Колко от вас биха се качили на електрически автомобил

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Бихте ли си купили електрически автомобил, като описания долу

Да
19
70%
Не
8
30%

Общо гласове: 27
Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Колко от вас биха се качили на електрически автомобил

Мнениеот rmk » Сря 12 яну 2005 12:18

Колкото и електроника да се слага в днешните двигатели, за мен те одавна са морално остаряли. Самата мисъл, че вътре има части (бутала) които се налага да променят посоката си на движение в противоположната многократно само за 1 минута е направо кошмарна и спомага за нищожното КПД което имат тези двигатели.

Явно обаче не само аз съм бил на това мнение, защото е измислен и един друг тип двигатели, които не са получили толкова широка популярност не знам точно по какви прични. Тези двигатели отново са "с вътрешно горене", но нямат бутала и (поне за мен) са далеч по-ефективни. Наричат се ротационни двигатели. За справка:
http://travel.howstuffworks.com/rotary-engine7.htm

Въпреки това и двата двигателя имат един невероятно голям недостатък : замърсяват околната среда, а за съжаляние разполагаме само с една планета за живеене (за сега). Както може би знаете електродвигателите са екологично чисти и не нанасят никакви вреди на околната среда при правилна употреба. За съжаление автомобилите произведени с елетрически двигатели също имат недостатъци : ниска мощност, малко изминавани километри с едно зареждане ..........

И въпреки това :
Ако съществува автомобил, който може да измине около 200км с едно зареждане, ако имаше развита инфраструктура за презареждане и ако цената е приемлива бихте ли си го купили, като направите компромис с ниската му максимална скорост и малкото ускорение ?

А такива автомобили съществуват :
http://www.commutercars.com/

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 12 яну 2005 12:26

Виж вчерашния вестник 24ч - цяла страница със заглавие " Погребаха бензина " или нещо подобно.
P.S. Не искам да засягам никого :wink:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 12 яну 2005 12:28

За сега електро автомобила не е чак толкова екологичен. Преди известно време попаднах на някаква статия, в която се даваше пример специално за Англия. Та направили хората електромобилче (дотук всичко добре), започнали да го рекламират колко е еко, докато някакъв истински еколог пресметнал колко сажди и СО се отделят за производството на 1kWh (ставаше въпрос за някакъв регион, където основното производство на ел.енергия е с въглища - ТЕЦ) и се оказа възонова на консумирания ток, че това коле е "по-мръсно" от 1.5 бензинов двг с EURO 4.

Сега на въпроса ти - на този етап ми е рано за ел.автомобил, поради проблема с батерийките, когато го разрешат ще могат да си позволят и голяма мощност. А ел.двг винаги ще бъде по-пъргав от този с вътрешно горене.

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Сря 12 яну 2005 12:31

Ами то по добре маи като семейство флинстоун :D.Не шегувам се но пък 200 км да ги мине6 за 6 4аса или там колкото е възможноста на количката неми се вижда нито полезно, нито икономи4но, нито практично.Те сега се раждат животинките и е нормално да им е трудно в началото, но пък след няколко годинки може да си променя мнението като започнат да настигат големите си братчета Дизелчо , Бензинчоо , Пропан-бутанчо , Метанчо, Нитрооксидчо.

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Сря 12 яну 2005 12:33

Сега на въпроса ти - на този етап ми е рано за ел.автомобил, поради проблема с батерийките, когато го разрешат ще могат да си позволят и голяма мощност. А ел.двг винаги ще бъде по-пъргав от този с вътрешно горене.

brabus, въпроса ми не е "на този етап ....."
Това е въпроса :
Ако съществува автомобил, който може да измине около 200км с едно зареждане, ако имаше развита инфраструктура за презареждане и ако цената е приемлива бихте ли си го купили, като направите компромис с ниската му максимална скорост и малкото ускорение ?

Освен това не разглеждай зареждането, като зареждане с бензин !
Представи си че "бензиностанциите" са места на които оставяш акумулатора си да се зарежа за следващия след теб и взимаш вече зареден.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 12 яну 2005 12:37

Ами това което ми предлагаш - 200 км да се влача с 40 км/ч, дори и с изградена мрежа за презареждане, "като направите компромис с ниската му максимална скорост и малкото ускорение ?" - не, благодаря.
:lol:

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Сря 12 яну 2005 12:42

brabus написа:Ами това което ми предлагаш - 200 км да се влача с 40 км/ч, дори и с изградена мрежа за презареждане, "като направите компромис с ниската му максимална скорост и малкото ускорение ?" - не, благодаря.
:lol:

Къде съм писал за 40км/h (става дума за около 150макс скорост) ?
Ти минаваш ли повече от 200км на ден ВСЕКИ ДЕН ?
Проблем ли е през нощта когато спиш колата да се дозарежда ?
Както и да е .... разбрах че си против :lol:
Други ?

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Сря 12 яну 2005 12:46

Да направя още едно уточнение :
Не става дума за товарни автомобили, камиони и подобни далечни превози.
Става дума за кола която се ползва ежедневно в града.

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Пет 14 яну 2005 0:13

За градски автомибил се е отепало. :D
Имах пасат - събира 93л - извънградско ми гореше 6 = над 1500км с едно зареждане. :lol:
Мисля , че е въпрос на политика и малко време да създадат достатъчно издражливи и мощни батерии - а инфрастриктурата ще поникне за миг.
Проблема е в това, че черното злато ще стане само черно, и много хора ще обеднеят - а те това няма да го допуснат. :f_ckyou:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 14 яну 2005 0:48

Genesis написа:За градски автомибил се е отепало. :D
Имах пасат - събира 93л - извънградско ми гореше 6 = над 1500км с едно зареждане. :lol:
Мисля , че е въпрос на политика и малко време да създадат достатъчно издражливи и мощни батерии - а инфрастриктурата ще поникне за миг.
Проблема е в това, че черното злато ще стане само черно, и много хора ще обеднеят - а те това няма да го допуснат. :f_ckyou:

И аз това си мислех !!! Май за това се мотат и нищо по-сериозно не се предприема по въпроса !!!Тогава изобщо няма да има контингент по Ирак и т.н. Ще ги оставят да се трепат на спокойствие !!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 14 яну 2005 12:01

това ми е отколешна мечта
знаете ли колко по-лесно се обслужва

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Пет 14 яну 2005 12:13

Pichaga написа:това ми е отколешна мечта
знаете ли колко по-лесно се обслужва

И мен това ме блазни - елементарното устройство :lol:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 14 яну 2005 23:01

Не си мислете,че е толкова елементарно !! Там има съвсем други проблеми,които никак не са малки !!

Черноглав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Черноглав » Съб 15 яну 2005 18:13

Първо да кажа, че съм за такива коли и бих карал такава...

Обаче.. откъде идва тока според вас за тези коли? от ТЕЦ-а... и какво прави ТЕЦ-а? гори въглища, петрол и т.н. Верно има ВЕЦ и АЕЦ, ама те дават много малка част от общото произведено количество ел. енергия. Така че трябва принципно нов начин за добиване на ул. енергия и тогава и камиони и самолети и всичко ще мине на ток.. То най-вероятно я и има тази енергия, ама тлъстите петролни компании пазят всичко дълоко захлюпено из сейфовете.. техната мамица мръсна.. :evil:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”