Съвместимост на скоростни кутии
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съвместимост на скоростни кутии
Здравейте колеги, търсих из форума но не намерих решение на моят проблем, а той е че преди месец на моята Ibiza GT 2.0i 115коня 95г изтече маслото на скоростите след като проби кожуха и сега не мога да намеря такива скорости, та може ли да ги заместя с някои други от Голф или Поло например или от някой по малък двигател. Благодаря предварително
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Съвместимост на скоростни кутии
Търси от 3-ка 115 коня..така хем колата ще си е със същата динамика като преди ...хем няма да имаш ядове...иначе и от АБФ става..както и от 1.6 101 коня ако не се лъжа
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
IvailoOo написа:...иначе и от АБФ става..
От АБФ не става тя е 02А (жила и хидро съединител)
По принцип става от всички задно наклонени бензинови двигатели на Г2 и Г3. Най добре виж какъв код има твоята и в допела сравни предавателните числа, по принцип има 2, 3 кутии с еднакви предавателни числа, като само кода е различен в зависимост от годината.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ако е с лостова система за скоростите то кутията е тип 020
ако е с жила е тип 02А
но явно е 020
ето линк http://www.a2resource.com/eandt/ratios.html
ако искаш колата ти да е бегачка търсиш къси скорости
ако искаш да пътуваш икономично търсиш дълги скорости но динамиката намаля
къси са скоростите на които предавателните числа са по големи
като пример давам 2Y, ACD, AUG, 9A,АVX......
А дълги скорости са 4Т
kaто търсиш кутия гледай и диаметъра на чашките за каретата,ти предполагам си с 100мм чашка, а има и 90мм
ако е с жила е тип 02А
но явно е 020
ето линк http://www.a2resource.com/eandt/ratios.html
ако искаш колата ти да е бегачка търсиш къси скорости
ако искаш да пътуваш икономично търсиш дълги скорости но динамиката намаля
къси са скоростите на които предавателните числа са по големи
като пример давам 2Y, ACD, AUG, 9A,АVX......
А дълги скорости са 4Т
kaто търсиш кутия гледай и диаметъра на чашките за каретата,ти предполагам си с 100мм чашка, а има и 90мм
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за бързите отговори колеги, днес ще проверя и ако имам късмет да намеря ще напиша резултатите 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се вземе механизма с жилата и от абф става.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Аз имам един такъв въпрос...моят голф 1.8 моно ААМ двигател 75 коня 92-ра година.
Беше с 020 кутия.....но заради проблем вътре в нея, я смених и сложих 02K кутия.....която е за 1.6 - 1.4 мисля.....Като се наложи да взема чашките от О20 и да ги сложа на 02К.
Въпросът е.....какви ще са разликите във вървежа на колата....
днес я покарах малко но не усетих нещо забележително.
със сигурност има но искам да знам какви са, че не съм много наясно с предавателни числа и такива работи (учим се)
Беше с 020 кутия.....но заради проблем вътре в нея, я смених и сложих 02K кутия.....която е за 1.6 - 1.4 мисля.....Като се наложи да взема чашките от О20 и да ги сложа на 02К.
със сигурност има но искам да знам какви са, че не съм много наясно с предавателни числа и такива работи (учим се)
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
ZeroCool написа:Аз имам един такъв въпрос...моят голф 1.8 моно ААМ двигател 75 коня 92-ра година.
Кутията се слага на 1,6 101 коньовата версия.
Аз съм със същата кутия, и при мен се наложи да мина на 100мм чашка.
За вървежа, много зависи с каква кутия си бил преди, аз бях с със сравнително къса кутия (5-та 2000-72км/ч), и въпреки това разлика имаше, наистина колата става по пъргава (или по усещането е такова), но имаш сила на коя да е скорост.
В града 4та и пета, извънградско скорости не сменям, при положение че в селата си карам 50-60. Лошото е че на извънградско не трябва да карам с повече от 90 за да има щогоде някакъв приличен разход. На 150-60 и идва лимита (или поне моето търпение свършва) просто и свършват оборотите в които върви и повече за да се вдигнат е мъка.
ПП имай предвид че тази кутия е с 3,94 диференциал и в момента таблото (ако е старото) не показва вярно, разликата е някъде към 8-10% в плюс.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги днес намерих от колега във форума кутия, сложих я и сеатчето литна
ПП за уточнение кутията бе от голф 3 2.0 115 без проблеми влезна от първият път
ПП за уточнение кутията бе от голф 3 2.0 115 без проблеми влезна от първият път
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Mapoka написа:ZeroCool написа:Аз имам един такъв въпрос...моят голф 1.8 моно ААМ двигател 75 коня 92-ра година.
Кутията се слага на 1,6 101 коньовата версия.
Аз съм със същата кутия, и при мен се наложи да мина на 100мм чашка.
За вървежа, много зависи с каква кутия си бил преди, аз бях с със сравнително къса кутия (5-та 2000-72км/ч), и въпреки това разлика имаше, наистина колата става по пъргава (или по усещането е такова), но имаш сила на коя да е скорост.
В града 4та и пета, извънградско скорости не сменям, при положение че в селата си карам 50-60. Лошото е че на извънградско не трябва да карам с повече от 90 за да има щогоде някакъв приличен разход. На 150-60 и идва лимита (или поне моето търпение свършва) просто и свършват оборотите в които върви и повече за да се вдигнат е мъка.
ПП имай предвид че тази кутия е с 3,94 диференциал и в момента таблото (ако е старото) не показва вярно, разликата е някъде към 8-10% в плюс.
Е значи съм попаднал на идеалната за мен кутия....

само това с разликата в отчитането на километрите ме подразни...ще сравня с GPS-а да видя кво ще покаже...поне да съм наясно...то добре че в плюс в минус е по-страшно...днес я покарах малко повече и ми направи впечетление че сякаш е по пъргава колата.....но пък аз съм свалил доста от теглото (без интериор, предни калници и преден капак)
А за макс скорост не ми е проблем.....тъй като аз си карам макс 120...нагоре вече е страшно според мен по нашите пътища....живот и здраве след месец като излезе от бокса ще я пробвам на дълго.
Благодаря ти!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”