Давате ли си колите за услуга на познати/приятели?
Re: Давате ли си колите за услуга на познати/приятели?
абе аз имам добри приятели, които са лоши шофьори, а и то не е само до ламарини, ами вече има камери щуротии, ходи плащай после чуждите глоби със задна дата от преди 3 месеца.
От друга страна приятелството си е приятелство, ама за един купчината ламарини е кола, за друг - просто купчина ламарини.
Давам я само на хора, на които имам доверие, че ще подходят отговорно.
От друга страна приятелството си е приятелство, ама за един купчината ламарини е кола, за друг - просто купчина ламарини.
Давам я само на хора, на които имам доверие, че ще подходят отговорно.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
tisho_psg написа:....Вече се чудя какъв е смисъла от темата...
"Дайте идея за по-безболезнен отказ да си дам колата на приятел "

Кола, жена и кюфте не се дават
!
Никой не си прави устата да ми я поиска, защото са наясно с отговора ми.

Никой не си прави устата да ми я поиска, защото са наясно с отговора ми.
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
определено НЕ!!! не обичам да карам чужди коли и не давам моята 

- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Колата само на брат ми баща ми я давам.Ако някой иска да си свърши работа аз си карам и където иска да идем да свършим работата само ми казва.
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Само но баща ми я давам - като се има в предвид , че той неговата не ми я дава и го разбирам защо

- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
Само на много близки хора 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
По принцип и на практика , жена и кола се карат от един човек. Кой колко е*ал неможеш да кажеш.
Народа от своя страна като даваш на някой е казал: Като ти е*ат жената , като ти карат колата , и като ти режат лозата не се гледа , щото само досаждаш и даваш акъл "Ама не сега така , не там такова....
На брат ми и на баща ми бих дал , въпреки че пак съм резервиран и давам в краен случай и при реална нужда.
Иначе чужда кола, карам само на баща ми, ама като има за ремонт пак съм там омазан и слушам "проповед" кое как ....
Народа от своя страна като даваш на някой е казал: Като ти е*ат жената , като ти карат колата , и като ти режат лозата не се гледа , щото само досаждаш и даваш акъл "Ама не сега така , не там такова....
На брат ми и на баща ми бих дал , въпреки че пак съм резервиран и давам в краен случай и при реална нужда.
Иначе чужда кола, карам само на баща ми, ама като има за ремонт пак съм там омазан и слушам "проповед" кое как ....
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Моята кола никой не я кара освен
мен и много много рядко баща ми ... Иначе на някой чужд човек може би няма да я дам, или ако я дам ще е на някой много близък и да знам че няма да я потроши. За 3 години никой не ми я е искал 

- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Да, давам. Ако има проблеми по колата след това му ги посочвам и в зависимост от реакцията му е и моят отговор следващия път като ми поиска колата. Приятелството е по важно от колата. Е, разбира се и с не всеки съм приятел
Но като знам колко пари, време и тн се спестяват, ако в необходимия момент някой ми услужи с колата /ако нямам/ сърце не ми дава да отказвам,когато мога да помогна. Най малкото защото животът е колело - веднъж си отгоре, веднъж отдолу, веднъж даваш, след това молиш,

Но като знам колко пари, време и тн се спестяват, ако в необходимия момент някой ми услужи с колата /ако нямам/ сърце не ми дава да отказвам,когато мога да помогна. Най малкото защото животът е колело - веднъж си отгоре, веднъж отдолу, веднъж даваш, след това молиш,
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Давал съм и пак бих. Има кръг от хора на които не мога да откажа почти нищо, защото без повод не биха помолили каквото и да е. Израснали сме заедно и си знаем и кътните зъби. Щети не е имало за щастие, но ако се случи вярвам че разходите няма да са за мен 

- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми се дава,НО...... ПРИЯТЕЛИ какво да правиш
Много си обичам колата и се грижа за нея, но приятелите ми винаги са по-важни и давам без да се замисля. Дори да знам, че лоши шофьори и дори да знам, че ще ми я върнат жулната, колата си сменям на 2-3 години, ама приятелите си остават и човек не знае какво ще му дойде на главата, едно даване на колата ще ти се стори смешна работа.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”