Смяна на мека връзка 70/120лв ???
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на мека връзка 70/120лв ???
Пускам темата в дизеловия раздел понеже мисля че смяната на меката връзка на TDI е по-трудоемко и скъпо от това на бензинка! Питането ми е към тези който са сменяли такава на TDI да кажат колко им е струвало понеже на едно място /за бургазлийте пояснявам че става въпрос за тези сервизи които са на отбивката за паркинга на мола/ ми казаха цена от 70лв с монтажа /1ч/ като уж меката връзка е "оригинална а не турска" но без да гледат колата понеже не бях с нея а на друго място препоръчано от колега след оглед на колата ми казаха 80-90лв за меката връзка /зависи от размера/ и към 40лв за работа която щяла да отнеме поне 2-3ч понеже трябвало първо да се напръска да се разкиснат болтовете /на фланеца на турбото/ а и разглобяването било доста като за произхода на меката връзка отговора беше "за ментета изобщо няма да говорим"
Та според вас на първото място ли е съмнително евтино /респективно некачествено/ или на второто е пораздута цената и кое бихте избрали вие ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Смяна на мека връзка 70/120лв ???
Меките връзки, които видях в един магазин тип "авто-гъдел" бяха по около 30 лева, а съвсем не ми приличаха на оригинални. Попитай някой в представителство или магазин за ФВ да ти каже цена на оригинална част, но не вярвам тя да е ниска. Да не говорим, че някои слагат етикет "оригинално" на какви ли не части 

-
Milevv
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Пускам темата в дизеловия раздел понеже мисля че смяната на меката връзка на TDI е по-трудоемко и скъпо от това на бензинка! Питането ми е към тези който са сменяли такава на TDI да кажат колко им е струвало понеже на едно място /за бургазлийте пояснявам че става въпрос за тези сервизи които са на отбивката за паркинга на мола/ ми казаха цена от 70лв с монтажа /1ч/ като уж меката връзка е "оригинална а не турска" но без да гледат колата понеже не бях с нея а на друго място препоръчано от колега след оглед на колата ми казаха 80-90лв за меката връзка /зависи от размера/ и към 40лв за работа която щяла да отнеме поне 2-3ч понеже трябвало първо да се напръска да се разкиснат болтовете /на фланеца на турбото/ а и разглобяването било доста като за произхода на меката връзка отговора беше "за ментета изобщо няма да говорим"Та според вас на първото място ли е съмнително евтино /респективно некачествено/ или на второто е пораздута цената и кое бихте избрали вие ?
На един познат наскоро сменях турбина, колата му е като твоята 4-ка AHF!
И освен турбото се оказа, че и меката връзка му е скъсана и тогава този на гърнетата който ми е приятел ми каза че нова връзка е 70-80лв хубава! Имало и по около 40-50лв, но не карали! За труд ми взе май 15лв или 20лв за да ми я смени!
Така че за цената на меката връзка не са те излъгали, но за труд ми се виждат множко тези пари!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Milevv написа: този на гърнетата който ми е приятел ми каза че нова връзка е 70-80лв хубава! Имало и по около 40-50лв, но не карали! За труд ми взе май 15лв или 20лв за да ми я смени!
Така че за цената на меката връзка не са те излъгали, но за труд ми се виждат множко тези пари!
Може би на това в червеното се дължи цената от 20лв а пък ако вече си бил свалил турбината тогава още повече се улесняват нещата ! Все пак аз не съм приятел с тези хора от сервиза а съм просто клиент
Мойта ми я сменяха преди около година,даже майстора ме прати да я купя от Косер,не помня колко точно беше,но по спомен не беше повече от 30 лв,за работа ми взе 20лв.Дали е менте не знам но за сега и няма нищо.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако говориш за там където ти казах че съм доволен
хубавите им неща разбирай Walker
имат и на аспо разни работи като най-често тях монтират
питай като марка какво е това което са ти казали за тази сума и тогава напиши тук за съвет
аз лично от walker гърнетата съм със страхотни лични впечатления отнасящо се до здравина
на вентото са чисто нови ама са някъв голям ментак - в същия сервиз казаха че не знаят какви са ама щом го заварям за 3ти път да се подготвя да го сменям
имат и на аспо разни работи като най-често тях монтират
питай като марка какво е това което са ти казали за тази сума и тогава напиши тук за съвет
аз лично от walker гърнетата съм със страхотни лични впечатления отнасящо се до здравина
на вентото са чисто нови ама са някъв голям ментак - в същия сервиз казаха че не знаят какви са ама щом го заварям за 3ти път да се подготвя да го сменям
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
parno написа:ако говориш за там където ти казах че съм доволен
За там става въпрос да, на Мария Луиза и Пробуда ! Е едва ли ще се върна пак до Бургас от Поморие да ги питам каква марка връзка ще ми сложат да не говорим че там където е завряна тази гад дори и да пише нещо на нея което ме съмнява ще успея да го видя след като я сложат
-
Milevv
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Milevv написа: този на гърнетата който ми е приятел ми каза че нова връзка е 70-80лв хубава! Имало и по около 40-50лв, но не карали! За труд ми взе май 15лв или 20лв за да ми я смени!
Може би на това в червеното се дължи цената от 20лв а пък ако вече си бил свалил турбината тогава още повече се улесняват нещата ! Все пак аз не съм приятел с тези хора от сервиза а съм просто клиентНо поне се разбра че цената на качествена връзка отива към 80лв
Колега с това че ми е приятел имах предвид, че не тръгва да ме пързаля нещо относно качеството и цените на самите меки връзки! Иначе цената за смяна си беше както на всички останали, поради причината че колата беше на клиент, а не примерно да е правил моята кола! Турбото си беше на мястото си вече монтирано, тои смени връзката и запалих и си тръгнах!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Milevv написа:Колега с това че ми е приятел имах предвид, че не тръгва да ме пързаля нещо относно качеството и цените на самите меки връзки! Иначе цената за смяна си беше както на всички останали, поради причината че колата беше на клиент, а не примерно да е правил моята кола! Турбото си беше на мястото си вече монтирано, тои смени връзката и запалих и си тръгнах!
Но за да свалиш турбото трябва да си откачил преди това генерацията ако не се лъжа а доколкото разбрах там е най кофтия момент понеже има голяма опасност да се скъса някой болт ли е шпилка ли е де да ги знам а ти тази работа вече си я бил свършил в смисъл и да са били завити скоро са отвивани и няма проблеми с тях ! Пък и аз съм съгласен да дам 40лв за работа понеже не ми се виждат много за това да си оставяш ръцете в тая дупка дето трудно се вижда а какво остава да работиш там само не съм сигурен цената на връзката дали е актуална!
-
Milevv
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Milevv написа:Колега с това че ми е приятел имах предвид, че не тръгва да ме пързаля нещо относно качеството и цените на самите меки връзки! Иначе цената за смяна си беше както на всички останали, поради причината че колата беше на клиент, а не примерно да е правил моята кола! Турбото си беше на мястото си вече монтирано, тои смени връзката и запалих и си тръгнах!
Но за да свалиш турбото трябва да си откачил преди това генерацията ако не се лъжа а доколкото разбрах там е най кофтия момент понеже има голяма опасност да се скъса някой болт ли е шпилка ли е де да ги знам а ти тази работа вече си я бил свършил в смисъл и да са били завити скоро са отвивани и няма проблеми с тях ! Пък и аз съм съгласен да дам 40лв за работа понеже не ми се виждат много за това да си оставяш ръцете в тая дупка дето трудно се вижда а какво остава да работиш там само не съм сигурен цената на връзката дали е актуална!
Аз тази операция я правих март месец, мисля че цените са същите!
А щом и цената ти допада, действай!

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Връзката е сменена,в 9,20ч я оставих в 12,50ч беше готова /едва ли са работили нон стоп по нея но все пак си е време/,вече не мирише на изгорели газове в купето,отстранили били и един недовършен шев от махането на катализатора /не бях забелязал да има черно по купето а съм я гледал няколко пъти качена на подемник
/ и още 2 появили се дупчици ! Сега е станала малко по-тиха колата, но най-голямата промяна е че вече изобщо не си чувам турбото като подавам газ от 1500об/мин а бях свикнал да свири сериозно. Не че е спряло да работи просто свиренето вече излиза само отзад и не се чува в купето,така че ако на някой му пречи звука от турбото /чел съм и такива теми/ да си прегледа ауспуховата система
Цената.....130лв
но реших да спазя принципа че уж по-скъпото било по-качествено !
но реших да спазя принципа че уж по-скъпото било по-качествено !- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Честито, колега. Той принципът за скъпото е верен, стига наистина да са вложили матРял и труд за толкоз
Щото на мен като ми сменяха съединител платих за Закс, ама какво са сложили вътре... ще се види на следващата смяна 
Щото на мен като ми сменяха съединител платих за Закс, ама какво са сложили вътре... ще се види на следващата смяна 
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
stefan4o написа:Попитай някой в представителство или магазин за ФВ да ти каже цена на оригинална част, но не вярвам тя да е ниска.
Оригинална ли, че те тия вървят само в комплект с катализатора. И съответно хич не е ниска цената
Върни се в “Дизелови агрегати”