2011 20:54

абе мерено е.по документи го дават на 2000 оборота да е 2 атмосвери, а то беше 1.2 на старият двигател.а датчика го дават да се активира при 0.8.плюс това първият път бяха чисто нови,вторият път бяха втора употреба от работеща кола и третият път ги взех с двигатела който до последно е каран.а маслото 2 пъти от общо 4 беше в туба.може ли при 2000 до 3000 rp да се активира алармата от датчика на ниското налягане?

Потребителски аватар
marin_mvr_1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin_mvr_1977 » Пон 25 юли 2011 20:57

за какво масло става въпрос.марка,пари ,доставка и прочие. прати линк ако има да разгледаме.ама лошото е че мн пъти е сменяно,както маслото така и двигател.по скоро ще е от инсталацията.ама защо го прави когато си иска. :banghead:

Потребителски аватар
sunman1972
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sunman1972 » Вто 26 юли 2011 8:27

аз имах същия проблем,когато сложих масло 10w40,после го смених с 15w40 и сега изключително рядко за кратко(основно на ниски обороти) пищи зумера.маслото е арал(като за 21г.барутник е перфектно)-пасата имам предвид

Потребителски аватар
marin_mvr_1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin_mvr_1977 » Вто 26 юли 2011 22:30

аз открай време го карам с 15-40.само веднъж му сложих 10-40 но ефекта беше същия.незнам какво ще стане ако му сложа следващото по гъстота масло.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Вто 26 юли 2011 22:39

marin_mvr_1977 написа:абе мерено е.по документи го дават на 2000 оборота да е 2 атмосвери, а то беше 1.2 на старият двигател.а датчика го дават да се активира при 0.8.плюс това първият път бяха чисто нови,вторият път бяха втора употреба от работеща кола и третият път ги взех с двигатела който до последно е каран.а маслото 2 пъти от общо 4 беше в туба.може ли при 2000 до 3000 rp да се активира алармата от датчика на ниското налягане?

Как искаш да не пищи с това налягане???? На новия мери ли го? На загрял мотор при 2000 об/мин.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 29 юли 2011 8:27

marin_mvr_1977,
има доста изписано за пищенето на зумера и изобщо за тази както я наричат "система за ранно предупреждение".
Тя сработва мисля в интервала 2500-3000 оборота ... при мен се случва при по натоварен пробег примерно 1 час със 140 по магистралата или 10 мин със 170-180 след като намаля и изклюа от скорост ... във втория слуачай съм слизал, вадил щеката и ... да видиш ти масло та чудо ... направо на чорбичка рядка ...
Че не слагам най-добрите масла - не слагам, но няма да сложа и тези които си споменал.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 02 авг 2011 21:39

Алармата се активира малко над 2000 об,ако налягането на маслото е под 1.8 атм(за 1.8 моно)!Вторият двигател мерен ли е за налягане на маслото(на загрял двигател) и ако да,какво е то?

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Нед 07 авг 2011 19:33

колега аз от 5 години така си карам и не намерих решение на този проблем и аз като тебе всичко съм пробвал е без смяна на двигателя де,ама си го мислих тоя вариянт хахахаха ебахти и чудото няма оправия

Върни се в “Passat”