проблеми с музиката в колата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
6amanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблеми с музиката в колата

Мнениеот 6amanski » Сря 24 авг 2011 22:00

здравейте колеги потарсих някоя тема свързана с проблема ми но не открих нищо :037: та въпроса ми е свързан с музиката в колата ми значи имам cd-sony вярно малко е старичко но все още е варвежно :) купих си 2 subwoofwra JBL х350rms единия стапало с което да ги захранвам 2х500rms следователно си купих хубави кабели които ми струват 50 евро в комплект идват с чивт камбанки плюсов кабел от акомулатора до стапалото кабел за масата и бушон който ми каса нервите почти всеки ден :banghead: значи бушона саответно ми е сварзан за кабела който отива от акомулатора кам стапалото и е 60 амперов музиката я имам няколко месеца хварлил сам до сега близо 1100 евро и не мога да и се нарадвам понеже като увелича cd-то на около 16-17 докато слушам някоя песничка и след около минута и всичко спира понеже бушона се е стопил и не мога да разбера проблема от каде идва на стапалото имам 3 бушона по 30 ампера те не са мраднали но другия ми прави мн често мизериики четох в един форум че кабела ми ако е по далаг от 3 метра и ми гори бушона да сложа 2 бушона един който ми е до акомулатора и 1 преди стапалото сложих 2 но нищо не се промени ще бъда благодарен ако някой който са му ясни тия неща да ми обесни малко по подробно а стапалото е овеличено малко по малко от половината на cd-то настройките сащо са на половина овеличени благодаря предварително на колегите които могат да помогнат :beer

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: проблеми с музиката в колата

Мнениеот fox_vt » Сря 24 авг 2011 23:14

Бритчет 350rms е 650 вата ти имаш 2 такива значи 1300 вата което при 14 волта прави към 90 А ток което значи че ти е малък бушона.Да речем че го смениш със 100А бушон и мисля няма да имаш проблеми.А и се замисли за кондензатор че музиката ти е сериозна :wink:

6amanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 6amanski » Чет 25 авг 2011 15:02

емм колега те на стапалото са 3 бушона по 30 ампера единия трябва да тарся 3 по силни ли :?: и освен тях на кабела който ми идва от акомулатора имам 2 бушона по 60 ампера и точно те ми правят проблема само те горят ако сложа кондензатор дали ще спрат да горят

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 25 авг 2011 17:53

Добре де тези двата 60 амперовите да не са вързани последователно,ако да или си намираш един 100А или ги вържеш тези паралелно!А кондензатора ти трябва да ти пази акумулатора от повишената консумация когато думка баса.

пп сега се зачетох по Фнимателно във първия ти пост и виждам че наистина са последователно вързани :beat_butt2 .Оттук нататък действай по това което съм ти написал и ще си решиш проблема :wink:

6amanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 6amanski » Чет 25 авг 2011 20:38

хехе работата е че не мога да намеря по големи от 60 ампера из магазините тука за музика които са апак за колата не я гася някой път с часове докато варви музиката и колата си варви на място ако сме се сабрали някаде на вън ако е изгасена колата и пусна музика за 2 минути и немога да я запаля после нося си щипките за палене винаги с мене :D сега се мисля дали да махна единия бушон и да си оставя кабела само с 1 както си беше те и 2 да са пак единия гори не виждам смисал да са 2 и незнам дали да не сложа по дебел кабел но не мисля че проблема е от кабела той си е дебел стандартен в комплекта който сам го купил

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 25 авг 2011 20:57

6amanski написа:хехе работата е че не мога да намеря по големи от 60 ампера из магазините тука за музика които са апак за колата не я гася някой път с часове докато варви музиката и колата си варви на място ако сме се сабрали някаде на вън ако е изгасена колата и пусна музика за 2 минути и немога да я запаля после нося си щипките за палене винаги с мене :D сега се мисля дали да махна единия бушон и да си оставя кабела само с 1 както си беше те и 2 да са пак единия гори не виждам смисал да са 2 и незнам дали да не сложа по дебел кабел но не мисля че проблема е от кабела той си е дебел стандартен в комплекта който сам го купил

Човека ти написа да си вържеш бушоните паралелно, а не последователно както са ти вързани.....за да може двата заедно да издържат 100А

wpier
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wpier » Чет 25 авг 2011 21:13

Направи си един home made държач и си вържи два бушона по 50А и си готов.

6amanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 6amanski » Чет 25 авг 2011 21:28

как паралелно това ще каже ли че трябва да пусна още 1 кабел от акомулатора кам осилователа пак с бушон :banghead: нищо не разбирам от тия жичкажииски работи тука мисля че намерих една схема която мисля че ще ми помогне но не сам сигурен http://korn666.my.contact.bg/u2.htm номер 3 :bishop

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 25 авг 2011 22:10

6amanski написа:как паралелно това ще каже ли че трябва да пусна още 1 кабел от акомулатора кам осилователа пак с бушон :banghead: нищо не разбирам от тия жичкажииски работи тука мисля че намерих една схема която мисля че ще ми помогне но не сам сигурен http://korn666.my.contact.bg/u2.htm номер 3 :bishop

Да.....учи се по физика в 6-7ми клас....

6amanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 6amanski » Чет 25 авг 2011 22:15

еее който е учил да казва по подробно или ако може да покаже нещо няква схема изтарвал сам доста часове по физика из кафетата та че... :beer

Потребителски аватар
Denzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denzi » Пет 26 авг 2011 10:50

То е показано на картинката в линка който си дал.Няма нищо сложно.

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patzo_sl » Пет 26 авг 2011 21:55

А какво ти е стъпалото?И как са свързани говорителите?

6amanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 6amanski » Пет 26 авг 2011 22:06

ами сатапалото ми е audiosystem f2 500 дават го 2х500 rms или както сам ги свързал аз двата буфера на 1 канал е равен на 1250rms

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 26 авг 2011 22:13

Колега с едно посещение на сбирките щеше да си решиш проблема mhihi Както са обяснили колегите по горе,а аз малко по така като за моя син ще ти обясня.Та ти си вързал в момента двата бушона,дали с един кабел или с два все едно и също ако не са паралелно,или казано иначе пример с два батерии по 1,5в,ако не са паралелно свързани то те ще пускат ток от 1,5в,но ака са паралелно(последователно)то те ще пускат ток 2х1,5в=3волта и съответни ампераж на батерият също ще е по две.Това и важи и за два акомулатора на колата,ако искаш да вдигнеш ''силата'' ампеража за по добър старт за паленето,за по яка музика,то трябва да ти са вързани не паралелно акомулаторите,или казано обратното на бушоните.Иначе ако са паралелно то ще потече 24в ток по системата и ще има фоерверки scare

6amanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 6amanski » Пет 26 авг 2011 22:24

е да много ми се иска да присаствам на някоя сбирка но не сам се пребирал в българиа от 2 години живот и здраве на пролет ако се се пребера за около месец и има няква сбирка задалжително ще сам там да разменя малко идеи с колегите понеже сам се фарлил по тунинга и мисля да вложа доста в пасатчето но всичко с времето :patriot :respect

Върни се в “Направи си сам!”