Няколко въпроса за задни дискови спирачки на Пасат Б3/Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Няколко въпроса за задни дискови спирачки на Пасат Б3/Б4

Мнениеот ivanveltchev » Пет 29 юли 2011 15:10

Привет колеги, наскоро се сдобих с цял заден мост с дискови спирачки от един Пасат Б3. След като разглобих всичко за да профилактикирам апратите установих следните 2 неща (прегледах досто теми за задни дискови спирачки, но отговор там не открих), та питането ми е относно тях:
1.След като свалих диска установих, че на главината откъм предпазната ламарина липсва един метален пръстен от дената страна го имам ама нещо е напъван явно преди време от предния собственик и е нещо наранен, а от другата страна изобщо го няма (прилагам снимка да се види за по-нагледно).
2.jpg
1.jpg
1.jpg (8.33 KиБ) Видяна 1119 пъти

Питането ми е трябва ли да го има или може без него да се кара? И ако трябва да е там може ли да се намери нов по магазините или някъде да си търся втора ръка.

2.Като разглобих самия апарат се видя, че шайбата която се намира под пружинката има нещо като законтрящо чопче.
3.jpg
3.jpg (21.89 KиБ) Видяна 1124 пъти

При мен се оказа, че това чопче от напъване пак от предишнния собстевник се е счупило на половина. Може ли накой да обясни оказва ли някакво влияние това чопче на работата на апарата, защото немога да си обясня какво законтря това чопче. И трябва ли да си търся и така читава шайба?
Поздрави!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Няколко въпроса за задни дискови спирачки на Пасат Б3/Б4

Мнениеот Stenly » Пет 29 юли 2011 19:21

Шайбите трудно се намират но се намират.. нови ... държат контра да не излиза семеринга и отчасти пази от замърсяване..

Апарата май е Лукас при него ръчнава върти оста и затова на планката има чопче. Принципно може да се навари и оформи.

ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Мнениеот ivanveltchev » Нед 31 юли 2011 1:36

Забравих да спомена,че апарата е Girling 38.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 01 авг 2011 10:01

Въпросната дистанционна и предпазна метална шайба/пръстен е важен елемент Ванко, направо се чуй и се разходи до бате ти Тони love.vw . На Голф и Венто е същият, без значение дали е с апарат Лукас или Гирлинг.
От колеги разбрах, че нов не се продава отделно. Този, който е деформиран си го оправи/ламарината е мека и се обработва лесно/, така че да приляга равномерно на семеринга.

Върни се в “Passat”