Питане за калиброване на датчик
- PavlinPufi
- Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
- Двигател: ATJ-2000
Питане за калиброване на датчик
Колеги знам че има много по темата,но искам по точна препоръка.Колата е VW VENTO 1.8-93G.90k.-бензин.Температурата при загрял двигател ми отчита следното;На таблото 70C.в казанчето 90c.мерено с термо сонда.Какво сапротивление трябва да сложа на кабела които отива към таблото и с какви параметри.Благодаря предварително.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Питане за калиброване на датчик
Tова ще ти свърши работа. Успех.
Но проблема е или в самия датчик или системата в таблото.
Като замериш омовете ще разбереш кое лъже.
Но проблема е или в самия датчик или системата в таблото.
Като замериш омовете ще разбереш кое лъже.
- PavlinPufi
- Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
- Двигател: ATJ-2000
Това параметрите на датчика лиса или различните сапротивления поставяни допълнително към датчика.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Таблицата ти показва какво съпротивление трябва има правилно работещ датчик при различните температури. Ако се окаже, че датчика не мери правилно най-добре го смени с нов, щото както виждаш съпротивлението не се променя линейно и с добавъчния резистор ше ошашкаш колата.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
От таблицата се вижда, че при 20С съпротивлението е голямо, а при 80С много по-малко. Ако включиш във веригата допълнително съпротивление, ще показва по-ниска температура.Ако датчика ти е изправен,някъде по веригата има лоша връзка и затова ти показва 70 а не 90.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
oфф: ами за паралелно свързване чул ли си?
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
имам същия проблем......и въобще бях изключил че в датата има дадени съпротивленията
10x много
10x много
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
PavlinPufi написа:Колеги знам че има много по темата,но искам по точна препоръка.Колата е VW VENTO 1.8-93G.90k.-бензин.Температурата при загрял двигател ми отчита следното;На таблото 70C.в казанчето 90c.мерено с термо сонда.Какво сапротивление трябва да сложа на кабела които отива към таблото и с какви параметри.Благодаря предварително.
Провери си таблото за спукана спойка при стабилизатора на напрежение!Има писано по въпроса!

- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Имайте предвид че данните от Аутодата, не са за таблото, а за компютъра. Стойностите които са дадени в тази таблица са в пъти по големи от тези които са на термосъпротивлението на страна табло.
С каква е графиката на датчика, не съм си играл да свалям, но по спомен като се заигравах със таблото (моето беше също така, показваше 70 вместо 90) на 90гр има някъде около 100ом (стойността е по спомен, не претендирам за точност).
Иначе автора на темата може да потърси с търсачката има доста писано, може да сложи съпротивление паралелно, или най лесния вариант да направи уреда на 12в (в момента е на 10). НО преди всичко да пробва с друг датчик, дали от някой или нов за 10-15 лв, да се провери дали и датчика не е друг тип. Понежа аз като сложих датчик от 13 лв започна да ми показва 75гр, докато този датчик на здраво табло дава 100-110.
Едит:
Те ти една тема в която може и да намериш нещо полезно
С каква е графиката на датчика, не съм си играл да свалям, но по спомен като се заигравах със таблото (моето беше също така, показваше 70 вместо 90) на 90гр има някъде около 100ом (стойността е по спомен, не претендирам за точност).
Иначе автора на темата може да потърси с търсачката има доста писано, може да сложи съпротивление паралелно, или най лесния вариант да направи уреда на 12в (в момента е на 10). НО преди всичко да пробва с друг датчик, дали от някой или нов за 10-15 лв, да се провери дали и датчика не е друг тип. Понежа аз като сложих датчик от 13 лв започна да ми показва 75гр, докато този датчик на здраво табло дава 100-110.
Едит:
Те ти една тема в която може и да намериш нещо полезно
Колега PavlinPufi, имах проблем като твоя с показанията на датчика за таблото. Показваше 70, реално беше 90. Проблема го реших със смяна на датчика с нов. Около 7-8лв., италиански от Косер до Строителния техникум. Успех. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”