Въпрос относно кондензатор
- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно кондензатор
здравейте колеги мисля да си купя кондензатор за колата ми но незнам дали ще ми върши работа http://www.sonicelectronix.com/item_133 ... BLACK.html  това е въпросния кондензатор а музиката в колата ми е тази от гаража стъпало Thunder TCA-4090,CD-Pioneer DEH-3900MP,бас-JBL-GTO 1202D и колони Pioneer-TS_A2011 ,благодаря предварително  

- 
				andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно кондензатор
Не ти трябва кондензатор. Пусни си по-яки кабели, купи си по-нов акумулатор или излез и почерпи приятелите с тия пари   .
 .
Ако наистина си решил да купуваш кондензатор си купи скъп, бързодействащ, с малко вътрешно съпротивление и марков - в БГ има Connection за по-евтино или Helix/Brax за по-скъпо.
Евтините кондензатори имам чувството, че само мигат, светят и усложняват инсталацията.
Принципно кондовете помагат на усилвателя, но на нисък клас усилвател няма голяма полза, на скъп усилвател - също, той си е направен добре.
П.С. Не казваш какъв е проблемът? Мигат фаровете? Мърдат оборотите?
Колко А ти е алтернаторът?

.
 .Ако наистина си решил да купуваш кондензатор си купи скъп, бързодействащ, с малко вътрешно съпротивление и марков - в БГ има Connection за по-евтино или Helix/Brax за по-скъпо.
Евтините кондензатори имам чувството, че само мигат, светят и усложняват инсталацията.
Принципно кондовете помагат на усилвателя, но на нисък клас усилвател няма голяма полза, на скъп усилвател - също, той си е направен добре.
П.С. Не казваш какъв е проблемът? Мигат фаровете? Мърдат оборотите?
Колко А ти е алтернаторът?
- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
ами не колега по принцип нямам проблем ,просто знам ,че е хубаво и за колата и за акомулатора да има тка не го изтощава толкова бързо а кабелите са ми 10 квадрата а алтернатора 120А ,иначе питах за въпросния защото съм във Финландия и тук го намерих за 45 евро и исках да видя дали ще върши някаква работа  

- 
				andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Няма смисъл. Купи си нещо друго   .
 .

.
 .- jelevbg
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AHU 1997
- Контакти:
Вместо да купуваш кондензатор колегата правилно ти е писал за акумулатор, а ако акумулатора ти е добър земи си смени усилвателя с по-хубав, че тоя Тъндър...   

Аз съм със два усилвателя и 100А акумулатор и мисля, че не ми е нужен кондензатор а ти си със 1...

Аз съм със два усилвателя и 100А акумулатор и мисля, че не ми е нужен кондензатор а ти си със 1...

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
jelevbg написа:Вместо да купуваш кондензатор колегата правилно ти е писал за акумулатор, а ако акумулатора ти е добър земи си смени усилвателя с по-хубав, че тоя Тъндър...
Аз съм за смяната на усилвателя или поне на захранващия кабел с 16квадрата.
- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:jelevbg написа:Вместо да купуваш кондензатор колегата правилно ти е писал за акумулатор, а ако акумулатора ти е добър земи си смени усилвателя с по-хубав, че тоя Тъндър...
Аз съм за смяната на усилвателя или поне на захранващия кабел с 16квадрата.
а какъв ще ми препоръчате да взема за тези говорители да ги захраня ,да ви кажа за този нисък клас доста добре ми свири усилвателя даже учудващо добре
 аз мислих за нещо JBL или Pioneer
 аз мислих за нещо JBL или Pioneer  
- jelevbg
- Контакти:
Най добрия вариант мисля, че е това http://caraudio-bg.com/caramps/GroundZe ... 2155x.html  от към цена, качество и мощност
 от към цена, качество и мощност  а може и този http://caraudio-bg.com/caramps/GroundZe ... 35hpx.html малко по-евтин и малко по-мощен
 а може и този http://caraudio-bg.com/caramps/GroundZe ... 35hpx.html малко по-евтин и малко по-мощен 

от към цена, качество и мощност
 от към цена, качество и мощност  а може и този http://caraudio-bg.com/caramps/GroundZe ... 35hpx.html малко по-евтин и малко по-мощен
 а може и този http://caraudio-bg.com/caramps/GroundZe ... 35hpx.html малко по-евтин и малко по-мощен 
- radi_nrj
jelevbg написа:Най добрия вариант мисля, че е това http://caraudio-bg.com/caramps/GroundZe ... 2155x.htmlот към цена, качество и мощност
На колегата му трябва 4/3 канален защото до колкото разбрах клати един субуфер и две 20cm пайнерки.
- jelevbg
- Контакти:
Мисля, че по-удачен вариант ще е втори усилвател, защото 4 канален усилвател с такива мощности няма да е много евтин  

- radi_nrj
jelevbg написа:Мисля, че по-удачен вариант ще е втори усилвател, защото 4 канален усилвател с такива мощности няма да е много евтин
И ти си прав, най-удачно ще е един моноблок и един 2-канален, при което даже избора на качествени усилватели 2-ра ръка нараства.
Предложение от мен:
JL Audio e1200+JL Audio e2150
- jelevbg
- Контакти:
Да ама тея които си отбелязъл ми се струват малко слабички  Ако баса е 300W аз бих предпочел малко по-мощен усилвател, никога не е лошо да има запас
 Ако баса е 300W аз бих предпочел малко по-мощен усилвател, никога не е лошо да има запас 

Ако баса е 300W аз бих предпочел малко по-мощен усилвател, никога не е лошо да има запас
- radi_nrj
jelevbg написа:Да ама тея които си отбелязъл ми се струват малко слабичкиАко баса е 300W аз бих предпочел малко по-мощен усилвател, никога не е лошо да има запас
Въпрос на средства. Тхундера на мост дава 220W@4Ohm в мостов режим 2ома ще е повече, но няма спецификации защото не препоръчват да се ползва, а говорителя е 2*4 ома т.е. или 2ома при успоредно или 8ома при последователно свързване на намотките. Съмнявам се колегата да го е вързал на 8ома макар, че така кривоча ще е доста по-малко за сметка на мощността.
Тези 200W на JL-а не са по книжка, а измерени (на Цецо му е кеф да мери всички авто усилватели преди да публикува обява).
Иначе това стъпало на JBL, което даже е и малко по-евтино изглежда като правено за говорителя на колегата:
JBL GTО301.1
- jelevbg
- Контакти:
Тука си в грешка 1202D е 2х2 ома и в случая сигурно го е слушал на 4 ома на 220w 

- radi_nrj
jelevbg написа:Тука си в грешка 1202D е 2х2 ома и в случая сигурно го е слушал на 4 ома на 220w
Е така става като работя и пиша във форума едновременно. В тоя случай JL-а наистина идва доста слабичък.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”