Монтаж на лупа във фар с рефлектор

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Монтаж на лупа във фар с рефлектор

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Чет 08 сеп 2011 10:44

Седят ми старите фарове Валео от Леона и се чудя дали мога да монтирам едни лупи.
Фаровете съм ги разглобил за почистване и поправка на някои неща,а така и така са разглобени защо да не пробвам да им вмъкна едни лупички от фар бош с лупа от БМВ е36.
Някой може ли да ме посъветва как трябва да процедирам с захващането на лупата към рефлектора.
Стрували си цялата процедура с прехвърлянето.
Трябвали да спазвам някакъв наклон или разтояние на лупата,общо взето неща от които ще зависи светенето.

п.с Знам,че има подобни теми но тук ме притеснява факта,че съм с Н7 а лупата е за Н1 крушка.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Монтаж на лупа във фар с рефлектор

Мнениеот kristianatanasov » Чет 08 сеп 2011 20:15

ZvEr4O_MaN написа:п.с Знам,че има подобни теми но тук ме притеснява факта,че съм с Н7 а лупата е за Н1 крушка.

Ами слагаш Н1 крушки и си ти!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 08 сеп 2011 20:21

kristianatanasov написа:Ами слагаш Н1 крушки и си ти!
Ко речи, бабиното? mhihi

Сега сериозно - има колеги, които са минали по този път - сега се сещам само за Стефанчо, но има и други определено. Пробвай лично да ги питаш.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 08 сеп 2011 20:31

myrshavija написа:Ко речи, бабиното? mhihi

Защо?
Щом лупите оригинално са си с Н1 цокъл защо да не ползва такива крушки,просто трябва да върже две букси за Н1 на мястото на буксите за Н7,така ще си спести доста работа по преправяне на цокли,разстояние на балона от лупата и т.н.....

Потребителски аватар
masterOne
Автомобил: Skoda Octavia Mk1 - 435 hp
Двигател: AGU

Мнениеот masterOne » Чет 08 сеп 2011 20:43

ZvEr4O_MaN написа:Седят ми старите фарове Валео от Леона и се чудя дали мога да монтирам едни лупи.
Фаровете съм ги разглобил за почистване и поправка на някои неща,а така и така са разглобени защо да не пробвам да им вмъкна едни лупички от фар бош с лупа от БМВ е36.
Някой може ли да ме посъветва как трябва да процедирам с захващането на лупата към рефлектора.
Трябвали да спазвам някакъв наклон или разтояние на лупата,общо взето неща от които ще зависи светенето.

п.с Знам,че има подобни теми но тук ме притеснява факта,че съм с Н7 а лупата е за Н1 крушка.

Ако искаш да стане много добре виж тези би-ксенонови прожектори, които се монтират на мястото на крушката и всичко става точно! Аз си сложих такива на Н4 но има и за Н7.http://luxima.bg/H7-Bi-Xenon-Projectors.html
H7_Bi_Xenon_Proj_4a76a02e29cf0.jpg
IMAG0151 [HDTV (720)].jpg

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 08 сеп 2011 21:14

masterOne написа:
ZvEr4O_MaN написа:Седят ми старите фарове Валео от Леона и се чудя дали мога да монтирам едни лупи.

Ако искаш да стане много добре виж тези би-ксенонови прожектори, които се монтират на мястото на крушката и всичко става точно! Аз си сложих такива на Н4 но има и за Н7.http://luxima.bg/H7-Bi-Xenon-Projectors.html
H7_Bi_Xenon_Proj_4a76a02e29cf0.jpg
IMAG0151 [HDTV (720)].jpg

359.00 лв. цена без доставката е като гледам,много ефтино бе колега mhihi Гледах тука в форума се продаваше два броя лупи на цена около 40-60лв,за съжаление не намерих линка.Щом имаш излишни фарове,защо да не опиташ да сложиш лупи :да:

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Пет 09 сеп 2011 6:09

Благодаря на всички за бързите отговори.
Има вероятност тези лупи да ми дойдат от воле.И затова попитах процедурата каква е трябва ли да се спазва нещо специфично за правилното светене и поставяне на лупата.
Въпросът е как е захващането на лупата към рефлектора.
До колегата с предложението на Luxima,просто ако трябва да дам тези пари само за лупи с ксенон,предпочитам да си закупя фарове с лупи с дневни светлини.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 09 сеп 2011 9:03

ZvEr4O_MaN написа:Въпросът е как е захващането на лупата към рефлектора.

Ето колега Жоро как се е справил на Голф2:
viewtopic.php?f=11&t=255012
А ето как го правих аз :
viewtopic.php?f=11&t=232129
Общо взето философията е да напаснеш лупата към рефлектора под същия ъгъл както са били старите крушки,така после ще регулираш светлината с врътките за реглаж на рефлектора.
Аз мойте ги захванах със болтове,някои колеги ги лепят с лепило.

Потребителски аватар
masterOne

Мнениеот masterOne » Пет 09 сеп 2011 9:08

enigma79 написа:359.00 лв. цена без доставката е като гледам,много ефтино бе колега mhihi Гледах тука в форума се продаваше два броя лупи на цена около 40-60лв,за съжаление не намерих линка.Щом имаш излишни фарове,защо да не опиташ да сложиш лупи :да:

Нзнам какво точно е смешното? Не ги сравнявай с лупи от халоген. Това не са просто лупи!

Първо, това са прожектори с механизъм който отваря за дългите.
Второ, проекцията им не е само равна черта като на халоген а като на фар!
Трето, имаш комплект Bi-xenon, лампи, баласти, захранващ модул за дългите за да можеш да премигаш, когато не си на фарове.

В нета има и по-евтини комплекти! Аз избрах Luxima, защото са по-качествени и дават 2 год. гаранция!
Доволен съм от тях и затова споделям мнение. За мен другият вариант беше, нови фарове с 2-те лупи, но там цената им е над 1000 лева бройката!!!

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Пет 09 сеп 2011 16:03

Ако не ме метни колегата който ми обеща лупите ще се дейтвса по тях,а ако ли не оставям си ги така.
А отностно фарове цената е около 400/550 лева за комплект с лупи и дневни светлини.

Потребителски аватар
masterOne

Мнениеот masterOne » Съб 10 сеп 2011 14:05

За да има добър резултат трябва и стъклото на фара да е прозрачно а не релефно.
Ето още няколко снимки как се получи при мен:
IMAG0147 [HDTV (720)].jpg

На къси:
IMAG0159 [HDTV (720)].jpg

На дълги:
IMAG0160 [HDTV (720)].jpg

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Съб 10 сеп 2011 14:23

masterOne написа:
enigma79 написа:359.00 лв. цена без доставката е като гледам,много ефтино бе колега mhihi Гледах тука в форума се продаваше два броя лупи на цена около 40-60лв,за съжаление не намерих линка.Щом имаш излишни фарове,защо да не опиташ да сложиш лупи :да:

Нзнам какво точно е смешното? Не ги сравнявай с лупи от халоген. Това не са просто лупи!

Първо, това са прожектори с механизъм който отваря за дългите.
Второ, проекцията им не е само равна черта като на халоген а като на фар!
Трето, имаш комплект Bi-xenon, лампи, баласти, захранващ модул за дългите за да можеш да премигаш, когато не си на фарове.

В нета има и по-евтини комплекти! Аз избрах Luxima, защото са по-качествени и дават 2 год. гаранция!
Доволен съм от тях и затова споделям мнение. За мен другият вариант беше, нови фарове с 2-те лупи, но там цената им е над 1000 лева бройката!!!

Това не са просто лупи, те са "луксима" (китайско качество на цената на оригинал)!

Колега, тези лупи, както и целия асортимент на "луксима" е една голяма измама(те само опаковат китайските), поразгледай в нет-а и сам ще се убедиш!

:beer

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Нед 11 сеп 2011 6:23

masterOne написа:За да има добър резултат трябва и стъклото на фара да е прозрачно а не релефно.
Ето още няколко снимки как се получи при мен:
IMAG0147 [HDTV (720)].jpg

На къси:
IMAG0159 [HDTV (720)].jpg

На дълги:
IMAG0160 [HDTV (720)].jpg

Фара е фабрично прозрачен нерелефен.

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Вто 13 сеп 2011 5:57

Колеги,човекът който трябваше да ми даде лупите се оказа несериозен и затова няма да се прави нищо.
В момента няма да давам излишни пари за лупи каквито и да са те.
Затова нека модераторите махнат,заключат или изтрият темата.
Благодаря.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 13 сеп 2011 9:12

виж колегата GAZARA той може да ти помогне с лупи.

Върни се в “Направи си сам!”