Проблем с би-ксенон Passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
lighthesky
Автомобил:
Двигател:

Проблем с би-ксенон Passat B5

Мнениеот lighthesky » Сря 14 сеп 2011 20:57

Здравейте,

Днес се сдобих с пасат Б5 от 98-а. Колата е супер и съм много доволен, но... има присаден би-ксенон 35W made in Korea... Друго не успях да видя. Като го включих малко по-рано през деня късите се запалиха като десния премигна няколко пъти и изгасна. Изключих и пак ги включих, но пак стана същото. Като я запалих и потеглих и двата фара си светнаха без проблем - на дълги нищо не стана. Вечерта тръгнах пак на път, но като включих светлините дори и късите не се запалиха - само габаритите работят. Всичко друго по светлините работи - мигачи, стопове, габарити.. Може ли да ме насочите какъв може да е проблема (освен че са евтин корейски боклук) и къде мога да закарам колата, за да го оправят.

Благодаря предварително ! :)

П.С
Извинете ако не е това мястото на темата.

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Проблем с би-ксенон Passat B5

Мнениеот garsona » Сря 14 сеп 2011 23:28

Пробвай с друга по-истинска крушка !

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Чет 15 сеп 2011 7:17

Това ще да е някой ксенон от тези, които ги продават за по 35 лв комплекта. Според мен трябва да гледаш 2 неща и това са баластите и крушките. Най-добре е да отидеш до някой, който разбира от ксенон и да замери баластите.

lighthesky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lighthesky » Чет 15 сеп 2011 7:31

Благодаря за отговорите. Работя близо до моста на Драган Цанков, а прочетох тук, че там има добър жичкаджия. Мисля след 9 да я закарам до там да видим какво ще кажат :)

П.С

Оказа се че са оставили бушон 10 ампера за тоази ситема което не му стига и гърми. Казаха ми че с 15 би трябвало да е ОК и ако продължава да гори явно един от баластите е тръгнал да си ходи. Другото е че лоста за превключването от къси на дълги си отива и по някое време може да остана без дълги а светлинния клаксон не работи въобще.. Такъв оригинален бил към 200 лв.. :banghead:

Dop4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dop4o » Сря 28 сеп 2011 0:26

Здравей аз също от скоро време имам Б5 98-а тди 110 к.с. отностно лоста за късите и дългите потърси в някоя морга за 30-40 лв. нема смисъл от нов,мое мнение!

Върни се в “Passat”