Колеги искам да си сменя изцяло охладителната течност защото след смяна на водна помпа съм с вода.Искам да знам как точно да я източа до грам пък и да промия системата с маркуча.
Колата е 1.8 ADZ с климатик.
Благодаря предварително.
Източване на антифриз Б4
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Източване на антифриз Б4
Варианта е само един - да махнеш термостата. Ама като си с климатик е малко по трудоемко. Ако някой може да обясни кое точно трябва да се откачи и аз ще съм много благодарен, че термостата ми е за смяна 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Winner25 написа:Варианта е само един - да махнеш термостата. Ама като си с климатик е малко по трудоемко. Ако някой може да обясни кое точно трябва да се откачи и аз ще съм много благодарен, че термостата ми е за смяна
Трябва да демонтираш от окачването и хидравличната помпа(да овисне на маркучите си)!Тогава вече имаш лесен достъп до Термостата!

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8 е прав маха се хидр. помпа за да имаш достъп до термостата, другия вариант е да оставиш колата да загрее, да вклучи 1 степен на перката - гасиш двигателя, термостата е отворил, сваляш долния маркуч на водния радиатор, изтича всичко, правиш една хубава промивка с чешмяна вода, наливаш новия антифриз, по каталог мисля че охл. с-ма на б4 с климатик побираше около 6,5 литра антифриз и си ти. Успех !!!
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
plamen000000 написа:pas1.8 е прав маха се хидр. помпа за да имаш достъп до термостата, другия вариант е да оставиш колата да загрее, да вклучи 1 степен на перката - гасиш двигателя, термостата е отворил, сваляш долния маркуч на водния радиатор, изтича всичко, правиш една хубава промивка с чешмяна вода, наливаш новия антифриз, по каталог мисля че охл. с-ма на б4 с климатик побираше около 6,5 литра антифриз и си ти. Успех !!!
Добра идея, ама само за източване

А за да откача хидравличната помпа какво трябва да направя? На колко болта се държи?
На мен като ми сменяха термостата май откачиха стойката на алтернатора и климатика, но не си спомням добре

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
В тази тема имаше снимки за смяната на термостата .
viewtopic.php?f=1&t=27559&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7&start=240
Март месец и аз го ядох тоя с хидравличната помпа . Спуках два камъка 13 и направих на подкова един звездогаечен , но не можах да развия втория болт на хидравличната помпа ... и се отказах
.Термостата още стои в жабката на колата
. Нямам спомен да съм пипал нещо по климатика или алтернатора , но може и да бъркам 
viewtopic.php?f=1&t=27559&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7&start=240
Март месец и аз го ядох тоя с хидравличната помпа . Спуках два камъка 13 и направих на подкова един звездогаечен , но не можах да развия втория болт на хидравличната помпа ... и се отказах

-
- Автомобил:
- Двигател:
На В4,преди два дена смених термостата, на автомайстар за 20 лв.Трябва инстромен,не е много лесно,особедно фиксирането на планката на която се хваща хидравличната помпа.Като си бил свода сложи концентрат ,като ти отвори термостата,само си замери и ако трябва долей концентрат или вода и си готов.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Сваляш преди помпата и след термостата и готово. Неудобно е и трябват ръкавици ,че ще си издереш ръцете.
Миналото лято го направих. 30- 40 мин. работа сам с едни чираци, че скобата на водното съединение е супер неудобна.
Миналото лято го направих. 30- 40 мин. работа сам с едни чираци, че скобата на водното съединение е супер неудобна.