Поло 6N - Дясно странично огледало

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Поло 6N - Дясно странично огледало

Мнениеот tu6ana » Чет 11 авг 2011 22:30

Колеги днес от глупост си счупих дясното странично огледало.Механично е и мисля, че е без подгрев, но не съм сигурен. Полото е 1.4i APQ 1999г. От към финанси в момента съм доста тънак :lol: . Дайте съвет :bowdown как сам да го сменя без да ходя при майстори, че иначе ще трябва да бутам от паричките за моренце а те и без това са малко. Порових се във форума и намерих едно за 30лв. но е тъмно синьо а моето съкровище е черно. Ще приложа и снимки. На моето е счупена металната част там където се завърта за да се прибере към стъклото. Дали може от новото което ще купя да взема тази метална част и да заменя моята счупена такава. Ако не може явно ще трябва да пребойдисам новото огледало черно и да го монтирам. И моля ви не ми пишете разни от сорта "виж първо в търсачката :търсачкаа " защото първо това направих но нищо не ми се изясни и затова пускам темата.

Изображение

Изображение

Изображение

Как се маха тази декоративна коричка:
Изображение

Последна промяна от tu6ana на Пет 12 авг 2011 22:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Re: Дясно странично огледало!!! Помагайте

Мнениеот 4i4o-dido » Пет 12 авг 2011 6:09

Преди 2-3г.ново огледало беше към 65лв.+5лв за спрей/продават ги грундирани в сиво/.Върви комплект с жилата и врътката за управление, с триъгълната част,която питаш как се сваля/от вътрешната част на гредата на вратата/.
Трябва да свалиш и кората на вратата.Общо-няма и час работа/с боядисването/.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Пет 12 авг 2011 6:27

В момента в Марти е 40 лв,ако имаш познат,който ползва отстъпка при тях,ще го вземеш и по-евтино.Провири и в Интеркар.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 12 авг 2011 8:06

Самото махане става като: махнеш дръпнеш черния триъгълник от последната снимка, развиваш 3-те болтчета, махаш кората за да можеш да махнеш лостчето за регулирането му. Това е като цяло, това което си мислиш със смяната металните части незнам как става, но е по лесно да ги смениш цели.

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пет 12 авг 2011 14:49

Така, значи сменил съм 4 десни огледала до този момент. Ако ти се регулира със лостче отвътре огледалото значи е много лесно за смяна. Сваляш кората отвиваш болтовете който държат огледалото развиваш и сваляш внимателно лостчето, с което го регулираш. Значи, попринцип трябва да свалиш трите жила за лостчето за да извадиш огледалото, но аз последния път открих, че със повечко зор можеш да го провреш през отвора, през който минават жилата. Препоръчвам ти да не ги сваляш жилава, защото със слагането на жилата по местата им ще видиш доста зор (слагал съм ги, но се губи време). Смяната е за около един час ако ти е за чви път. После сваляш на 20тина мин :D Аз досега си карам все със 2ра употреба огледала от италианеца в София. По 25 лв ги продава. Така, че ти можеш да си потърсиш от някоя автоморга, това не е скъпа част.
P.S. Запази си старото огледало, защото на мен последния път ми счупиха стъклото и аз имах от друго, здраво стъко и сглобих от 2 огледала, едно.
Успех.

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Пет 12 авг 2011 15:42

Благодаря Ви колеги за съветите в неделя ще се пробвам и ще пиша какви съм ги надробил :mrgreen:

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Пет 12 авг 2011 21:31

Само да споделя че преди две год. на старото поло така един чичка с ГОЛЯМ джип ми счупи моето по същия начин и след обикаляне по моргите да синамеря същия цвят не сполучих и реших да си го оправя. Разглобих огледалото като го стегнах там кадето е пружината и изправих втулката в единия край след това направих малки дупчици по двате парчета и ги стегнах с телчета и отгоре с поксипол, но после бе трудното защото хем трябва да стегнеш пружината хем да сплескаш втулката и то без да счупиш пласмасата :D . Все пак се получи и не си копувах ново което трябваше да се пребоядиса. Още е здраво :mrgreen:

Потребителски аватар
vladofena
Автомобил: VW POLO 6N1 1.4 16V
Двигател: AFH 1997

Мнениеот vladofena » Чет 08 май 2014 15:55

Момчета предстои ми ходене до затраховател ,а дясното ми огледало е пукнато ...Колизата е поло 97-ма 1,4 100к. ..Огледалата са ел .Та имам едно старо в друг цвят ,обаче е със жила не е ел ...Питането ми е мога ли да разменя само "корубите" на двете и да пръсня смененото ...Ще се получи ли ???Благодаря за бързият отгвор ,повиках неволята и се оправих :))

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”