Golf 4, 1.4 16V - Климатик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
HristovHr
Автомобил: VW Golf Mk4
Двигател: AZD

Golf 4, 1.4 16V - Климатик

Мнениеот HristovHr » Вто 02 авг 2011 21:17

Здравейте колеги,
Имам проблеми с климатика. Когато е включен оборотите падат с около 150-200 (от нормалните 700-750) надолу и колата почва леко да тресе, което смятам че е нормално за това двигателче. Но доста често в градски условия при спиране на светофари гасне. При натискане на съединителя оборотите падат доста надолу и понякога колата гасне, а понякога и след 1-2 секунди успява да се нормализира до нормалните 500. Дали ще се реши проблема ако регулирам оборотите малко нагоре или може би трябва да се чисти дроселовата клапа ?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4, 1.4 16V - Климатик

Мнениеот stoi4o.d » Вто 02 авг 2011 21:41

Чисти дросела,аз за 15мин го изчистих преди седмица и не гасне вече :beer

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 02 авг 2011 21:54

HristovHr написа:оборотите падат с около 150-200 (от нормалните 700-750) надолу и колата почва леко да тресе, което смятам че е нормално за това двигателче.

Не е нормално, колега :012: Така излиза, че оборотите стават 500, което не е хубаво. Може да трепне в момента, в който включваш климата, но не и да тресе в последствие.
Както е казал колегата над мен, почисти дроселовата клапа. Може и да я закачиш на диагностика, да си каже ако има нещо друго :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 02 авг 2011 22:34

Пичове, това че тресе може да има и друга причина. Може да идва от перките това нещо. Моята така тресеше миналото лято, по едно време спря да тресе, но спря и едната перка => спря и студеното. Смених я и спря да тресе.

Потребителски аватар
HristovHr
Автомобил: VW Golf Mk4
Двигател: AZD

Мнениеот HristovHr » Сря 03 авг 2011 18:17

TiL написа:ся... чисти дросела! Има тема! Клапата трябва да свети. Друго което ми прави впечатление... таз кола е 98г? Нямаше ли в завода да и сложат климатроник? И по пътя на логиката излиза, че климатика ти е допълнително слаган. Като е допълнително слаган, работата не е свършена добре(поне при тройките е така) и трябвало да се пусне мостче на някои крачета на компа(питай vaskoto1). И при мен е тъка, пусна ли климатика и дросеа ми ако е мръсен... Попринцип като пуснеш климатика, компа трябва да компенсира натоварването, като вдигне малко оборотите. Моя е слаган допълнително и нямам таз екстра направена... Та разбери дали климатика ти е слаган допълнително(ако е -> vaskoto1 дано ти помогне), после разбери кое, къде и как се свързва на компа.
Надявам се да съм ти бил полезен :beer

Климатка не е слаган допълнително. Защо реши, че трябва да е с климатроник ? Много 4-ки са си с климатик заводски, дори след 98-99г :) Благодаря на всички, ще чистя дросела да видим какво ще стане :)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 04 авг 2011 20:12

Да питам запознатите,дросела го изчистих и не гасне вече,но днес забелязах,че като спра на светофар и махна от скорост,оборотите се запазват и лекичко се вдигат както съм си карал на 2000 допреди малко скачат до 2300к и то без да давам газ за 2-3 секунди и после падат на 1000,има ли нещо нередно тук :talk:
Това ми го направи 3-4 пъти сутринта,после не е имало такова нещо :shock Да не е заради студен двигател,понеже паля,чакам 20-30сек и тръгвам с климатроник!

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 05 авг 2011 10:13

TiL написа:А направи ли адаптация след чистенето на дросела? При моя голф три минава и следния номер: Чистене, палене на колата и работа на оборот 5-10мин. и след това се кара. Попринцип като е чистен дросела и държи малко по-високи обороти(поне при мен).

Аз просто свалих капака на филтара,един приятел държеше натиснат педела на газта,а аз с мокар парцал с разредител за боя изчистих дросела,каква адаптация да правя,не съм свалял нито акумулатора,нито нищо,то затова сам го изчистих,за да не ходя на сервиз!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 05 авг 2011 11:22

Според мен този подход е погрешен. Ако искаш наистина да изчистиш дроселовата клапа, трябва да я свалиш от колата, да я изчистиш със спрей за карбуратори или с разредител (с каквото имаш), но накрая трябва да блести в съвсем буквален смисъл! След това я връщаш в колата и с кабел за диагностика я обучаваш.

При 1.6 8V управлението е Simos (или Simos 2, не съм сигурен точно), което не се обучава както пише в ръководството, но във форума има описание как става. Не знам обаче при 1.4 16V как е положението - трябва някой по-запознат да каже.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”