Здравейте колеги ,колата е Голф3 АБС,1,8ми .Карам я на газ ,вчера врътнах кранчето на маркуча защото нямаче много мощност на извънградско и веднага се усети разликата .Пуснах климатика защото беще жега а трябваче да пропътувам 250 км до Благоевград .Забелязах че когато вдигах над 110 км/ч ,про вкл.на нулева оборотомера не слизаще под 2000 оборота ,защо? При карате когато е загряла държи 9,5 оборота ,но вчера при тази скорост защо не се връщаше стрелката ,а оставаще на 2000/.И друго пробвах да видя като изключих климатика стрелката моментално се връщаще на 9,5 оборота .Някой ако знае какъв е проблема нека да пище
Благодаря предварително!!!
Оборотомер -запитване
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Оборотомер -запитване
Къв тоя двигател бе 9.5 оборота в минута то корабните се въртят по-бързо 
Земи кандидатствай за Гинес най-ниско оборотният бензинов двигател на газ в света
Като нямаш въобще представа кое за какво е и даже не познаваш оборотомера що бараш дет не ти е работата.

Земи кандидатствай за Гинес най-ниско оборотният бензинов двигател на газ в света

Като нямаш въобще представа кое за какво е и даже не познаваш оборотомера що бараш дет не ти е работата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не си чел както трябва и следователно не си ме разбрал.Казвам ч колата държи 9,5 на оборотомера при нулева скорост ,на празен ход ,а когато съм на пета и с над 120 км е над 3000 оборота .Проблема е че от пета когато включа на нулева стрелката не се връща на 9,5 а държи на 2000 оборота
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Това 9,5 най-вероятно е 950 оборота в минута. Щом при пуснат климатик държи високи, а при изключен нормални най вероятно има проблем в инсталацията или компютъра (то като се пусне климатика се подава сигнал на компютъра да вдигне оборотите на ПХ заради повишения товар от компресора). Мини на една диагностика и докладвай.
- mitko stoynov
- Автомобил:
- Двигател:
valvamp написа:Колега не си чел както трябва и следователно не си ме разбрал.Казвам ч колата държи 9,5 на оборотомера при нулева скорост ,на празен ход ,а когато съм на пета и с над 120 км е над 3000 оборота .Проблема е че от пета когато включа на нулева стрелката не се връща на 9,5 а държи на 2000 оборота
колега преди няколко дни имах същия проблем, при мен беше разместено реле 18 то е за включване на двигателя на климатика и за повишаване на оборотите, значи не съм сменял релето, направих следното запалих и включвам климатика двигателя покача нормално съвсем малко оборотите(от 900 на 950)но като подам газ и ги вдигна на 2200 да речем и пусна газта остават на 2000, без да гася и да спирам климатика извадих реле 18 и климатика съответно изключи и оборотите паднаха па го слагам но след около минута (без да гася двигателя) климатика тръгва но като подам газ пак стана същото,пак направих същото по горе два пъти по ред и се оправи сега си е ок, не знам какво стана но се оправи, реле 18 е за тази работа, ако има нещо още с което мога да помогна питай, и на колегата по горе много добре е разбрал, че е 950 оборота,нищо лично не знам за корабите, но не е хубаво да се дразним за такива глупости все пак сме тук да си помагаме с каквото можем в тая скапана държава
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”