От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Мнениеот ItsoVT » Сря 30 авг 2006 8:30

Sunny написа:
Dobermansp написа:1. В Велико Търново на центъра няма де да се спре...

Изображение
Взаимствано от FUN, но точно по твоята тема mhihi

по тоя повод точно пред единия щастливец в ВТ имат купени места от заведението но понеже е много натоварена и центална улицата все им спират на местата и познайте сервитьорите кво праят през 10 мин звънят на паяк и онея па бързи до 5 мин са там :twisted:

Потребителски аватар
Banan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Banan » Сря 30 авг 2006 8:45

itsovt написа:
Dobermansp написа: В Велико Търново на центъра няма де да се спре, там дето има обикалят едни със жилетки и събират такси по 1лв...... на час.

Бе то има ама трябва да си от града 8) а за да дойде паяка толкова бързо и куките и те някой те е натопил да знаеш , като се има предвид ,че общинския съвет реши паяка да е само на повикване когато задръстваш улицата и др ма колко го спазват друга работа.За мен някой от хотела или от къщите те е натопил.

Ако наблизо има платен паркинг, тия дето късат билетчетата викат паяка ако спреш извън "обхвата" им. Няма да се учудя ако получават по някой лев комисионна за всяка жертва.

Toledo написа:
anger написа:... И бъди сигурен в още едно нещо: пътните знаци и маркировки не се слагат случайно и на произволни места...

Тук знаеш ли колко си прав. Само че в много случаи ги слагат не за да улесняват трафика, а за да създават предпоставки за нарушаване на правилника . И точно там дебнат .

Винаги се получават такива "отклонения". Поначало и инвалидното право е да се облекчат финансово инвалидите, а не масово да се минава метър с митото.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 30 авг 2006 8:47

имал дал..

така казали хората...
Ако беше от по-търпеливите.. няма те спират "просяците"

А не са писали акт, щото и те не са бая изрядни явно...

Но така е....
Ако всичко беше като хората, 50% от нас нямаше да имаме книжки за по 3 месеца, и после ще караме като пчелички... бръм бръм бръм.. аз със 150 коня съм.. /ама за кво са ми кат не ги настъпвам/

Потребителски аватар
klisurov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klisurov » Сря 30 авг 2006 9:54

От вчера чета и се чудя как по-ясно да го кажа?!?
От края на Май (когато взехме Passat) до сега сме навъртели над 3'000 км из БГ. И до морето (Варна, Камчия) ходихме, и в Кърджали, и в Котел (нищо че са далеч един от друг) спахме, до Ивайловград тракийска гробница разглеждахме, до Ямбол (Кабиле) древно селище посетихме, На Сините камъни (Сливен) се любувахме, в Жеравна на калдаръм велосипедите на багажник върху покрива пробвахме, в Щастливеца (Велико Търново) на гледка и кухня се любувахме, няколко пъти София-Ябланица (имаме къща в Малък извор, пътя за Гложенски манастир) "юркахме", и до Пазарджик прескачахме, че тъста е от Гелеменово, ... абе обикаляхме си, НО ядове с полицията не сме имали. Ами, опитвам се да спазвам правилника. Нищо, че пътувам Варна-София с почивките за 7-8 часа, нищо, че кончетата са 115 и ме изпреварват "отворковци" с по 90, важното е, че ми/ни е кеф да пътуваме, стигаме там за където сме тръгнали когато сме си го планирали и "От КАТ НЕ ми скъсаха нервите това лято...."

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 30 авг 2006 10:08

klisurov написа: .........

подкрепям! :hahhihi: е тва е истината - какво им става на всички, закъде бързат толкова? вместо да си караш по-полека и да се наслаждаваш на всичките красоти дето Господ е метнал над България с пълни шепи... а то какво - всеки бърза да стигне от точка А до точка Б. ако пътуването е свързано с работа, примерно, по-мога да разбера. ама да тръгнеш на почивка и да се чудиш в кое дърво да се забодеш и с колкото може по-висока скорост ... не го разбирам...

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 30 авг 2006 12:43

klisurov :bowdown :bowdown :bowdown

Приятелката ми е от Варна и аз нон - стоп пътувам по трасето Пловдив - Варна и обратно. Движа се с 90 - 100 км/ч и взимам разстоянието за около 5 часа и 30 мин. Ако карам с около 120 - 130 км/ч пристигам за 5 часа и 5 мин. Е струва ли си за някакви си 25 мин да си рискувам живота и да си нарушавам спокойствието?! Искам да отбележа, че дори да карам с доста висока скорост рядко си позволявам да нарушавам ограниченията, особено в населените места.

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Сря 30 авг 2006 15:21

klisurov,
bbaev,
angger

Абе колеги, не мислите ли че скорост от 100 - 110 км/ч по първокласния за Варна е напълно нормална? Все пак човек тръгва на път а не на панорамна обиколка - ако иска такава да се качва на влак или на сафаритата с УАЗ-ки дето организират по морето!Смешно е разстояние от 500 и малко км да пътя да трае 7-8 часа....Да не говорим че на супер прави участъци има ограничение от 50-60 км/ч щото има разклонение за някоя забутано село, дето ще види канализация и течаща вода другия век!И през това разклонение я мине някоя каруца или пробита жигула я не мине, а ти намаляш и висиш като прани гащи по N-на брой такива разклонения...То проблема нема ад се реши докато не се направи магистрала :roll:

Съласен съм че с много бързане по-далеч от Пирогов не се стига, ама и влаченето пречи много на движението, като изнервя драйвърите и ги прави невнимателни...

Потребителски аватар
klisurov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klisurov » Сря 30 авг 2006 15:34

Dobermansp написа:klisurov,
bbaev,
angger

Абе колеги, не мислите ли че скорост от 100 - 110 км/ч по първокласния за Варна е напълно нормална?

Не. Кое му е първокласното: дупките или неравностите. С тази скорост през дупка минавал ли си? Аз не.

Dobermansp написа:....Да не говорим че на супер прави участъци има ограничение от 50-60 км/ч щото има разклонение за някоя забутано село ...

На братовчеда от ЧЕРЕН път (не второстепенен) му изкочи Москвич и изкараха братовдеда виновен, защото оня "не го видех, немаше фарове, а беше нещо мрачно".

Dobermansp написа:... влаченето пречи много на движението, като изнервя драйвърите и ги прави невнимателни...

Така е, но ако си "драйвър" ще знаеш кога и как да изпревариш.

Dobermansp написа:Съласен съм че с много бързане по-далеч от Пирогов не се стига ...

Ето с това съм съгласен. Слава Богу, че не на всички "майстори" това им е крайната точка, ама пък за някои е последната.

PS Баща ми (роден 1936г.) като тръгва, си пожелава "Лек път", аз (роден 1965г.) си пожелавам да няма идиот, който изпреварва срещу мен ...

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 30 авг 2006 15:42

Dobermansp написа: ...

хехе, то верно по този "първокласен" път си е направо сафари. жалко че нямам УАЗ-ка... апропо, точно по този път и мен ме глобиха (пуснал съм тема, ма не ми се търси сега). както и в няколко други подоби теми - според мен извода и истината са някъде по-средата.

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Сря 30 авг 2006 16:01

Абе поред дупката да ти кажа, ако са не много широки със 110 км/ч прелитам отгоре и не разбирам че има дупка, ако карам по-бавно яко тресе....Ама е много относително, по тоя за Варна път си позволявам да карам така, щото все пак няма от ония "ями дето трошат полуоски"...че ако уцеля една такава дупка, като тази на бул Черни връх след Сребърна (дето беше дълбока 8 пръста и широка половин метър) с 110 км/ч не ми се мисли.... :roll:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 30 авг 2006 17:34

При всички случаи си в нарушение така че не виждам кво се пениш и се правиш на многострадална Геновева. И кво гледаш канчето на другия. Като всички станат примерни и нема кой да дигне паяка ще дигне и А6 -та или на някой ще му таправи впечатление и пак ще стане така че да я дигнат. Така е в белите държави. Кой е казал че живота е справедлив. Купи си А6 и тебе няма да те дигат.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 07 фев 2007 11:03

anger написа:Колега, извинявай много, ама така като ти чета премеждията ми се струва, че си си заслужил всички глоби и даже леко си минал. Не случайно е приет и установен ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА - щом го нарушаваш си поемаш последствията и толкова. Струва ми се, че куките нищо не са ти виновни. Преди 2 години за неправилно изпреварване (пресичане на непрекъсната линия) в населено място ме одрусаха 10 точки и 30 лв. Не се сърди, ни най - малко нямам намерение да те провокирам :) Хората са го казали: "Всеки си е башкър". И бъди сигурен в още едно нещо: пътните знаци и маркировки не се слагат случайно и на произволни места. Хората са го измислили много преди да започнем да караме различни от соц. возила. :)

Една голяма част от пътните знаци са безмислици, има много пътища на които стоят ограничения заради ремонти, а такива не е имало в последните месеци....
Всеки си има право на мнение

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 07 фев 2007 11:05

Krasi написа:...

От къде я изрови, бе човек? :roll:

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Пет 04 сеп 2009 5:51

колега и аз като теб не6то изкарах каръшка отпуска пътувам за балгоевград о6те с влизането нито знак нито ни6то спирам пред американският връ6там се скоба видях в далечината там не6то ми се зеленее настигнах овцата и викам аиде сега да ми покайе6 къде има занм ми ето го знака а тои занак моля ти се на 3000 метра от кудето сум спрял няма обозна4ение няма нищо както и да е доидоха куките карах се кфо ли не правих взеха ми парите 10 лв а следва6тият ден пак Благоевград имам чувството 4е не6тата бяха навързани от преди6ният ден карам си по път с предимство и изка4а некъв с палка и ми вика видя ли знака викам да път с предимство не бе ти видя ли занк б-14 викам такъв не, ми ще се наказваме аиде акт после се прибирам в софия една жена-овца ме удря пак акт аз съм виновен та някой ако може да ми каже колко пари 6те ми излезнат тези актове за леко ПТП и за знак? ще съм благодаен ебати и лято и 4удо

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 04 сеп 2009 7:30

Колега, само да обърна внимание, че темата е принципно от 2006г.! :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”