Polo Бензин или Дизел

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Ta4kata
Автомобил:
Двигател:

Polo Бензин или Дизел

Мнениеот Ta4kata » Пет 12 авг 2011 22:46

Колеги пред труден избор съм изправен, Чудя се какво поло да си търся Бензин 1.4 98г/99 или 1.9SDI, Трябва ми икономична кола защото ми се налага да пътувам за работа, работата е там че ако взема бензин ще слагам газ ( знам че не може да се слага
евтин варянт на газова за това се изравняват цените на бензина и дизела. мисълта ми е да си споделите впечатленията да кажете кое как гори та да направим едно общо заключение! Какво бихте предложили парите с които разсполагам са 3500лв. които мисля че са добре за поло, колата трябва да е с клима 4/5 врати икономична и да е98 - 99г.
това са изискванията който имам.
Какво количество газ харчи едно поло 1.4 60кс с газов инжекцион ?
Благодаря предварително на всички които ще дадат и споделят своето мнение ! :applause:

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo Бензин или Дизел

Мнениеот stivenj » Съб 13 авг 2011 7:14

Имал съм коли на бензин,газ,и сега дизел-никога повече на газ и бензин,или по отделно,това е луда работа.И следващата ми кола ще е на дизел освен ако нещо ядрено не се появи.Това е мнение и не е задължително за никого,колегата събира съвети.За поло става дума 1.9-Д е ,не е бегачка,но е здрава и икономична.

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Съб 13 авг 2011 7:20

Колега..значи..до колкото знам..газов инжекцион се слага на по мощните двигатели (над 100 коня или нещо такова) на теб ще ти трябва една проста обикновенна газова уредба. Колкото до това, че AEF (1.9D) са икономични...малко може да поспорим. На дълъг път...СА икономични, но в градски условия си гори колкото една бензинка. Също така, да не забравяме, че живеем в България където абсурдът е, че дизелът е по скъп от бензина. Въпреки, че съм анти дизелът като икономична кола (специално и единствено за двигател AEF) следващата ми кола пак ще е дизел.За климатика...гледай колега ДА РАБОТИ!!! защото повече от половината полота са със счупени климатици. Скоростите много лесно се чупят на дизелите (не знам как е на бензините).
Успех в търсенето на количка.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Съб 13 авг 2011 8:40

Карам поло 1.6 аее и от известно време съм на гас а именно газов инжекцион много съм доволен засега извън града ми пада до 7.5 на 100 градско си гори 10 зависи как се кара но пак идва на сметка аз съм с две ръце за бензин с газов инжекцион.

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Съб 13 авг 2011 10:52

аз карам 1.4 60 кончета и мога да ти споделя че си похапва прилично. в града под 8 не пада. дизала определено е по-икономичен. взимай дизала

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 13 авг 2011 10:54

дизел

Потребителски аватар
anton4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton4o » Съб 13 авг 2011 14:12

Oще един глас за дизел. В града, трябва да го настъпваш стабилно за да дигне разход като на бензинка, но ако караш спокойно сипваш и забравяш. Плюс е, че докато при бензин с газ имаш една ботилка в багажника, която само ти тежи, при дезела няма такива допълнителни усложнения.

riis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riis » Съб 13 авг 2011 15:42

И мойто е 1.4 60 коня с инжекцион, в града ми гори 8 и нещо гас, а извън града 6 гас, естествено ненатоварено и без климатик и не със 140 километра в час. Гаста е 1,27, дизела незнам колко ще гори но е 2,40, и според мен е абсурд да ти излезе по икономичен от гаста ако не го копуваш по евтино де. Пък и на дизела обслужването е по скъпо от на бензина според мен, а за динамиката няма ко да спорим, но ти си прецени най-добре, то също и зависи на каква кола ще попаднеш, даже най-много от това зависи.

Ta4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ta4kata » Съб 13 авг 2011 22:33

Много различни мнения, добре колеги съгласен съм примерно за поло дизел, но ми се струва доста скъпо 3500 ако се намери ще е добре и още 500 кинта за застраховки гражданска еко такса обслужване даже и не стигат и това поло излиза златно. Моето лично мнение е че цената е изкуствено надута, то не че и бензиновите ги нямат тия разходи но се пак едно бензиново е на цена 2500 до 3200 говориме на 1.4 60 кс 99г. 4/5 врати с въздушни възглавници и дори АБС система което това си е + ! Вярно е че имаме слагане на ГИ които в най добрия случаи е 850лв. се пак модела на това поло е 94г. и държи цена. За 3500 се предлагат Фиат пунто JTD което го дават за същия разход също така и Пежо 306 дизел дали ТДИ дали чист дизел или HDI и тн. До момента никога не съм имал кола различна от Немско производство и всичко които съм притежавал и продължавам да притежавам съм доволен!
Иска ми се да е поло 1.9 98г/99г. но цената ми се вижда много сурова, а дали си заслужава. Парите ги имам но дали си струва инвестицията :да:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 14 авг 2011 2:04

Еми купи си едно колело, ни бензин иска, ни нафта...Като ти се вижда висока цената си купи нещо евтино това предлагат хората, такива са цените.Моето мнение по темата е дизел ! А до това че има евтини фиат пунто, ако си мазохист си купи!!!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 14 авг 2011 8:58

Намери някое SDI и си карай.Това с газта го остави.Има два дизелови мотора на Поло,които могат да ти свършат работа.1,9D и 1,9SDI.D-то има демпферен маховик.Прочети за него в търсачката.SDI няма какво да му се коментира.Спред наблюденията ми 1,9D страдат повече от скоростни кутии от SDI.По въпроса с цените,хубаво евтино няма!

Ta4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ta4kata » Нед 14 авг 2011 11:13

Прави сте колеги българина е беден за евтино !
А как да различа двата двигателя 1.9 обикновения и 1.9SDI-то имат ли външни белези ?

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Нед 14 авг 2011 11:27

Колега остави тоя дизел.Ако действително ще караш много колата вземи едно бензиново и слагай газ.Подръжката е в пъти по евтина от дизела.Зимата най-малкото може да караш с акумолатора от автокъщата дето ще вземеш колата,докато при дизела 99% трябва да го сменяш,и свещи сигурно трябва да сменяш и т.н.,докато бензина е много по непритенциозен.А и един евентуален ремонт на двигателя е много по евтин на бензина отколкото на дизела.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 14 авг 2011 12:12

Имам 1.4 поло 60 коня,моето е доста запазено и на 120 000км,смесен разход ми дава около 6.5!Според мен купувай бензиновото и изобщо не се занимавай с дизели,на тези години си е много малко вероятно да попаднеш на читав дизел!Даже и газова не ти трябва според мен,просто защото ако е всичко му е наред на бензиновото разликата в разхода е около 1.5 литра!Обслужването на дизела е една идея по-скъпо,трака яко,няма какво да си говорим,стар дизел си е...Имаме и сеат 2006-а Леон,на 50 000км,купуван от дилър с сервизна история,та той трака,камо ли такова поло,така че по тоя въпрос не ми се спори!Другото което е,какъв е шанса на -15 градуса едно такова поло да не запали???Според мен огромен!А зарежи тия приказки че ще попаднеш на малко карано-пълни измислици,ще е скъсано от каране-избора си е твой!!!Аз лично за толкова стара кола винаги бих избрал бензин,да не говорим,че с един газов инжекцион забравяш за всякакви проблеми,ако пък толкова ти се кара на газ!Не мисля,че ще искаш да слагаш газ ако попаднеш на читаво,другото което е,тази кола максимум струва 1500лв,не се лъжи да даваш повече!!!Само се надявам да попаднеш на читаво!Разликата в разхода не е никак голяма!!!

Потребителски аватар
anton4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton4o » Нед 14 авг 2011 12:20

Дизелите, ако са си в ред палят по-добре от повечето коли с газ. Както каза колегата: читав акумолатор и добре зареждащо го динамо, филтри, ремъци, ролки и масло и ще отваряш капака на 10 000. Разбира се и бензиновите си имат свойте плюсове, но и минуси. Другия колега също е много прав, че в България трудно се намира здраво дизелче. И при положение, че разликата в цената е толкова голяма си взимай бензин.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”