Здравейте, днес си купих печка и за моя изненада тя е без щепсел, кабел или каквото и да е било.Тъй като искам да съм сигурен как да я свържа, а не ми се вика ел. техник ще се радвам, ако помогнете.
Схемата - http://dox.bg/files/dw?a=68761d88f9
Клемите - http://dox.bg/files/dw?a=8f57e19c04
Свързване на печка към ел. мрежата
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
Re: Свързване на печка към ел. мрежата
клемата от ляво надясно,
замостваш - Оранжево, жълто синьо и връзваш фазата за тях. мериш с фазомер ( като при щепсел няма значение)
после замостваш бяло със сиво и черно и се свързва другия кабел , нулата.
и третия кабел жълто зеления се свързва земното на нея.
замостваш - Оранжево, жълто синьо и връзваш фазата за тях. мериш с фазомер ( като при щепсел няма значение)
после замостваш бяло със сиво и черно и се свързва другия кабел , нулата.
и третия кабел жълто зеления се свързва земното на нея.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Mhz мерси много предполагах, че е така, но не бях сигурен.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ще ти важи ли гаранцията в случай че ти си я прикачиш!? Обикновено за да важи гаранцията се изисква монтаж от специалист. Хем специалиста да грабне двайсетунка, хем ти да си спокоен за печката.
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
и аз мисля че там е уловката то е елементарно да я вържеш но после за гаранцията ще кажат че не е направено нещо както трябва то да не се стига до сервиз но по добре викни някой от магазина там за да си спокоенК.Одаджийски написа:Ще ти важи ли гаранцията в случай че ти си я прикачиш!? Обикновено за да важи гаранцията се изисква монтаж от специалист. Хем специалиста да грабне двайсетунка, хем ти да си спокоен за печката.

-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Може ти да си вържеш електрически печката и ти важи гаранцията. Обаче нашата беше комбинирана на ток и на газ и за да важи гаранцията газовата част трябваше да се върже от сервиз. 20 лева на един образ за 3 минути работа, на мене ми отне повече време да е вържа електрически.
Един пресен пример от тази седмица - бойлер Елдом, от техно мехно - 40 лева монтаж иначе гаранция нема, обаче от местния дилър на Елдом гаранцията си важи независимо кой е монтирал бойлера.
Един пресен пример от тази седмица - бойлер Елдом, от техно мехно - 40 лева монтаж иначе гаранция нема, обаче от местния дилър на Елдом гаранцията си важи независимо кой е монтирал бойлера.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Редно е да си мине техних и да си върже уреда.Толкова пари се дават за нов уред и не мисля че е проблем да се даде още 20лв за монтаж.В много от случайте "компетентните" клиенти не успяват да си направят монтажа като хората и в последствие се получава проблем който се дължи на неправилен монтаж и тогава си плащаш за ремонта.
Отностно това ако печката е с газ тогава монтажа е задължителен защото трябва да имаш сертификат за монтаж,експлоатация и ремонт на газови съоражения.Също така много от клиентите незнаят че печките излизат от завода с дюзи за метан и те трябва да се сменят.
Отностно това ако печката е с газ тогава монтажа е задължителен защото трябва да имаш сертификат за монтаж,експлоатация и ремонт на газови съоражения.Също така много от клиентите незнаят че печките излизат от завода с дюзи за метан и те трябва да се сменят.
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Виждал съм не един или два монтажа на ел.уреди извършени от така наречените "оторизирани сервизи" и ме е срам да кажа, че са ми колеги. Как не са сложили поне един кабелен накрайник, или кабелна обувка, струват стотинки. Писна ми да гледам сульо и пульо научил се от къде се държи отвертката и чука и вече се нарича сервизен специалист.
Колега нищо лично срещу теб, знам къде работиш, но въобще не съм очарован от монтажа извършен от вашия "специалист". Става въпрос за една пералня купена преди година и според описанието на майка ми един възрастен господин просто дошъл, махнал транспортните болтове и планки, наместил пералнята и си тръгнал. Няма проби няма нищо, бързал човека. След 3 часа майка ми ми звъни и притеснена ми казва, че тресе при центрофугиране, е като се прибрах и сложих нивелира се разбра от какво е, за 3 минути с ключа от комплекта реших проблема, но не това е въпроса. Мисълта ми е не просто да дойдете и джаста праста за 5 минути да вземете 20-30-40 лева, ами малко повече внимание да обръщате на детайлите.
shveda_ написа:Редно е да си мине техних и да си върже уреда.Толкова пари се дават за нов уред и не мисля че е проблем да се даде още 20лв за монтаж.В много от случайте "компетентните" клиенти не успяват да си направят монтажа като хората и в последствие се получава проблем който се дължи на неправилен монтаж и тогава си плащаш за ремонта.
Колега нищо лично срещу теб, знам къде работиш, но въобще не съм очарован от монтажа извършен от вашия "специалист". Става въпрос за една пералня купена преди година и според описанието на майка ми един възрастен господин просто дошъл, махнал транспортните болтове и планки, наместил пералнята и си тръгнал. Няма проби няма нищо, бързал човека. След 3 часа майка ми ми звъни и притеснена ми казва, че тресе при центрофугиране, е като се прибрах и сложих нивелира се разбра от какво е, за 3 минути с ключа от комплекта реших проблема, но не това е въпроса. Мисълта ми е не просто да дойдете и джаста праста за 5 минути да вземете 20-30-40 лева, ами малко повече внимание да обръщате на детайлите.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jijane написа:Виждал съм не един или два монтажа на ел.уреди извършени от така наречените "оторизирани сервизи" и ме е срам да кажа, че са ми колеги. Как не са сложили поне един кабелен накрайник, или кабелна обувка, струват стотинки. Писна ми да гледам сульо и пульо научил се от къде се държи отвертката и чука и вече се нарича сервизен специалист.shveda_ написа:Редно е да си мине техних и да си върже уреда.Толкова пари се дават за нов уред и не мисля че е проблем да се даде още 20лв за монтаж.В много от случайте "компетентните" клиенти не успяват да си направят монтажа като хората и в последствие се получава проблем който се дължи на неправилен монтаж и тогава си плащаш за ремонта.
Така отностно въсрастния господин той по принцип си е такъв и аз не съм съгласен от начина по който се отнася с клиентите и сме имали няколко оплаквания от него.За това вече не го изпращат по монтажи пак и вече се пенсионира.Отностно нивелацията на паралнята нивелира изобщо не ти е нужен,най-важното при пералните е да е стяпнала здраво на краката си.Като я хванеш по диагонал в двата ъгъла да няма никакво клатушкане,другото го гласиш на око.Нивелир не ти е нужен.
А за кабелните обувки аз лично предпочитам да си усуча кабела около болта и да стягам колкото мога вместо да слагам кабелна обувка,поне спорен мен по първия начин става по-добра и здрава връзка.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Повечето печки имат пластинка под болта, така че и без кабелни обувки става здраво
Няма нищо сложно в свързването - важното е да се направи по схемата и да се стегне здраво. И кабела трябва да е с необходимото сечение 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Всъщност нивелир трябва да има и да се ползва особенно за перални защото ако не е идеално нивелирана и вратичката ще се затваря или отваря сама което е еднакво гадно и в двата случая.Трябва в което положение се остави вратичката да не се мърда на никъде,това важи и за дограмите и там монтажа е в доста случаи претупан.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”