VW Passat B5 и три въпроса

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
filipoff92
Автомобил:
Двигател:

VW Passat B5 и три въпроса

Мнениеот filipoff92 » Съб 03 сеп 2011 19:47

Имам VW Passat B5 и три въпроса към вас колеги:

1. Кората под двигателя (отдолу под колата в предната част) мисля, че от едната страна не се държи на нищо и като стъпя на паваж трака отвратително. Някой може ли да ми помогне?

2. При по-рязко спиране се чува странен шум от към предните накладки. Някой имал ли е такъв проблем и ако можете помогнете!

3. Отново като стъпя на паваж, горната част на седалката (където си облягам главата) започва да трака (така като го проверих мисля, че идва от рамото на щеките). Идеи?

Благодаря предварително колеги! :037: :037: :037:

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat B5 и три въпроса

Мнениеот Svetlioman » Съб 03 сеп 2011 19:59

здравеи ,и добре дошъл ,качи пастко на канал и виш дали нее паднал някоя болт които държи кората,а за спирането свали гумата от тази страна ,която мислиш ,че тропа може нещо от наклдките,или от апарата ,или пък ,пак да има роля кората да е причината тя да тропа..

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Съб 03 сеп 2011 20:05

Ето това се казват въпроси :D

1. Еми виж я де, бутни с ръка, бутни с пръчка. Държи ли се, не се ли държи?

2. Криви дискове. От тях вибрации и шумове. Или пък имаш големи коловози по дисковете и поизносени накладки, тамън на минимума.

3. Отговор 1

А относно траканията и скърцанията след 10 000 км шофиране, ще установиш, че да се бориш срещу тях е все едно да се бориш срещу вятъра. Българските пътища не прощават.

Потребителски аватар
filipoff92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipoff92 » Съб 03 сеп 2011 20:14

Добре заварили колега ... Притеснява ме това, че накладките ги смених преди два месеца! Не е от кората,защото само при по-рязко спиране става и се усеща, че е от спирачките! ... Колкото до кората и аз мисля да го кача на канал и да погледна ... !! Ако някой има идея за седалката да споделя ... :bowdown

Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Мнениеот dimitar_85 » Нед 04 сеп 2011 18:47

колега малко тъпо ще прозвучи но за тропането на спирачките нали си знаеш че и АБС-а си претропва като натиснеш по-рязко спирачката.Предполагам че го знаеш и нямаш предвид това тропане. :beer

Потребителски аватар
filipoff92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipoff92 » Пон 05 сеп 2011 9:27

Не колега ... не говоря за това тропане .. Не при толкова рязко спиране че да се включи ABS ... Може и да е от апаратите, но ще трябва да го закарам да го видят.

Въпроса за кората (под колата) е решен !!! Сега най-много ме вълнува решението за горната част на седалката! :beer

Върни се в “Passat”