Преди доста време правих профилактика на цялата спирачна система, защото предна лява гума се въртеше с без инерция - дори с леко усилие. Реших че причината е това че буталото не се връща и от там задържа. За целта разглобих спирачния апарат, почистих от ръжда и мръсотия цилиндърчето, смених спирачната течност и всички гумени истории (маншон и пръстен. Сега определено е по-добре но пак същата гума се върти една идея по-малко от другата предна, в смисъл като я вдигна на крик и я завъртя инерцията е по-малка от тази на другата предна гума. Отделно при продължително каране без натискане на спирачки температурата на левия диск е малко по-висока от тази на десния, което ме кара да мисля че има триене.
Дайте съвет как да подобря инерцията на колата, естествено не очаквам предната гума да се върти с инерция като задната.
Предни спирачки В5
-
anatoli_velikov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Предни спирачки В5
Аз имах подобен проблем и се оказа спирачно маркуче към колелото. Обяснявам си го с некачествена и несменявана спирачна течност.
-
bdyankov
- Автомобил:
- Двигател:
Как стигна до това да смениш маркучето, ако е запушено означава, че няма и да спира добре не само ще задържа?
имах същия проблем само 4е с нисан алмера , мисля че принципът е един и същ, тя дори спираше на баир,та...носих я на двама маистори които направиха същото което си описал , малко се пооправя, после след няколко мили същата работа, казаха ми нов спира4ен апарат рзликата в цената е доста голяма,поне тука незнам в бг ,аз купих 2ра ръка и вси4ко се оправи , само 4е смених и накладките защото от постоянното триене на тая страна се беха износили
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Ако е маркуч най-лесно може да го провериш когато отвориш за секунда цицката за обезвъздушаване за да освободи напрежението към апарата, и ако гумата почне да се върти повече, сменяй маркуча
Поздрави!
Поздрави!
-
bdyankov
- Автомобил:
- Двигател:
Опасенията ми са, че буталото не връща достатъчно защото като разглабях апарата видях, че буталото е доста корозирало в тази си част, която е след гумения пръстен към накладката.
Но първо ще пробвам предложението на колегата от предишния пост.
Но първо ще пробвам предложението на колегата от предишния пост.
-
anatoli_velikov
- Автомобил:
- Двигател:
Ами при мен не се връщаше буталцето в изходно положение и то по системата няма друго какво да го държи. Иначе ако корозията е извън работната повърхност не виждам проблем. Водачите на супорта как са?
-
bdyankov
- Автомобил:
- Двигател:
Почивните дни свалих апарата да го прегледам и единственото което забелязах е лека ръжда под маншона. По принцип преди бях слагал маш. масло там за по-добро смазване и да предпазва от корозия, но от него маншона се разду и трябваше да го сменям. Така че последния път като разглабях го оставих на сухо. Сега сложих малко графитна смазка. Буталото като го натиснах си се прибира нормално. Относно водачите има лек луфт но не знам до колко това е от значение, защото и на другото колело не са кой знае колко по-добре но там сякаш се върти по-добре колелото.