Питане за Голф-афн

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Питане за Голф-афн

Мнениеот tdi_20yare » Пет 16 сеп 2011 10:33

Здавейте колеги искам да попитам нещо,четох теми но ми се видяха малко стари,а исках някой патил да ми помогне...Смених си съединителя преди 6-месаца с LUK-240лв с намалението...Обаче напоследък осещам че колата буксува при тръгване,просто осещам приплъзване и тресене при потегляне,което май се засилва,на място ми се трува че претриса много леко..Интересното е,че през деня не се осещаше толкова,но снощи стана непоносимо по един баир при тръгване...Даже колата забива леко като връщам предавки,дори с леко отпускане на съединителя....Това демферен маховик ли ще е???? И разбрах,че се сменяли с обикновени,ако някой може да срасне 2 реда,дали се е сблъсквал с подобно нещо,да даде някаква идея...Благодаря предварително... :beer

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Питане за Голф-афн

Мнениеот IvailoOo » Пет 16 сеп 2011 11:34

Не искам да се правя на разбирач, но вибрациите най-вероятно ще са от маховика,който впрочем е демпфер. Може да се сложи такъв от 1Z, но някои казват,че имало вибрации..при други няма... върви че ги разбери mhihi А относно буксуването...нее знам. Не съм виждал досега ей така да почне на 1-ва да преплъзва. То при мен дето хептен си замина едва от 3-та започва :lol:

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 16 сеп 2011 15:36

да можеш да смениш двумасовия маховик с плътен но и съединител заедно с него задължително ,защото при обикновения маховик съединителя обира вибрациите с неговите си пружини. Относно вибрациите да повече са ама все още не са ми се разместили органите от вибрации като карам кола с обикновен маховик mhihi

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пет 16 сеп 2011 17:47

ventotdi написа:да можеш да смениш двумасовия маховик с плътен но и съединител заедно с него задължително ,защото при обикновения маховик съединителя обира вибрациите с неговите си пружини. Относно вибрациите да повече са ама все още не са ми се разместили органите от вибрации като карам кола с обикновен маховик mhihi

Тъпото е че съединителя е на няколко месеца,и за да го сменя маховика с обикновен,трябва да купя пак съединител...Колко ли струва нов демферен,втора ръка според вас има ли смисъл...Баси аз смятах да се чипосвам,то сега демфера почна 1-ва фаза на тресене... :evil:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 16 сеп 2011 19:56

Да е само тресене да кажем че е демпфер,ама колегата казва че му буксува което няма как да е от маховика ! Аз залагам на недобре монтиран или менте съединител ! За справка и на моята кола преди да сменя САМО съединител тресеше много и след това спря и така ......вече 40 000км !

Върни се в “Дизелови агрегати”