Мнения за автоматична скоростна кутия на пасат б5 1.9 тди
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мнения за автоматична скоростна кутия на пасат б5 1.9 тди
Здравейте!Незнам дали темата ми е за тук и ако НЕ моля да бъда извинен.Имам един въпрос и той е относно автоматична скоростна кутия на VW Passat B5 1.9 TDI 110 konq 1998година.Какви са ви мненията,читави ли са,какви са им най-често проблемите,тъй като на кръстника ми му предстои покупка на автомобил и той се спря точно на един пасат,но каточели скоростната кутия днес повреме на тестдрайва беше малко тромава.Превключваше си добре,но имаше едно малко забавяне докато зацепи.Та ще съм ви много благодарен ако дадете малко информация относно тези скоростни кутии. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения за автоматична скоростна кутия на пасат б5 1.9 тди
да колега една мн. добра ск кутия,одобна за каране.имат всички кутии забавяне,свиква се барзо с карането отвиква се никога,които е карал автомат трудно се връща на ръчка,значи аз се занимавам с автоматици,.десетки кутии съм разглобил и оправил.,гледа се маслото иначе няма как да се разбере састоянието,по принцип и пред разваляне пак работят като за последно,.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси много колега !

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
това е обикновен четиристепен автомат и идиотски държелив на издевателства.пробваш на загрял двигател да спреш на леко баирче и колата не трябва да тръгне назад ,а да стои на място на директна.другото е че скоростите не трябва да се сменят с "удар" и на задна или D колата трябва да потегля сама и без газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси много колеги за помоща.
)

Извинете, колеги, за лаишкия въпрос, но с колко се увеличава разхода с такава автоматична ск. кутия, на пасат В5 (1,9 TDI - AHU). Впечатлен съм от икономичността с ръчни скорости, и съм пред избор.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
1.5-2литра в градски условия и до половин литър извънградско отгоре спрямо ръчната кутия
Потвърждавам мнението на колегите кутията е бетон лично аз карам само автомати и на Vw съм сменил 4 коли със стария 4степенен за който ти питаш и за сега 3 от по новия,ако са експлоатирани правилно кутиите са един път,а конкретно за 4 степенния дори да се наложи ремонт и да подновиш частите на 80/90 процента в кутията като цена излиза все едно да купиш демферен маховик за същия автомобил с ръчна кутия,но нещата стават други ако се набиеш в оторизиран сервиз за автомати там се работи други пари
Поздрави
Поздрави