Как се свързва оригинална антена?
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Как се свързва оригинална антена?
Здравейте на всички колеги от форума.Искам да попитам някой сблъсквал ли се е с този проблем,и евентуално ако има някой който знае да помогне.Автомобилът ми изглежда е бил в съвестен стопанин преди мен,и за жалост никъде по купето няма дупка за антена.Но попадна в моите ръце,и аз съм решил така или иначе да пробия тавана и да монтирам оригинална антена от МК-2.Въпросът ми е малкият кабел с кабелната обувка който върви заедно с коаксиалният кабел,какво трябва да закача на него?
става въпрос за тънкото кабелче с прозрачната изолация на обувката.Много ми харесва този модел.В ръцете ми е,но не искам да я прецакам ако и подам +12V.Моля ако има някой който се е сблъсквал с този проблем да пише.Благодаря предварително!Re: Как се свързва оригинална антена?
Дай снимка на упътването, което е към антената. От схемата, която се вижда, мисля че това трябва да е маса.
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се свързва оригинална антена?
Извинявам се,че не дадох по точно обяснение.Тази снимка само я ползвах за пояснение за коя букса става въпрос.Нямам схемата.Самата антена я закупих от автоморга,и беше свалена.Имам някакво понятие от токове,но ми е много мътно след като самата антена си има -12V.към купето,дали това ще е +12V.на кабелната обувка.А да си призная честно,не ми се пробва с едното или другото.Не искам да я изгарям.
Да ме поправят колегите, ако бъркам! Няма нужда от никакви 12 волта към антената (освен, ако не е такава която се разтяга с ел. моторче - а тази в случая не е такава) Я опитай да свържеш само коаксиалния кабел към радиото. Най-много нищо да не стане.

Последна промяна от uniqaudio на Пет 30 сеп 2011 23:21, променено общо 1 път.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Абе вие за първи път ли виждате антена
Към кабелната обувка се подават +12V,които захранват вградения усилвател в корпуса на самата антена 

- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на колегата lent!Точно това исках да чуя. 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”